满分5 > 初中英语试题 >

阅读理解 Dear Julia, I'm very glad to hear t...

阅读理解

Dear Julia,

I'm very glad to hear that you're arriving next weekend. Let me tell you how to get to my home. Take a taxi from the airport and go along the highway(公路)until(直到……为止)you see a central park on your right. Turn left off the beautiful park and go straight along Center Street. You'll have to pass three one­way streets, London StreetParis Street and New York Street. When you see a big supermarket called Applepie, turn right. Then go along Green Street until you see a big hotel. Our building is behind the hotel. It's a tall building with twenty­four floors()and I live on the fifteenth floor.

I'm looking forward to meeting you!

Yours

Shirley

1.Who is arriving next weekend?

A.Shirley. B.Julia.

C.Julia's sister. D.Shirley's sister.

2.How many one­way streets will Julia have to pass?

A.Four. B.Five.

C.Three. D.Six.

3.Is London Street a one­way street?

A.Yesit is.

B.Noit isn't.

C.Sorrywe don't know.

D.It sometimes is.

4.What's the name of the supermarket?

A.Center Supermarket.

B.Green.

C.Applepie.

D.Sorrywe don't know.

5.Which floor does Shirley live on?

A.The fifth floor.

B.The fifteenth floor.

C.The twenty­fourth floor.

D.The twenty­fifth floor.

 

1.B 2.C 3.A 4.C 5.B 【解析】 这篇短文是Shirley写给Julia的信,Julia下个周末要来Shirley的家,Shirley在信中告诉了Julia怎样从机场去她的家。 1.细节理解题。根据信的开头“ Dear Julia””以及信中 “I'm very glad to hear that you're arriving next weekend.”可知,这是给Julia的信,她要去Shirley的家。故选B。 2.细节理解题。根据短文中“ You'll have to pass three one­way streets, London Street,Paris Street and New York Street.”可知,Julia要经过三条单行道,伦敦街、巴黎街和纽约街。故选C。 3.细节理解题。根据短文中“You'll have to pass three one­way streets, London Street,Paris Street and New York Street.”可知,伦敦街是一条单行道,答案是肯定的。故选A。 4.细节理解题。根据短文中“When you see a big supermarket called Applepie, turn right.”可知,这个大超市的名字叫“苹果派”。故选C。 5.细节理解题。根据短文中“ It's a tall building with twenty­four floors(层)and I live on the fifteenth floor.”可知,这座楼高24层,Shirley住在15层。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据汉语意思完成句子,每空一词

1.超市紧挨着我们的学校。

The supermarket is ____our school.

2.请沿着大桥街直行。

Please_________ Bridge Street.

3.在学校附近有两家超市吗?

________two supermarkets near the school?

4.我家对面有一所学校。

There is a school ___________my home.

5.在第三个十字路口找到那家银行是容易的。

_____easy to find the bank ____the third crossing.

 

查看答案

—Excuse me, ______, please?

—Go along this road. It’s about 200 meters away.

A.may I use your bike

B.could you tell the time

C.do you have any Ren’ai English Post

D.is there a bookstore near here

 

查看答案

I  like taking a walk ________ the river after dinner.

A. above B. on C. under D. along

 

查看答案

— Who’s the girl ________ your left, Linda?

— She’s my sister.

A. for B. in C. on D. with

 

查看答案

—Tom, __________ there any milk in the fridge?

—No, Mom. There __________ two tomatoes left.

A.is; is B.is; are

C.are; are D.are; is

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.