满分5 > 初中英语试题 >

Fights at school sometimes happen. But h...

    Fights at school sometimes happen. But how can you keep away from a fight? Here’s something you can do.

Be calm(冷静). Sometimes, you feel so angry that you really want to teach somebody a lesson. But being angry can't solve problems. Neither can a fight. Instead, it may bring you more problems. In the school, everyone involved(卷入) in a fight will be punished, no matter who started it. There are winners in a fight.

Shout loudly. If you know someone is coming up behind you to attack, turn toward the person with your hands up in front of your body and loudly say “stop” before walking away. Loud voice can usually make the attacker calm down. If the person doesn’t stop, cry for help by calling out the name of a teacher whose office is nearby.

____ Your friend may ask you to join in a fight. Learn to say no. Helping him fight is not really helpful to him. If you really want to give him a hand, try to ask him to give it up. Also, you can tell him if he gets involved in a fight, he may get hurt and be punished. Then, try to learn why he wants a fight and help him find a right way to deal with the problem.

1.The underlined word “attack” in Paragraph 3 means “____” in Chinese.

A. 拥抱 B. 攻击 C. 阻止 D. 吸引

2.Which of the following sentences can be put in the ____?

A. Face bravely. B. Join in a fight.

C. Learn to refuse. D. Talk to someone.

3.The passage is written to ____.

A. help students keep away from fights B. warn students not to fight

C. advise students to help each other D. encourage students to work hard

4.The passage is written in a/an ____ tone(语气).

A. sad B. angry C. serious D. crazy

 

1.B 2.C 3.A 4.C 【解析】 本文介绍了学校里有时会发生打架。但你怎么能不打架呢?本文提供了几个方法。首先要冷静。其次,当有人在身后攻击你时,要大声喊。最后当别人喊你参与打架时,你要学会拒绝并劝说不要打架。 1.词意猜测题。根据句子Loud voice can usually make the attacker calm down. 大的声音通常能使攻击者平静下来。attacker是名词“攻击者”的意思。去掉-er就是动词“攻击”。句子If you know someone is coming up behind you to attack, turn toward the person with your hands up in front of your body and loudly say “stop” before walking away. 中的attack是动词;该句的语境是:如果你知道有人在你身后攻击你,那么在你离开之前,把手举到你身体前面,朝着那个人大声说“停”。因此单词attack,是“攻击”的意思。故选B。 2.细节理解题。A. Face bravely. 勇敢地面对。B. Join in a fight. 参加打架。C. Learn to refuse. 学着拒绝。D. Talk to someone. 和某人交谈。根据Your friend may ask you to join in a fight. Learn to say no. Helping him fight is not really helpful to him. 你的朋友可能会要求你参加一场打架。你要学会说“不”。帮助他打架可能对他没有真正的帮助。可知本段是介绍了要学会拒绝打架。故选C。 3.主旨大意题。根据Fights at school sometimes happen. But how can you keep away from a fight? Here’s something you can do. 学校里有时会发生打架。但你怎么能不打架呢?这是你能做的。可知,本文主要介绍了如何帮助学生远离打架。故选A。 4.推理判断题。A. sad悲哀的;B. angry生气的;C. serious严肃的;D. crazy疯狂的。根据Be calm(冷静). 、Shout loudly.和Learn to refuse.可知,本文介绍了如何在学校里避免打架。因此语气应该是严肃的。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Students in our school have a colorful school life. We have School Activity Week every year, On the wall of the teaching building are the posters from Grade 7, Grade 8 and Grade 9. Let’s go and have a look!

Be a Good Reader!

Time: 13:30-16:30, Apr. 10th

Place: Reading Hall

Improve your reading skills and get new ways of reading.

Learn more about nature.

Increase your knowledge and make new friends.

For Free!

Grade Seven

 

 

Invite Your Father

to Join Us!

