满分5 > 初中英语试题 >

When I was a child, my mom liked to make...

    When I was a child, my mom liked to make food. I remember one night, she made food after a long, hard day at work.

That_________, my mom made a plate of eggs, sausage and extremely burned (烤焦的) cookies in front of my dad. I was waiting to see_________anyone would say anything or not. But all my dad did was to head for his cookies, smile at my mom and ask me_________my day was at school. I don’t remember what I told him that night,_________I do remember watching him eat every bite of that cookie!

When I_________from the table that evening, I remembered hearing my mom say sorry to my dad_________burning the cookies. And I’ll never forget what he said: “Dear, I_________burned cookies.”

Later that night. I went to kiss dad good night and I asked him if he really liked his cookies burned. He bugged me and said: “Your mom had a_________day at work today, and she’s very tired. Besides, a little burned cookie_________hurts anyone!”

Life is full of imperfect (不完美的) things and imperfect people. We need to learn to__________each other’s faults (错误) and celebrate each other’s differences.

1.A.morning B.afternoon C.noon D.night

2.A.whether B.if C.who D.that

3.A.what B.when C.how D.where

4.A.so B.and C.or D.but

5.A.stood up B.wake up C.pick up D.cut up

6.A.for B.of C.to D.off

7.A.hate B.love C.care D.throw

8.A.happy B.excited C.hard D.bad

9.A.never B.ever C.still D.almost

10.A.find B.accept C.mind D.Join

 

1.D 2.A 3.C 4.D 5.A 6.A 7.B 8.C 9.A 10.B 【解析】 文章是一篇人生感悟类阅读,文章讲述了作者的妈妈将饼干烤糊了,但是爸爸不但没有怪她而且说烤焦的饼干很好吃,作者意识到为了得到快乐的生活,应该学会理解。 1.句意:那天晚上,我妈妈做了一盘鸡蛋、香肠和极度烤焦的饼干,放在了爸爸的面前。 根据第一段的第二句话“I remember one night……”,可知,作者叙述的是就是那天晚上的事情。故选D。 2.句意:我在等着看是否有人会说什么。 whether是否,宾语从句的引导词,一般和or not连用;if是否,宾语从句的引导词;who谁,在宾语从句中引导特殊疑问句;that在宾语从句中无意义。根据句中的or not,可知空格处要填whether,故选A。 3.句意:并且问我在学校过得怎么样。 what什么;when什么时候;how怎样;where哪里。作者奇怪的是,爸爸没有对妈妈烤焦的饼干说什么,并且朝向妈妈微笑,而是作者的爸爸接着问了自己在学校过得怎么样。故选C。 4.句意:但是,我确实记得看着他吃掉了那块饼干的每一口! so因此;and和;or或者;but但是。根据后句的强调词do,可知作者确实记得爸爸吃掉那块饼干的每一口,和前句“不记得告诉爸爸什么了”构成转折关系,故选D。 5.句意:那天晚上当我从桌子旁站起来的时候。 stood up站起来;wake up醒来;pick up捡起来;cut up切碎。上文提到吃妈妈做的食物,可推测这里是吃完后从饭桌旁站起来。故选A。 6.句意:我记得听到我妈妈因为烤焦了饼干而向我爸爸道歉。 for给,因为;of…的;to去,向;off离开。根据上文,可知妈妈因为烤焦了饼干而向爸爸道歉。这里是表示原因,for表示原因,故选A。 7.句意:我永远不会忘记他说过的话:“亲爱的,我喜欢烤焦的饼干。” hate讨厌;love喜欢;care在意;throw扔。根据后文作者和爸爸的对话,可知作者的爸爸深爱着妈妈,这里肯定是善意的谎言——喜欢吃烤焦的饼干。故选B。 8.句意:你妈妈今天工作很辛苦,她很累。 happy高兴;excited兴奋的;hard辛苦的;bad糟糕的。根据第一段的第二句“I remember one night, she made food after a long, hard day at work.”可知,本篇文章是作者在回忆妈妈在辛苦的工作之后做食物的那个晚上。故选C。 9.句意:况且,一点点烧焦的饼干绝不会伤害人! never从不;ever曾经;still仍然;almost几乎。根据前句爸爸说的体谅妈妈的话,可推测这里说的是烤焦的饼干绝不会伤害到人。故选A。 10.句意:我们需要学会接受对方的错误并庆祝彼此的差异。 Find发现; accept接受; mind介意; join参加,加入。作者根据爸爸是如何对待妈妈烤焦饼干的事情,从中得到了感悟“Life is full of imperfect (不完美的) things and imperfect people.”,可知我们应该接受对方的错误。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

—Could you please tell me _______?

—Because she was having an exam at that time.

A.why Lily doesn’t come to my party B.why doesn’t Lily come to my party

C.why Lily didn’t come to my party D.why didn’t Lily come to my party

 

查看答案

—Shall we have a sports meet next week?

—It _______ the weather.

A.depends on B.carries C.picks up D.cuts up

 

查看答案

—Helen did her homework as _______ as Jane.

—That’s right. Both of them did well this time.

A.careful B.carefully C.more care D.more carefully

 

查看答案

—I’m not sure if Cao Wenxuan _______ to our school. I’m a big fan of his books.

—If he _______, I will call you at once.

A.will come; comes B.will come; will come

C.comes; will come D.comes; comes

 

查看答案

—The environment in kaizhou District is becoming better and better.

—Yes, _______ visitors came here for a visit last month.

A.thousand B.thousands C.thousands of D.thousand of

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.