满分5 > 初中英语试题 >

As an English person, I can speak three ...

    As an English person, I can speak three languages English, German and French, so do you think the British people are very good language learners? The fact is that they aren't.

Some statistics (数据) from the survey done by the European Commission (欧盟委员会) showed that 62% of the British people only speak English. 38% speak at least one foreign language and 18% speak two or more Compared with the British people, 56% of the people in other European countries speak at least one foreign language and 28% speak two or more. From this you can see that the British people are famous for not speaking foreign languages and that they are not good language learners in Europe.

And the survey also showed that English is the most widely-spoken foreign language. Many European people can have a conversation in English. That's why many people don't think it is necessary to learn a foreign language.

In Britain, students aren't required to learn a foreign language. That means learning a foreign language is only a choice at school. In British schools it's common for children to start learning a foreign language at 11 and many of them give it up at 14. So why don't students continue learning foreign languages at school? Because they think it's more difficult to get good marks in languages than in other subjects such as science or history.

To solve this situation, the British government is looking for different ways to improve language learning at school. One way is to start learning it at a much younger age. Another one is to give school children more choices.

1.What can we learn from the first two paragraphs?

A.The people in England are good at learning languages.

B.Most of British people only speak English.

C.British people are known for speaking foreign languages.

D.Most of British people want to learn more than one language.

2.How many ways will the British government use to improve language learning?

A.One. B.Two. C.Three. D.Four.

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.People in other European countries speak English as much as British people.

B.One British student can't give up learning a foreign language until 14.

C.Students in Britain prefer to learn science or history rather than learn a foreign language.

D.It's unusual for British students not to learn a foreign language.

 

1.B 2.B 3.C 【解析】 文章大意:短文主要介绍英国人在语言方面学习的情况,我们都知道英语是使用最广泛的外语,因此英国人对于学外语没有什么热度和兴趣,而且比其它学科要难,为了解决这种情况,英国政府正在寻找不同的方法来改善学校的语言学习。 1.细节理解题。根据文中第二段Some statistics(数据) from the survey done by the European Commission(欧盟委员会)showed that 62% of the British people only speak English.欧盟委员会进行的一些调查显示,62%的英国人只会说英语可知,大部分的英国人只会说英语,故答案为B。 2.细节理解题。根据文中最后一段To solve this situation, the British government is looking for different ways to improve language learning at school. One way is to start learning it at a much younger age. Another one is to give school children more choices.可知,英国政府找到了两种办法来提高语言学习,故答案B。 3.细节理解题。根据文中Some statistics (数据) from the survey done by the European Commission (欧盟委员会) showed that 62% of the British people only speak English. 38% speak at least one foreign language and 18% speak two or more Compared with the British people, 56% of the people in other European countries speak at least one foreign language and 28% speak two or more.通过数字可知,其他欧洲国家人跟英国人说英语不一样多,故A错误;根据文中In British schools it's common for children to start learning a foreign language at 11 and many of them give it up at 14.可知,他们中许多人14岁放弃,而不是任何的英国学生直到14岁才放弃学外语,B错误;根据文中Because they think it's more difficult to get good marks in languages than in other subjects such as science or history.可知,英国学生比起学外语,他们更喜欢学科学和历史,故C正确;In British schools it's common for children to start learning a foreign language at 11 and many of them give it up at 14.可知,对于英国学生来说不学外语是很通常的,故D错误,故答案为C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    You could be a Teacher!

Great chances for you to find out more with our 3-day Teaching Taster Course!

●Find out what it's really like to be a teacher in a primary or secondary school and spend one day in school;

●Learn about the different roads to teaching - full time, part time, including how you can earn while you train;

●Find out about the job, e. g. teacher's pay and the conditions of the work;

●Our courses are funded (资助) by Teachers Training Agency and so only cost you ₤ 20.

Our next courses are being held:

Lincoln Lincolnshire                                                            25 to 27 June 2018

Scunthorpe Nth Lincolnshire                                               16 to 18 September 2018

Stamford Lincolnshire                                                          3 to 5 December 2018

Beverley East Yorkshire                                                     21 to 23 January 2019

Boston Lincolnshire                                                            11 to 13 February 2019

Interested? For an applicahon form (申请表) and full details,

Tel: 01476 512780

Email: enquiries@ emdirect. com. UK

1.You might be interested in this ad, if you________________.

