满分5 > 初中英语试题 >

To stop more teenagers from becoming add...

    To stop more teenagers from becoming addicted(沉迷的) to the Internet, the Ministry of EducationMOE,教育部) sent a letter on April 20 2018 to all parents in China. It calls on them to pay more attention to their children's online activities. Nowadays more and more teenagers become addicted to the Internet. A 17-year-old boy from Guangdong Province nearly died after playing online games for 40 hours. It shows how bad things can get when one becomes addicted to the Internet.

The MOE also sent a notice to primary and middle schools, asking them to manage students' Internet use. From now on, schools will pay more attention to their students' Internet use, as well as their use of mobile phones. Schools have been told to teach students how to avoid violent(暴力的) online content(内容). As long as students show signs of being addicted to the Internet, they can get help from their teachers to give up their addiction.

To make better use of the Internet, experts suggest that students should limit(限制) their screen time to less than 1.5 hours a day. They can develop healthy hobbies, like reading or playing sports in their free time.

Many other countries are also taking action. The Australian government has called on schools to confiscate(没收) mobile phones during school hours. And in South Korea, there is a law that children under the age of 16 are not allowed to play online between midnight and 6 a. m.

1.Whom did the MOE send the letter to?

A.Parents. B.Students. C.Schools.

2.What suggestion did the experts give to the students?

A.To leave mobile phones home before they go to school.

B.To hand in mobile phones when they are at school.

C.To develop healthy hobbies such as doing sports or reading.

3.Which action is South Korea taking against teenagers' Internet addiction?

A.Not allowing teenagers to play online.

B.Making a law to prevent children under 16 from playing online games during certain time.

C.Calling on parents to manage their children's online activities.

4.What is the main idea of this passage?

A.Surfing the Internet is harmful to students.

B.Chinese government tries his best to stop students using the Internet.

C.Action has been taken to prevent teenagers from being addicted to the Internet.

5.You can read this passage probably in ___________.

A.a novel B.a newspaper C.a science report

 

1.A 2.C 3.B 4.C 5.B 【解析】 本文介绍了为了阻止更多青少年沉迷网络,各国采取了不同的措施。 1.细节理解题。根据“To stop more teenagers from becoming addicted(沉迷的) to the Internet, the Ministry of Education(MOE,教育部) sent a letter on April 20, 2018 to all parents in China.”可知,教育部写的这封信是给所有父母的,故选A。 2.细节理解题。根据“To make better use of the Internet, experts suggest that students should limit(限制) their screen time to less than 1.5 hours a day. They can develop healthy hobbies, like reading or playing sports in their free time.”可知,专家建议学生每天看屏幕的时间应控制在1.5小时以内。他们可以发展健康的爱好,比如在空闲时间读书或做运动。故选C。 3.推理判断题。根据“And in South Korea, there is a law that children under the age of 16 are not allowed to play online between midnight and 6 a. m.”可知,在韩国,制定法律,禁止16岁以下的儿童在特定时间玩网络游戏。故选B。 4.主旨大意题。根据“To stop more teenagers from becoming addicted(沉迷的) to the Internet, the Ministry of Education(MOE,教育部) sent a letter on April 20, 2018 to all parents in China.”和 “Many other countries are also taking action. The Australian government has called on schools to confiscate(没收) mobile phones during school hours.”本文介绍了各国已采取行动,防止青少年上网成瘾。故选C。 5.推理判断题。根据“To stop more teenagers from becoming addicted(沉迷的) to the Internet, the Ministry of Education(MOE,教育部) sent a letter on April 20, 2018 to all parents in China.”可知,此处报道教育部在2018年4月30日给所有的家长写了一封信,因此本文摘自报纸,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

 

The Wandering Earth

Directed by    Guo Fan

Written by      Liu Cixin

Running time 140 min.

Showtime:

3D screen          The first show starts at 9:30 a. m.

The last show starts at 10:30 p. m.

IMAX screen    The first show starts at 11:10 a. m.

The last show starts at 10:40 p. m.

Adults                        RMB100 for 3D, RMB140 for IMAX

Children                      Half the original price on weekdays

VIP Membership        60% off Mon.-Thur. & 50% off Fri. -Sun.

VVIP Membership      60% off Any Time

Online Booking          40% off Any Time

 

 

 

1.What kind of ticket is the cheapest every day?

A.VVIP. B.VIP. C.Online Booking.

2.What time will the last show of IMAX screen end?

A.At 00:50a.m. B.At 1:00 a. m. C.At 12:00 p. m.

3.A couple decide to see the 3D screen film this Sunday. How much will they have to pay if booking on the Internet?

A.120  yuan . B.200 yuan . C.170 yuan .

 

查看答案

 

Notre Dame de Paris(巴黎圣母院) Caught in Fire

It is not often sunny in Paris, but people still love to walk along the banks of the Seine(塞纳河畔).

Unluckily, people in Paris can't see the view forever. On April 15, a fire destroyed this old building which was built in 1163.

Things you can know about this old building

1. This old building becomes famous because of a writer called Victor Hugo.

2. This old building was home to many paintings before the fire.

3. Luckily, its world-famous glass windows are safe after the fire.

4. French president has promised to rebuild the building.

 

 

1.How many years of history does this ancient building have?

A.Less than 800 years. B.800 years. C.More than 800 years.

2.According to the information, we can know that _________.

A.everything is destroyed in the fire

B.you could find many paintings in this building before the fire

C.after the fire, the building will remain the same

 

查看答案

    On a cold November afternoon, my mother and I were walking back home from a pizza store. We had bought many things. We were dressed warmly, and I was feeling a little _______ as I was carrying our shopping things, so I decided to throw something away. I was walking towards a dustbin(垃圾箱) _______ I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of us. He headed over to the nearby dustbin and started looking through it.

I suddenly felt very _______ because I was about to throw away a new drink just because it was too heavy. I walked up to him and handed the _______ and some bread over to him. The man looked up _______ and took what I gave him. A huge smile _______ on his face. I felt I couldn’t be happier with myself. But then he said, “Wow, this is my son’s lucky day!”

With that, he thanked me happily and started off on his bike. I _______ hear him singing as he rode away. I got a warm _______ inside. I now understand what it _______ by the saying “Giving is getting”.

Though it was only a little action, I got and learned more in those two minutes than I did in the rest of the month. Everyone in the world __________ help. Everyone can give help and everyone will be helped by showing kindness.

1.A.worried B.surprised C.tired

2.A.and B.but C.when

3.A.nervous B.sorry C.proud

4.A.drink B.money C.clothes

5.A.in silence B.in anger C.in surprise

6.A.appeared B.turned C.went

7.A.still B.once C.even

8.A.idea B.feeling C.word

9.A.aims B.means C.looks

10.A.needs B.gives C.takes

 

查看答案

—Could you tell me_____________?

—Uncle Bob's. We can get good food at a very low price there.

A.where I can get some good food quickly

B.how I can get some good food quickly

C.where can I get some good food quickly

 

查看答案

WeChat Pay makes our life convenient. We can buy things _________ we don't take any money.

A.unless B.so that C.even if

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.