满分5 > 初中英语试题 >

第三节 阅读理解 七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入答题卡第Ⅱ卷第...

第三节 阅读理解 七选五

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入答题卡第Ⅱ卷第三节56~60小题横线上的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Susie Sunbeam was not her real name, that was Susan Brown. But every one called her Susie Sunbeam because of her such a sweet, smiling face.1..

Her grandfather first gave her this name, and it seemed to fit the little girl so nicely that soon it took the place of her own.

Even when a baby, Susie laughed from morning till night. 2..

When she had learned to walk, she loved to go about the house and get things for her mother, and in this way save her as many steps as she could. She would sit by her mother’s side for an hour at a time, and ask her ever so many questions, or she would take her new book and read

3. She never used an unkind word, but tried to do whatever would please her playmates best.

One day, a poor little girl with a very ragged dress was going by and Susie heard some children teasing her and making fun of her. She at once ran out to the gate, and asked the poor little girl to come in. " What are you crying for? "Susie asked. " Because they all laughed at me, "she said

4. She cheered her up with kind words, and gave her a nice dress and a pair of shoes.

This brought real joy and gladness to the poor child.5..

 

A. That's why we called her Susie Brown.

B. Susie was always pleasant in her play with other children.

C. No one ever heard her cry unless she was sick or hurt.

D. She always brought brightness with her when she came.

E. Susie liked to read books when her mother was busy in doing chores

F. And she thought that Susie was rightly called Sunbeam

G. Then Susie took the little girl into the house.

 

 

1.D 2.C 3.B 4.G 5.F 【解析】 文章讲述了一个善良的,可爱的小女孩的故事。 1.根据But every one called her Susie Sunbeam because of her such a sweet, smiling face.和选项,可知是当她来的时候,总是带来光亮,承接上文;故选D 2.根据Even when a baby, Susie laughed from morning till night. 和选项,可知是没有人听到过她哭,除非她生病了,承接上文;故选C 3.根据She never used an unkind word, but tried to do whatever would please her playmates best. 和选项,可知是和其他孩子玩时,总是让玩伴高兴,和下文意思连贯;故选B 4.根据asked the poor little girl to come in. " What are you crying for? "Susie asked. " Because they all laughed at me, "she said 和She cheered her up with kind words, and gave her a nice dress and a pair of shoes.以及选项,可知是带小女孩回家,起到承上启下的作用;故选G 5.根据This brought real joy and gladness to the poor child.和选项,可知是Susie被叫做阳光是对的;故选F
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

----I`m really tired because I studied until midnight last night.

------_________

A.No problem.

B.Why don`t you go to bed earlier tonight?

C.You`re welcome.

D.You can study for a test by taking notes.

 

查看答案

Their parents don’t allow them_______ in the river because it’s really dangerous.

A.swim B.swimming C.to swim D.swam

 

查看答案

My mother gets used to     magazines before going to sleep.

A.looking through B.looking for C.looking after D.looking out

 

查看答案

____Jack was a little disappointed, he still went on with his work.

A.Although B.Because

C.Since D.If

 

查看答案

The company can    you lunch if you work there.

A.feed B.provide C.lend D.offer

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.