满分5 > 初中英语试题 >

Amelia Lee is an astronaut who will soon...

Amelia Lee is an astronaut who will soon be leaving for Mars. Conard Spark interviewed her for Space Tomorrow magazine.

Conrad: Amelia, you’ll be leaving for Mars next Friday. How are the preparations going?

Amelia: Very well. We’ve done years of training to get ready for this journey.

Conrad: How many people are in the crew?

Amelia: There are five of us. The journey to Mars will take nine months, so the five of us will be working and living together in our spaceship for all of that time.

Conrad: That’s a long time!

Amelia: Yes, it is, and in our training, we’ve learnt how to keep our bodies and minds healthy for that length of time. When we arrive on Mars, we’ll meet the people who are living in the Mars Colony.

Conrad: How long will you stay on Mars?

Amelia: We’ll stay there for a year and a half. We’ll do scientific experiments there, and we’ll explore the area around the colony. Then we’ll return to Earth. That will take nine months, too.

Conrad: So, next week, you’ll be saying good bye to your family and friends for three years!

Amelia: Yes. That will be sad, but we all agree that I’m doing a good thing.

Conrad: How do you think you’ll feel next Friday? Will you be nervous?

Amelia: Well, I might feel a little nervous. But mostly I’ll be concentrating on the things I have to do. I have to make sure everything is safe and the spaceship is working properly.

Conrad: I wish you good luck and safe travels.

1.From the passage we know that Conard Spark is a/an ________.

A.astronaut B.scientist C.journalist D.crew member

2.Next Friday, Amelia will be mostly thinking about ________.

A.Conard Spark B.her friends and family

C.the long journey to Mars D.the spaceship and how well it is working

3.Amelia Lee will be away from the Earth for nearly ________.

A.five months B.nine months C.one year and a half D.three years

4.Which of the following statements is right according to the passage?

A.Some people have travelled to Mars before Amelia.

B.Amelia will travel to Mars with five other people.

C.Conard Spark would like to travel to Mars.

D.Amelia’s family members are afraid of Amelia.

5.That will take nine months, too. Here That refers to ________.

A.getting reading for the journey B.travelling back to Earth

C.doing scientific experiments D.exploring the area around the colony

6.The best title for this passage is ________.

A.Experiments on the Mars B.Interview with an astronaut

C.Space Tomorrow magazine D.The journey to Mars

 

1.C 2.D 3.D 4.A 5.B 6.B 【解析】 本文讲述了康纳德·斯帕克为《太空明天》杂志采访了阿米莉亚·李。这位宇航员是一名即将前往火星的宇航员,他们有五个人,这次火星之旅将花费9个月的时间,他们会在那里呆一年半。他们将在那里做科学实验,将探索殖民地周围的地区,然后返回地球。这也需要九个月的时间,所以是要离家三年。 1.推理判断题。根据“Conard Spark interviewed her for Space Tomorrow magazine.”康纳德·斯帕克为《太空明天》杂志采访了Amelia Lee。所以Conard Spark是新闻工作者。故选C。 2.细节理解题。根据“Amelia, you’ll be leaving for Mars next Friday.”及“But mostly I’ll be concentrating on the things I have to do. I have to make sure everything is safe and the spaceship is working properly.”下周五就要去火星了,所以此处是关心飞船和它的工作情况。故选D。 3.细节理解题。根据“We’ll stay there for a year and a half.…you’ll be saying good bye to your family and friends for three years!”所以将会离开三年,故选D。 4.推理判断题。A. Some people have travelled to Mars before Amelia.有些人在艾米莉亚之前就去过火星;B. Amelia will travel to Mars with five other people. Amelia将和另外五个人一起去火星旅行;C. Conard Spark would like to travel to Mars.Conard Spark想去火星旅行;D. Amelia’s family members are afraid of Amelia.阿米莉亚的家人都怕阿米莉亚;根据“There are five of us. The journey to Mars will take nine months, so the five of us will be working and living together in our spaceship for all of that time.”所以是五个人,排除B;根据“We’ll do scientific experiments there, and we’ll explore the area around the colony”我们将在那里做科学实验,我们将探索殖民地周围的地区。排除C;选项D应该是担心而不是害怕,根据“When we arrive on Mars, we’ll meet the people who are living in the Mars Colony.”可知是有人在Amelia之前去过,故选A。 5.推理判断题。根据“Then we’ll return to Earth. That will take nine months, too.”然后我们将返回地球。这也需要九个月的时间,所以指的是回地球,故选B。 6.最佳标题。根据“Conard Spark interviewed her for Space Tomorrow magazine.”康纳德·斯帕克为《太空明天》杂志采访了Amelia Lee。所以此处是采访了一个宇航员,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Complete the following sentences as required(根据所给要求,完成下列句子):

1.Walt Disney created many famous cartoon characters in his whole life. (改为一般疑问句)

________ Walt Disney ________ many famous cartoon characters in his whole life?

2.Alice Brown weighed 25kg when she was ten years old. (对划线部分提问)

________ ________ did Alice Brown weigh when she was ten years old?

3.They often got up late on Sunday mornings. (保持句意基本不变)

They ________ ________ get up late on Sunday mornings.

4.smaller, cats’, much, footprints, are, tigers’, than(连词成句)

________________________________________________________________.

 

查看答案

—What about going fishing this afternoon?

________ The weather report says it’s going to rain.

A.Sure. Why not? B.I’d rather not. C.That’s a good idea. D.Yes, I’d like to.

 

查看答案

________ useful information the encyclopedia can offer us!

A.What a B.What an C.What D.How

 

查看答案

Could you do me a favour and turn off the TV? Here the underlined words in the sentence mean “________”.

A.help me B.call me C.allow me D.believe me

 

查看答案

I am sorry I am late. I was caught by an alien in the street.

An alien in the street? ________ will believe your story.

A.Anybody B.Nobody C.Somebody D.Everybody

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.