满分5 > 初中英语试题 >

If you want to see a thing well, touchin...

If you want to see a thing well, touching can help you to “see” it better. Your eyes can tell you that a glass ball is round. But by holding it in your hands, you can feel how smooth and cool the ball is. You can feel how heavy the glass ball is. When you learn all these about the ball, you really see it well. With your skin, you can feel better. For example, your fingers can tell the differences between two different coins in your pocket. You can feel a little drop of water on the back of your hand, too. You can even feel sounds against your skin. Have you ever wanted to know why some people like very loud music?They must like to feel the sounds of music. All children soon learn what “Don't touch!” means. They hear it often. Yet most of us keep on touching things as we grow up. In shops, we touch things that we might buy. To see something well, we have to touch it. The bottoms of our feet can feel things, too. You know this when you walk on warm sand, cool grass or hard floor. All feel different under your feet.

Most museums are just for looking. But today some museums have some things to touch. Their signs say, “Do touch!” There you can feel everything on show.  There are ways of learning to see well by feeling. One way is to close your eyes and try to feel everything that is touching your skin. Feel the shoes on your feet, the clothes on your body and the air on your skin. If you want to see better, reach out and touch. Then you will really see!

1.The underlined word “these” in Paragraph 1 refers to ________.

A.a round glass ball

B.a smooth and cool glass ball

C.a smooth, cool and heavy glass ball

D.a round, smooth, cool and heavy glass ball

2.By touching things, you can ________.

A.have a strange feeling B.know how to reach out your hands

C.tell the differences between them D.tell what colors they really are

3.When people buy things in shops, what do they often do?

A.Try them on first. B.Put their right hands on them.

C.Just have a look. D.Feel and touch them.

4.Which of the following is NOT TRUE?

A.People don't have to learn to touch.

B.Our skin may help us enjoy music.

C.By touching things, we can learn more about them.

D.Most people touch things to see them well.

5.What is the best title for the text?

A.Feeling by Seeing B.To See or to Feel

C.To See Better—Touch D.Ways of Touching

 

1.D 2.C 3.D 4.A 5.C 【解析】 本文主要介绍了在我们认识事物的过程中触觉和视觉之间的不同。如果我们想更深刻的了解某个事物,不仅要远观,而且还要近距离的触摸一下。儿童在成长的过程中听到的多是“不要触摸”但是他们对一些新鲜事物仍然用手去触摸,这种感觉是用视觉无法感悟到的。现在很多博物馆都允许游客触摸一些古物,这样才能真正的了解认识事物。 1.推理判断题。由第二段第一句 Your eyes can tell you that a glass ball is round,第二句 by holding it in your hands, you can feel how smooth and cool the ball is 和第三句 You can feel how heavy the glass ball is可知通过看和触摸就知道玻璃球是圆的,它多么的光滑和凉爽,它有多么重。A项意为“球是圆的”,B项意为“球是光滑清凉的”,C项“球是光滑。清凉而且很重的”,均不全面。故正确答案为D。 2.细节理解题。由第一段 If you want to see a thing well, touching can help you to "see" it better 可知,通过触碰事物,你可以对事物有更多的了解。A项意为“有一个很强烈的感觉”,B项意为“知道如何伸出你的手”,D项意为“说出事物真正的颜色”。均不符合题意。故正确答案为C。通过触摸,你可以更好的了解它。 3.细节理解题。根据短文中的句子“In shops, we touch things that we might buy. To see something well, we have to touch it.”可知,在商店购物时,人们常常触摸可能要买的东西,感觉一下它们的质量,故答案为D。 4.判断正误题。A. People don't have to learn to touch. 人们不需要学会触摸。短文主要介绍了触摸可以帮助人们更好地了解事物。故A答案错误;B. Our skin may help us enjoy music. 我们的皮肤可以帮助我们享受音乐。根据短文中的句子“Have you ever wanted to know why some people like very loud music?They must like to feel the sounds of music.”可知,人的皮肤能感受到音乐的声音,B答案正确;C. By touching things, we can learn more about them. 通过接触东西,我们可以更多地了解它们。根据文中句子“If you want to see better, reach out and touch. Then you will really see!”可知,通过伸手触摸,可以对事物有更多的了解,C答案正确;D. Most people touch things to see them well. 大多数人触摸东西是为了看得很清楚。根据短文中的句子“To see something well, we have to touch it.”可知,触摸东西是为了看得更清楚,D答案正确。 5.主旨大意题。由第一段 If you want to see a thing well, touching can help you to "see" it better 可知,本文开头就说明触摸可以帮助人们更好地了解事物。故D项符合题意。A项意为“通过看来感觉”,正好与文章主旨相反。B项“去看还是去触摸”,D项“触摸的方式”。均不符合文章主旨意思。故正确答案为C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

贵州省六盘水市2015年中考英语试题阅读短文,根据短文内容,从所给的A.B.C.D.四个选项中选出最佳选项。

There is an old Chinese saying, “ If someone gives you a little drop of water, you should return a spring of water.” That means if someone helps you a bit, you should remember it and thank them gratefully(感激的)in return.

