满分5 > 初中英语试题 >

阅读下文并回答问题。 There are many useful inventi...

阅读下文并回答问题。

There are many useful inventions in the world. Do you want to have an umbrella that makes your hands free? Alan has invented the "Nubrella", which means "new umbrella". It is the first truly hand-free umbrella in the world.

One cool thing about the Nubrella is that you don't need to hold it like a usual umbrella, you can wear it. The shoulder straps(肩带)of the Nubrella can hold the umbrella for you. The Nubrella is big enough to cover your whole head and your body. You don't need to worry about getting wet in the rain. So when walking in the rain with the Nubrella, you're able to use your cell phone or drink a cup of hot coffee.

The idea for the invention began on one rainy day. Alan was standing in his shop and found that it was hard to keep their umbrellas in the right place for the people. At that moment an idea came into his mind. He wanted to have an umbrella which could make a rainy day easy and fun.

Nowadays, Nubrella is on sale all over the world. The price of it is 59 dollars in America. You can also find it on Taobao. Would you like to have such kind of umbrella?

1.Is Nubrella only sold in America?

2.What does the word "Nubrella" mean?

3.How can Nubrella help our hands free?

4.Which one do you prefer to use, a Nubrella or a usual umbrella? Why?

 

1.No./No, it isn't. 2.It means new umbrella. 3.The shoulder strap of the Nubrella can hold the umbrella. 4.A Nubrella, because it can free our hands on a rainy day.(本题无标准答案,言之有理即可) 【解析】 本文是说明文。短文介绍了世界上第一款解放双手的新雨伞,你可以把在雨天它穿戴在肩上,腾出双手,这个发明很有新意,在美国价格是59美元,被销往世界各地。 1.细节理解题。根据最后一段第1句“Nowadays, Nubrella is on sale all over the world.”可知,无把的伞在全世界销售,所以是否定回答。故答案为No./No, it isn't. 2.细节理解题。根据第一段第3句“Alan has invented the "Nubrella", which means "new umbrella".”可知,它的意思是“新雨伞”,故答案为It means new umbrella. 3.细节理解题。根据第二段第2句“The shoulder straps(肩带)of the Nubrella can hold the umbrella for you.”新雨伞的肩带能为你撑开雨伞,就意味着它把你的双手解放出来,故答案为The shoulder strap of the Nubrella can hold the umbrella. 4.根据短文介绍的发明新雨伞可知,应该是更便捷,所以可以回答比较喜欢,喜欢的原因是Because it can free our hands on a rainy day。故答案为A Nubrella, because it can free our hands on a rainy day.(本题无标准答案,言之有理即可)
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。

 

A. Was the Expo successful?

B. Did you go anywhere interesting yesterday?

C. How many people have been to the Expo?

D. Where did you go yesterday?

E. By booking the ticket online without paying.

F. You can never imagine technology has progressed in such a rapid way.

G. OK. I really want to go there again.

A: Hi, Jack. 1.

B: I went to the Smart China Expo(智博会)in Chongqing. 2.

A: Wow, what were you interested in most?

B: The AI technology. Humans are so creative that they can develop a smart society with the help of AI technology.

A: 3.

B: Yes, it was. Many famous people joined in the Expo and the government played an important role in holding the Expo.

A: How can we visit the Expo?

B: 4.

A: How about going there with me tomorow?

B: 5.

A: See you at the gate at 9:00 tomorrow.

B: OK. See you.

 

查看答案

    Chinese President Xi Jinping announced(宣布)the official opening of the Beijing Daxing International Airport on September 25.

To improve passengers' experience, the airport is built in the shape of a big star, making sure the travelers will need to walk no more than 2,000 feet to reach any boarding gate(登机门). And with the world's biggest terminal(航站楼), it is designed to hold 72 million passengers a year.

What's more, the new airport has placed service robots that will provide help with flight information, services and other information.

Here are also five ancient-Chinese-style outdoor yards with the themes "Silk Garden", "Tea Garden", "Porcelain(瓷器)Garden", "Country Garden" and "Chinese Garden". They are for passengers waiting for the flights to use. So passengers can have a better experience by enjoying the beautiful view and Chinese culture.

There are different ways to get to the airport. Travelers can take railways, buses or drive cars, according to Rong Jun, spokesman of the government. "Travelers can take the train at Caoqiao subway station, where the train's top speed can reach 160 km per hour, taking only 19 minutes to arrive at the airport," he said. "Travelers can also check in their luggage(行李)at the station."

Buses and taxis are also open to travelers. Up to now, six lines for airport buses are put into use. And if travelers want to drive cars, the parking garage(停车库)with 4200 parking spaces is prepared for them. Another 4800 parking spaces at terminal yard are also open to travelers. So the way the travelers choose to get to the airport are also open to travelers.

1.Daxing International Airport is built in the shape of a star so that travelers ________.

A.like the views of the airport B.walk more than 2,000 feet to reach any boarding gate

C.check in their luggage easily D.get to any boarding gate without walking too long

2.________ are placed in the airport to help travelers to get more information.

A.Service robots B.Computers C.Phones D.Workers

3.What can we infer according to the passage?

A.Daxing International Airport opened on September 25.

B.Daxing International Airport is the biggest terminal in the world.

C.Passengers can enjoy the beautiful view in Daxing International Aiport.

D.It's very convenient for the travelers to get to Daxing International Airport.