Time: 09:00-12:00, Apr. 12th

Place: Meeting Hall

★Join in the one-month “stop smoking” challenge

★Know about how to give up smoking

★Ask your father to join us!

For Health!

Grade Eight

 

 

Raise Money

for Children!

Time: 14:00-17:00, Apr. 14th

Place: School Playground

★Save 30% on everything.

★Come and buy pens, dictionary and other school things.

★Look forward to your coming.

For Children!

Grade Nine

 

 

1.We can see the posters on the ________.

A.desk B.blackboard C.wall D.playground

2.The “stop smoking” challenge lasts ________.

A.one week B.one month C.on term D.one year

3.When we take part in the activity on Apr. 10th, we can do the following activities expect _______.

A.buying school things B.getting new ways of reading

C.improving reading skills D.learning more about nature

4.If a pen in the shop is ten yuan, we can pay only ______ yuan for it in our school on Apr. 14th.

A.eight B.seven C.three D.two

 

查看答案

    On Oct 1, or National Day, the People ’s Republic of China (PRC) celebrates its birthday. The PRC is turning 70 this year. Over the past decades, many people have helped China grow and develop through their hard work. China awarded (授予) 42 people as heroes of 70 years of the PRC, including both Chinese and foreigners, national medals (国家勋章) and honorary titles for the contributions (贡献) they have made toward the country’s success. Eight people were received the Medal of the Republic (共和国勋章), six foreigners were received the Friendship Medals, and 28 people were received the National Honorary Titles (国家荣誉称号). For example, Yuan Longping is known as the Father of Hybrid Rice. Chinese scientist Tu Youyou, winner of the 2015 Nobel Prize for the discovery of artemisinin(青蒿素), a group of drugs used to combat malaria, is the first Chinese woman to win the prize.

                

1.How many people were awarded the Medal of the Republic?

A.6 B.8 C.42 D.70

2.Scientist Yuan Longping is known as ______ .

A.the winner of Nobel Prize B.the Father of Hybrid Rice

C.the contributions (贡献)of Friendship D.discovery of artemisinin

3.Who is the first Chinese woman to win the Nobel Prize?

A.Yuan Longping B.Song Qingling C.Gong Li D.Tu Youyou

 

查看答案

    I can still remember the first time Father bought me pomegranates(石榴). After I had a long look at the fruit, I________, “Why did you buy such ugly fruit? Why not buy apples? Pomegranates do not ________as nice as apples.”

When Father heard my words, he said nothing. He________smiled. He told me that I would find out why he did so later.

When we got home, he took me into the kitchen and cut open one of the pomegranates__________a knife. “Now I will_______you its real face!” he said.

“Wow!” I cried. What was inside the fruit was completely_________from its outside. The pomegranate had small “rooms” inside it. Each “room”________lots of seeds. And each seed looked like a beautiful, shiny ruby (红宝石).

“Do you think it is beautiful?” Father asked. “That shows you can never judge(评判) something simply by its outside. You must always look at its_________, too.”

I suddenly realized that Father’s words were not only about fruit, ________also about some people like pomegranates that are not very beautiful. But they can still have beautiful_______ .

Now, when I go to the supermarket, I always buy some pomegranates to share with my friends and family.

1.A.said B.thought C.called D.spoke

2.A.smell B.sound C.look D.feel

3.A.even B.still C.just D.again

4.A.with B.on C.by D.in

5.A.show B.answer C.find D.invite

6.A.far B.free C.special D.different

7.A.brought B.held C.took D.stood

8.A.inside B.indoors C.outdoors D.indoor

9.A.so B.until C.but D.if

10.A.faces B.rooms C.words D.hearts

 

查看答案

Fenghua teaching building _______ 17 years ago.

A.built B.is built C.builds D.was built

 

查看答案

—Could you please help me with this letter?

— ________.

A.Yes, I could. B.No, I couldn't. C.Yes, sure. D.Sorry, I needn't

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.