We should live in a world of gratitude. We should prove it with actions, not just words. We thank people who hurt us, because they teach us important things. We thank people who give us up, because we learn how to be independent. We thank people who selfish(自私的),because we learn the importance of being kind. Of course, we should thank people who help us. We should thank people who teach us. We should thank people who care about us.

We thank our parents. They work hard all the time in order to give their sons and daughters a better life. They cook meals for us, they do the chores for us, they always give us food and clothes, they teach us what is right and what is wrong.

We thank our teachers who give us dreams. They teach us a lot of things but they ask for nothing from us. We are well-educated of them.

There are a lot of people that we should be grateful to in our life. We should find a way to thank them.

1.According to the writer, what should do if someone helps you?

A.We should thank them gratefully in return B.We should do nothing

C.We just go away at once D.We should give them money

2.The word “them”in the fourth paragraph refers to(指代)   

A.parents B.teachers C.friends D.students

3.We should thank our parents because       

A.they work hard for us all the time B.they give us everything they can

C.they teach us what is right or not D.A,B and C

4.Which of the following statements is True?

A.We don’t have to care about those who care about us

B.We learn nothing from our teachers

C.Our parents work hard to give us a better life.

D.Our parents don’t cook for us.

5.What’s the meaning of the underlined sentence?

A.滴水之恩,涌泉相报 B.落花有意,流水无情

C.大地回春,春意盎然 D.兵来将挡,水来土掩

 

查看答案

    Do you want to know something about the history of weather? Don't look at the sky. Don't look for old weather reports. Looking at tree rings is more important. Correct weather reports date back only one century, but some trees can provide an exact record of the weather even further back.

It is natural that a tree would grow best in a climate with plenty of sunlight and rainfall. It is also expected that little sunlight or rainfall would limit the growth of a tree. The change from a favorable to an unfavorable climate can be determined by reading the pattern of rings in a tree trunk. To find out the weather of ten years ago, count the rings of a tree trunk from the outside to the inside. If the tenth ring is far from the other rings, then it is certain that plenty of sunny and rainy weather occurred. If the rings are close together, then the climate was bad for the tree.

Studying tree rings is important not only for the history of weather, but also for the history of man. In a region of New Mexico you can find only sand--no trees and no people. However, many centuries ago a large population lived there. They left suddenly. Why?

A scientist studied patterns of dead tree rings which had grown there. He decided that the people had to leave because they had cut down all the trees. Trees were necessary to make fires and buildings. So, after the people destroyed the trees, they had to move.

In this instance studying tree rings uncovered an exciting fact about the history of man.

1.It is understood that in a favorable climate____________.

A.tree rings grow close together

B.tree rings grow far apart

C.trees in New Mexico will grow big and tall

D.people can cut down most of the trees in New Mexico

2.Why did ancient people usually live where there were plenty of trees?

A.Trees provided them with shades.

B.Trees indicated plenty of sunlight and rainfall.

C.Trees were materials for cooking and building houses.

D.Trees provided them with fruit and food.

3.Scientists are interested in studying tree rings because they can tell__________.

A.a lot about what happened in history.

B.whether a particular tree was healthy or not.

C.whether people took good care of the trees or not.

D.how old the trees were.

4.By studying the dead tree rings in Mexico the scientist found out____________.

A.where the people had to go

B.what the people had to eat

C.how the people left

D.why the people had to leave

5.The people had to leave the region of New Mexico because__________.

A.they had cut down all the trees

B.there were many trees there

C.they had no water

D.bad weather stopped the growth of trees

 

查看答案

    Many animals use some kinds of “language”. They use signals (信号)and the signals have meanings. For example, _________a bee has found some food it goes ___________its home. It is difficult for a bee to tell _________bees where the food is by speaking to them, but it can do a little dancing. This tells the bees where the food is and_________it is.

Some animals show___________ they feel by making sounds. It is not difficult to tell if a dog is angry because it barks. Birds make several different sounds and_________ has its meaning. Sometimes we humans make sounds in the same way. We make sounds like “Oh” to _________how we feel about something or we drop something on our feet.

We humans have languages. We have words. These words have meaning of things, action, feeling or ideas. We are able to_________ each other information, to tell other people _______we think or we feel. By writing down words, we can remember what has happened or send messages to people far away.

Languages, like people, live and die. If a language is not used by people, it is called a dead language. This language cannot live and grow because ____________speaks it.

A living language, of course, is often spoken by people today. It grows and changes with time. New words are created and some old words have new meanings.

1.A.because B.since C.when D.as

2.A.out of B.back from C.away from D.back to

3.A.each other B.another C.the other D.others

4.A.how long B.how far C.how many D.how old

5.A.why B.which C.how D.what

6.A.each B.every C.all D.some

7.A.show B.say C.talk D.speak

8.A.give B.put C.show D.take

9.A.that B.which C.what D.why

10.A.someone B.no one C.anyone D.everyone

 

查看答案

They arrived at Feixiong Airport___________ the morning of March 17th.

A.on B.at C.in D.to

 

查看答案

The weather in Bijie is the same as________ in Guiyang.

A.that B.those C.it D.them

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.