满分5 > 初中英语试题 >

It’s reported that much attention has al...

    It’s reported that much attention has already been turning to the 2020 Summer Olympics and Paralympics(残奥会)in Tokyo, and reporters indicate that facial recognition(人脸识别) will be used as a security method at these games.

The Japan Times reported that the technology would be used when athletes, officials and reporters enter the sports centers. The number of people that will be screened(识别) with facial recognition could be up to between 300,00 and 50,000,according to the report.

The organizing committee(委员会)tested the technology at the Japanese group’s living places during the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil. They achieved some success though people were complaining the long waits. They hope to solve the long waits and other problems over the 2 years ahead of the Tokyo Games, which will start in late July 2020.

NEC, the company dealing with the technology, also tested out their products at two Brazil airports during the 2016 Olympics and is behind many other similar projects, including technology used by the Chicago Police.

Facial recognition is becoming more and more popular and the Olympics are just the latest field to use them for security purposes. Other examples of using or planning to sue facial recognition technology include robot police in China, bridges in New York city, and more widespread uses by the FBI.

1.What's the meaning of the underlined word “indicate” in paragraph 1?

A.估算 B.测试 C.表明 D.识别

2.Who will not be the screened in the 2020 Tokyo Summer Olympics when they enter the sports centers?

A.Officials. B.Athletes. C.Reporters D.Audiences.

3.Where was the 2016 Summer Olympics held? ______.

A.Tokyo. B.New York. C.Rio de Janeiro. D.Sydney.

4.Which of the following statements is Right? ______.

A.China uses facial recognition at its two airports.

B.The Olympics is the first field to use facial recognition.

C.Facial recognition has been tested in the 2016 Summer Olympics.

D.The long wait is the only problem they need to solve.

5.What's the main idea of this passage? ______.

A.300,00 and 50,000 people will be in the 2020 Summer Olympics.

B.Facial recognition will be used in the 2020 Summer Olympics in Tokyo.

C.Facial recognition is becoming more and more popular only in China.

D.All people know and like Facial recognition.

 

1.C 2.D 3.C 4.C 5.B 【解析】 本篇文章难度适中,主要讲述人脸识别功能将在东京奥运会上进行使用。并讲述这个功能在里约奥运会上就进行了测试,发现了人们需要花费很长时间排队这个问题,并希望在东京奥运会上解决。最后讲述人脸识别如今很受欢迎。 1.词义猜测题。根据It’s reported that much attention has already been turning to the 2020 Summer Olympics and Paralympics(残奥会)in Tokyo“据报道,许多关注点已经转向2020年东京夏季奥运会和残奥会”以及The Japan Times reported that the technology would be used when athletes, officials and reporters enter the sports centers“《日本时报》报道称,当运动员、官员和记者进入体育中心时,将使用这项技术”可知,记者表明,人脸识别将会作为安全方法被用于这些运动会中。故选C。 2.细节理解题。根据The Japan Times reported that the technology would be used when athletes, officials and reporters enter the sports centers“《日本时报》报道称,当运动员、官员和记者进入体育中心时,将使用这项技术”可知,并未提到观众,故选D。。 3.细节理解题。根据The organizing committee(委员会)tested the technology at the Japanese group’s living places during the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil“在2016年里约热内卢奥运会期间,委员会在日本代表团居住的地方测试这个技术”可知,2016年夏季奥运会在里约热内卢举行,故选C。 4.细节理解题。根据NEC, the company dealing with the technology, also tested out their products at two Brazil airports during the 2016 Olympics and is behind many other similar projects, including technology used by the Chicago Police“2016年奥运会期间,负责该技术的NEC公司也在巴西的两个机场测试了他们的产品,并参与了许多其他类似的项目,包括芝加哥警方使用的技术”可知,不是中国将它用在两个机场,排除A;根据Facial recognition is becoming more and more popular and the Olympics are just the latest field to use them for security purposes“面部识别正变得越来越流行,而奥运会只是最新一个将其用于安全目的的领域”可知,奥运会不是第一个使用面部识别的领域,排除B;根据They hope to solve the long waits and other problems over the 2 years ahead of the Tokyo Games, which will start in late July 2020“他们希望在2020年7月下旬开幕的东京奥运会之前的两年时间里解决长时间的等待和其他问题”可知,不止一个问题,排除D;根据The organizing committee(委员会)tested the technology at the Japanese group’s living places during the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil“在2016年里约热内卢奥运会期间,委员会在日本代表团居住的地方测试这个技术”可知,面部识别表情在2016年夏季奥运会已经被测试,故选C。 5.主旨大意题。根据It’s reported that much attention has already been turning to the 2020 Summer Olympics and Paralympics(残奥会)in Tokyo, and reporters indicate that facial recognition(人脸识别) will be used as a security method at these games“据报道,2020年东京夏季奥运会和残奥会已成为人们关注的焦点,有记者表示,面部识别将在2020年东京奥运会和残奥会中作为安保手段”以及下文可知,讲述人脸识别已经在里约奥运会上就进行了测试,发现了人们需要花费很长时间派对这个问题,并希望在东京奥运会上解决。所以本文主要讲述面部识别将在2020年东京夏季奥运会上使用。故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    We have noticed our life becoming a little easier these days. Now, when you go to a certain shopping mall, you can enjoy its free WiFi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all these can be seen as the basic parts of a smart city.

