满分5 > 初中英语试题 >

My home is far from my school. The yello...

My home is far from my school. The yellow school bus gets to my home at 8: 30 every morning. When I get on the school bus, I say “Good morning” to Sally, and Sally says “Good morning” to me, too. Then she drives me and other students to school. On the way to school, I like to have a talk with my friends.

—Harry Smith, 12, from the USA

I take the special(特别的)bus called—Smart Bus to school. Parents are notified(被通知) ten minutes before the bus gets to their home, when their children get on the bus and when their children get to school. Parents don′t need to worry about(担心)their children too much.

—Diana Lin, 13, from Singapore

I get to school by myself(独自地). A train station isn′t far from my home. I take the train to school. It takes me half an hour to get to school. Lots of students are on the train, too. On it, I like to play chess with my best friend Eric. Eric is really good at chess. He often helps me with my chess.

—Carl Yukio, 14, from Japan

1.What does Sally do?

A. A teacher. B. A doctor. C. A driver. D. A student.

2.What may Diana’s parents think of “Smart Bus”

A. Useful. B. Funny. C. Worrying. D. Boring.

3.Which of the following is TRUE?

A. Carl′s home is near a train station.

B. Harry’s classes start at 8: 30 in the morning.

C. Diana takes the yellow school bus to school.

D. Eric can′t play chess very well, but Carl can.

4.What′s the best title of the passage?

A. When I leave for school. B. How I get to school.

C. Why I get to school by bus. D. What I do on the way to school.

 

1.C 2.A 3.A 4.B 【解析】 这篇短文中三位来自不同国家、不同年龄的学生Harry Smith、Diana Linux和Carl Yukio讲述了他们的上学方式。 1.细节理解题。根据短文第一段中When I get on the school bus, I say “Good morning” to Sally, and Sally says “Good morning” to me, too. Then she drives me and other students to school可知,Sally是送Harry和其他学生去上学的校车司机。故应选C。 2.推理判断题。根据短文第二段中Parents are notified(被通知) ten minutes before the bus gets to their home, when their children get on the bus and when their children get to school. Parents don′t need to worry about(担心)their children too much可知,智能公交车在来之前、孩子上车和到达学校的时候,都会给父母打电话,这样父母就不用太担心他们的孩子。由此可推测,家长们对这种智能公交车是比较满意的,故A选项符合文意,useful有用的。故选A。 3.推理判断题。根据短文第三段中I get to school by myself(独自地). A train station isn′t far from my home可知,Carl的家离火车站不远,故A选项符合文意,故选A。 4.主旨大意题。短文中有三位学生分别介绍了自己的情况,根据My home is far from my school. The yellow school bus gets to my home at 8: 30 every morning.、I take the special(特别的)bus called—Smart Bus to school.、I get to school by myself(独自地). A train station isn′t far from my home. I take the train to school可知,他们介绍的是自己上学的方式。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

按要求完成下列各题

1.My brother goes to school by bike. (对画线部分提问)

________ ________your brother _________to school?

2.His father drives his car to work every day.(改为同义句)

His father goes to work ________ ________every day.

3.It's about 5 kilometers from Gina's home to mine.(对画线部分提问)

________ ________is it from Gina's home to yours?

4.They need about 15 minutes to get home.(改为同义句)

________ ________ them about 15 minutes ________ ________home.

5.It takes about 25 minutes to get to my cousin's home.(对画线部分提问)

________ ________ does it take to get to your cousin's home?

 

查看答案

—_______?  —By subway.

A. Does your mom go to work on foot B. How does your mom go to work

C. When does your mom go to work D. Why does your mom go to work

 

查看答案

—How long does it take you to walk to school, John?

—It usually takes ____ twenty minutes ______to school.

A.me, walk B.I, to walk C.me, to walk D.I, walking

 

查看答案

I usually come to school ______ bike, but my friend Susan  ______ a bus to school.

A.by; on B.on; on C.by; takes D.takes; by

 

查看答案

—________ is it from your home to school?  —Three kilometers.

A. How far B. How long C. How many D. How much

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.