A.are already a teacher.

B.want to be a teacher in the future.

C.want to work for the Teachers Trairring Agency.

D.are looking for a good school for your children.

2.What can you get out of this course?

A.What it takes to be a good teacher.

B.A place to teach in a local school.

C.A quick taste of what teaching is about.

D.A chance to visit different parts of the country.

3.How many courses are on the way if you miss this one?

A.7 B.6. C.5. D.4.

4.Which of the following is true according to the ad?

A.The course lasts continuously for five months.

B.£ 20 each cannot cover the cost of the course,

C.The course is not open to people from other countries.

D.You have to go to Emdirect in person if you want to have a try.

 

查看答案

    A young painter completed a painting. To get people's opinions about his painting sills, he put his painting at a crossing on a street and put up a board that read, "Gentlemen, I have painted this work. Since I'm new, I might have made some mistakes. Please put a cross wherever you see a mistake."

When he came back in the evening, he was shocked (震惊的) to see that the whole painting was filled with crosses He ran to his teacher and said, useless. The teacher said, "I'll let you know that you are a great artist Just paint the same painting again and give it to me."

Then they went to the same street the next morning and put the same painting at the same place. The teacher took out another board which read, "Gentlemen, I have painted this work 1 might have made some mistakes. I have put a box with colors and brushes just below. If you see a mistake, pick up the brush and correct it." Two days later, they came back to the place. The young painter was surprised to see that there was not a single correction.

If you want to help people improve their behavior (行为),you'd better learn how to help people change their behavior. Always remember not to judge (批评) yourself by someone else's criticism (批评),because you are the best judge to judge yourself.

1.Why did the young painter put his painting on a busy street?

A.To let others know he has the ability to paint.

B.To make money by selling his painting.

C.To get others' ideas about his painting skills.

D.To let his teacher know he was a good student.

2.How might the young painter feel when he saw the crosses on the painting?

A.Proud. B.Excited. C.Sad. D.Moved.

3.How did the teacher help his student know he was a great painter?

A.By teaching the student more painting skills.

B.By asking people not to put any crosses on the painting.

C.By panting a different painting himself and putting it on the street.

D.By putting up a board with different words beside the same painting.

 

查看答案

    Our school's science festival just ended a few days ago. What _______________me most was the time we spent making a car. It was made out of corrugated cardboard (瓦楞纸板),but can still hold a person, as well as move.

We were ______________ about this idea, but we found it hard to make the car. It seemed ______________ for a cardboard car to carry someone. Our physics teacher showed us a video where there was some corrugated cardboard shaped like a "V" or "W" .It is stronger and can hold more _______________ This gave us the idea to make the car _______________getting the proper materials. Because there was not much time left for us, we had to finish it as ______________ as possible. We______________ how the car should be made and how to do experiments with it. I was glad that we were able to work closely with each other. Everyone saw the work as an interesting way to relax. Indeed, enjoying the process helped us feel ______________ stressed. When the car was finally finished, we all wore a smile on our faces and found that all our hard work had been worth it, even after spending whole afternoons working on it.

We joined the competition after we finished the car.______________ we didn't win any prizes, we found something more meaningful than success. We learned new things about physics and learned how to ______________ with each other.

1.A.took B.impressed C.troubled D.cost

2.A.tired B.excited C.surprised D.interested

3.A.easy B.great C.wonderful D.impossible

4.A.paper B.weight C.people D.cars

5.A.before B.by C.after D.for

6.A.finally B.quickly C.carefully D.happily

7.A.talked about B.talked to C.talked with D.talked back

8.A.more B.less C.much D.even

9.A.But B.So C.As D.Though

10.A.come up B.get along C.catch up D.go on

 

查看答案

All of us are proud that we can live peacefully and happily in China _______ the umbrella of  our powerful country.

 

A.from B.with C.under D.to

 

查看答案

--You hate that TV play, don’t you?

--Not _______. I just think it’s a bit boring.

A. likely B. exactly C. nearly D. carefully

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.