The idea of a smart city was brought up by US company IBM in 2010.Gernally, a smart city is a city that uses digital(数字的) technologies such as the Internet to improve city planning, save money and resources, and make our life convenient. How smart can a city be? Here are great examples that we can learn from.

In 2009, Dubuque became the first smart city in the US. The city used smart water meters to take the place of traditional water meters. They can examine water waste and leakage(泄露) and send data to let the house owner know. The same system is used for other city resources like electricity and natural gas. This way, people know how they use their resources and are glad to help reduce waste.

Santander in Spain also gives us a look at the future. If people point a phone toward a nearby bus stop, the phone quickly shows all bus lines that serve the stop as well as their arrival times. The government organized a research team and provided an App that collects data on almost everything: light, temperature, and the movements of cars and people. Opening the APP near a supermarket provides immediate information on special offers.

1.A smart city improves city planning, save money and resources and makes our life convenient by ______.

A.using a robot. B.the government. C.using digital technologies. D.working hard

2.According to the passage, which of the following is TRUE?

A.An English Company first raised the idea of a smart city.

B.Digital technologies are used in smart cities.

C.A smart city is mainly made up of free WiFi and phones.

D.A smart city is still an idea and hasn’t come into being.

3.Compared to traditional water meters, smart water meters do better in ______.

A.cleaning water. B.supplying water. C.saving water. D.producing water.

4.The example of Santander shows the use of smart system in aspects EXCEPT _____.

A.health care. B.business. C.traffic controlling. D.public transportation.

5.What’s the main idea of the passage?

A.Digital technologies help improve city planning.

B.Smart cities will make our future life better and smarter.

C.Smart cities are very common in both Dubuque and Santander.

D.Spain and the US take the leading position in building smart cities.

 

查看答案

    Learning how to behave at the dinner table is my biggest challenge. As you can imagine, things are very different from the way they are at home. For example, you are not supposed to put your bread on your plate. You are supposed to put it on the table! I thought that was very strange at first, but now I’m used to it. Another example is that you are not supposed to eat anything with your hands except bread, not even fruit. You have to cut it up and eat it with a fork. It’s impolite to say you are full. If you don’t want any more food, you should say,“That’s delicious.Also, you’re not supposed to put your elbows on the table. I have to say that I find it difficult to remember everything, but I’m gradually getting used to it. I don't find French customs so strange any more.  

根据短文内容,判断句子的正误,正确填T 错误填F

1.You are not supposed to put your bread on your plate.

2.Now I’m used to putting my bread on the table.

3.You are supposed to eat anything with your hands except bread.

4.It’s impolite to say you are full.

5.I still find French customs so strange.

 

查看答案

    Nowadays, running is becoming more and more popular. Many people don’t have enough time to play a team sport, so they start going running _________. In the past, running in the street was seen as a bit _________, but things are changing. Now, a lot of people go out running in their spare time. Some people run to lose weight while others run _________to keep fit. Scientists say that along with cycling and swimming, running is a good way to keep fit.

One of the most popular running events is the marathon(马拉松). Every year in April, the London marathon takes place. The race covers a fantastic way in which _________ pass lots of the famous places like the London Eye and Big Ben. Interestingly, marathon running used to be seen as a hard sport, but now even people who are very unfit _________marathons every year! It’s not that marathons have got _________, but it’s that people have become more interested in running.

Sadly, running is often quite _________ among young people at school. Years ago, in some schools when it rained or it was _________ wet to play ball games, children had to do running instead. Now that running has become more popular, hopefully more young people will _______.All you need is a pair of __________.So let’s enjoy running!

1.A.though B.however C.instead D.instead of

2.A.handsome B.silly C.lovely D.beautiful

3.A.badly B.hardly C.suddenly D.simply

4.A.visitors B.runners C.swimmers D.scientists

5.A.take part in B.look out of C.stay away from D.take care of

6.A.busier B.further C.shorter D.easier

7.A.comfortable B.unpopular C.exciting D.important

8.A.very B.much C.too D.enough

9.A.cut it off B.find it out C.turn it on D.take it up

10.A.glasses B.gloves C.shoes D.eyes

 

查看答案

If you exercise every day, you will form a good habit by degrees. And finally, you will make it.

A.Loudly B.quickly C.gradually D.quietly

 

查看答案

— Could you tell me         tomorrow?    

—It will be rainy.

A.what will the weather be like

B.what the weather will be like

C.when will the weather be rainy

D.when the weather will be rainy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.