满分5 > 初中英语试题 >

Do you know there is a special(特别的)job?T...

    Do you know there is a special(特别的)jobThe worker is not a man but a dog.They're a kind of dogs.They are like the eyes of blind(失明的)people.So we call them “seeing eye dogs”

These dogs usually need to learn for two or three years.And then they live with blind people.Their job is to help blind people walk around(四处走)They know how to cross the street(街道)They can also avoid dangerslike cars and bikes in the street.

Sometimes you can see these dogs with blind people.Just like other dogsseeing eye dogs are very cute.But they work hard.They can do a lot of things for blind people.They are blind people's good friends.

根据短文内容回答下列问题。

1.Is the worker of the special job a dog?

2.Why do people call the dogs “seeing eye dogs”

3.Who do seeing eye dogs live with?

4.How long do seeing eye dogs need to study?

5.What is the difference between seeing eye dogs and other dogs?

 

1.Yes./Yes,it is. 2.Because they are like the eyes of blind people. 3.They live with blind people. 4.They need to learn for two or three years. 5.Seeing eye dogs work hard and they can do a lot of things for blind people. 【解析】 本篇介绍导盲犬的工作。它们要经过2-3年的培训,然后才和盲人一起生活,它们知道怎么过马路、避开危险,它们很聪明、很努力工作。 1.根据第一段“Do you know there is a special job?The worker is not a man but a dog.”可知“做特殊工作的是狗”,故答案为Yes./Yes,it is. 2.根据第一段“They are like the eyes of blind people. So we call them “seeing eye dogs””可知“他们就像盲人的眼睛,所以我们称他们为“导盲犬””,故答案为Because they are like the eyes of blind people. 3.根据第二段“And then they live with blind people.”,可知“他们和盲人一起生活。”故答案为They live with blind people. 4.根据第二段“These dogs usually need to learn for two or three years.”可知“这些狗通常需要学习两三年”,故答案为They need to learn for two or three years. 5.根据第三段“But they work hard.They can do a lot of things for blind people”可知“他们很努力,能为盲人做很多事情”,故答案为Seeing eye dogs work hard and they can do a lot of things for blind people.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据汉语意思完成句子,每空一词

1.帮帮它们,要不然它们会失去它们的家园。

Help them or they will _____________.

2.这也许是好运的象征。

This may be a _______good luck.

3.人类大量砍伐树木,因此动物处于极大的危险之中。

People___________ many treesso animals are in great danger.

4.这座由石头建成的桥长五米。

The bridge __________stone is 5 meters long.

5.大象能够记住有食物和水的地方。

Elephants can remember _______ food and water.

 

查看答案

The club is a good __________ to have fun.

A.time B.habit

C.place D.sleep

 

查看答案

Some people kill elephants __________ their ivory.

A.to B.with

C.of D.for

 

查看答案

—Sam, don’t forget            the book to the library tomorrow.

—OK, I won’t.

A.return B.returning C.returned D.to return

 

查看答案

Look! A little boy is crying(). He __________.

Let’s call the police and help him to find his home.

A.washes his clothes B.talks on the phone

C.eats in the hallways D.gets lost

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.