4.The structure of the passage may be ________.

A.,②③,④⑤⑥ B.,②③④,⑤⑥ C.①②,③④,⑤⑥ D.①②,③④⑤,

 

查看答案

    Double Ninth Festival in China is celebrated on the ninth day of the ninth month of the Chinese lunar calendar(农历)every year. And it is also known as Chongyang Festival.

Traditionally, it's a time when the family get together to climb hills, drink chrysanthemum wines(菊花酒), eat Chongyang cakes, and wear cornels(茱萸). However, those activities are only one part of the story. The day is also seen as a chance to care for the elderly.

Once upon a time, on a river bank lived a farmer called Aniu with his blind mother. Aniu wanted to cure(治愈)his mother's eyes. One night, he dreamed of a beautiful girl, who told him to find white chrysanthemum in the west. She said the flower would come out on the ninth day of the ninth month and could cure his mother's eyes. He followed his dream, found the flower and planted it in his yard. On the ninth day of the ninth month, the flowers came out. His mother could see things again.

The story is very beautiful and now the festival is still popular among Chinese. The old traditions are meaningful to people's health. Mountain climbing encourages people to exercise, while chrysanthemum wines are good for the eyes, liver(肝脏)and brain. Cornel, with its special smell, can stop people from catching a cold. The day also reminds all people to take care of the elderly.

Nowadays, the festival has also developed some new meanings. It's the time for young adults to have a family outing with their elder parents on this day.

1.From the passage, people usually ________ on Chongyang Festival.

A.eat birthday cake B.drink chrysanthemum tea

C.wear cornels D.plant trees

2.According to the passage, which of the following is TRUE?

A.Chongyang Festival is celebrated on the same day every year.

B.It's a tradition to take care of the elderly on Chongyang Festival.

C.Aniu asked the girl in his dream to cure his mother's eyes.

D.Chongyang Festival is no longer popular with Chinese people.

3.You may read the passage in ________.

A.an ad B.a menu C.a magazine D.a notice

4.What's the passage mainly about?

A.The traditional food of Chongyang Festival. B.The story behind Chongyang Festival.

C.The development of Chongyang Festival. D.The advantages of Chongyang Festival.

 

查看答案

    When I was young, nostalgia 乡愁)was a tiny, tiny stamp,

Me on this side, mother on the other side.

—From Nostalgia

Speaking of nostalgia, most of us will remember this famous poem written by Yu Guangzhong. Although I've never had such hometown feelings because I've never left my hometown, I've known that lots of people have to leave theirs to work or study, carrying large suitcases with them.

Some photos of suitcases prepared by parents have been put on the Internet and they have moved lots of people. Parents' love is about fearing that you might always get hungry in another city. Parents' worries are about not being able to put everything in your suitcase. Also, putting these photos online is a way to show love for their parents, their thanks for their families, and also their deep nostalgia.

The suitcases are a symbol of parents' silent love and encouragement——they can't help their children with the competition and pressure from the outside world, and they can only watch their children go through ups and downs in life. However, the deepest watch and encouragement have always been there. ________, but no matter where you are, the family is your strong encouragement to face the windy and rainy days.

1.The underlined word "suitcase" in Paragraph 1 means "________" in Chinese.

A.礼物 B.套装 C.行李箱 D.储物柜

2.The suitcases are a symbol of ________.

A.fear and worries B.competition and pressure

C.hometown food and snacks D.love and encouragement

3.Which of the following sentences can be put in the ________?

A.Love is always around us B.Hometown is far away

C.It's impossible to carry those suitcases D.Nostalgia is a great poem

4.The best title of the passage may be ________.

A.Nostalgia and Love in Suitcases B.Photos of Suitcases

C.Ups and Downs with Suitcases D.Suitcases Are Hometowns

 

查看答案

    My name is Caroline and I work as a doctor in a children’s hospital. I must share a heart-warming experience I enjoyed last week.

Last Friday there was a big party at the hospital. Most of the doctors and nurses would be there, but of course some of us had to stay to look after the children. I felt a little sad because I was not free to go to the party. I enjoyed dancing very much. While my friends were getting ready to go to the party, I felt very sorry for myself.

At ten o’clock, I went to see each child one after another and said good night to them. Then I came to a little boy called Jimmy. Jimmy was only 10 years old, but he already talked like an adult. Poor Jimmy was badly ill. In fact, he was getting weaker day by day. However, he was always thinking about others. We all liked the little boy very much.

When I came up to his bed, I noticed a piece of cake on the table beside his bed. When I was thinking why the cake was there, he said, “I’m very sorry that you have to miss the dance because of us. But we are going to have a party for you. If you look in my drawer(抽屉), you’ll find a piece of cake. I saved it from my supper today, so it’s quite fresh.” I thanked him. “I’d dance with you myself if I was able to get up,” he added. His words warmed my heart.

Suddenly the hospital party seemed very far away and not at all important to me.

1.Caroline works in ________.

A.a bank B.an office C.a school D.a hospital

2.Caroline felt ________ when she could not go to the party.

A.sad B.lucky C.happy D.surprised

3.All the doctors liked Jimmy because ________.

A.he was a little boy B.he often gave doctors cakes

C.he got weaker day by day D.he always thought about others

4.From the passage, we know that ________.

A.Jimmy was not badly ill B.Jimmy warmed Caroline’s heart

C.Jimmy danced with Caroline D.the hospital party was far away

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.