满分5 > 初中英语试题 >

Roger: Hi, there! It was my 15th birthda...

    Roger: Hi, there! It was my 15th birthday last Saturday. Some of my friends and Alan, my cousin, came to celebrate it. Everyone brought me a gift. We had a party. We played games, sang songs and had a big birthday cake. It was really a wonderful day! Did you do anything special last week?

Jessica: Yes. My class were on a school field trip last week. First, we went to the University of North Carolina to learn about the history of its basketball team. Many basketball stars were students there! Then we visited a museum. We learned about how the plane was invented and took many pictures there.

Sara: Well, I was lucky enough to go to a conference(会议) on charity(慈善) last Wednesday. I was so excited to meet a lot of kind people there. One of them was a boy named Richard. He spoke at the conference about the charity work that he had done in the past few years.

Martin: It was a different week than usual. Last Thursday, my school band(乐队) went to Atlanta to perform(演出) in a competition. I played the violin and we won a prize! On Friday, we went to the Georgia Aquarium and got to see different kinds of sea life from all over the world. It was really cool!

1.When did Roger have his birthday party?

A.Last Wednesday. B.Last Thursday.

C.Last Friday. D.Last Saturday.

2.Who went on a school field trip last week?

A.Alan. B.Jessica. C.Sara. D.Richard.

3.Which of the following is not mentioned in the passage?

A.Planting trees. B.Visiting a museum.

C.Having a birthday cake. D.Seeing different kinds of sea life.

4.Martin went to Atlanta to ________.

A.speak at a conference B.organize a party

C.perform in a competition D.visit a university

5.What's the passage about?

A.Things that happened last week. B.Things they like to do.

C.How to play the violin. D.Birthday parties.

 

1.D 2.B 3.A 4.C 5.A 【解析】 文章大意:作者通过这篇文章主要向我们描述了四个孩子上周的活动。 1.细节理解题。根据Roger的叙述It was my 15th birthday last Saturday. Some of my friends and Alan, my cousin, came to celebrate it. Everyone brought me a gift. We had a party.可知,Roger上周六开的生日派对,故答案选D。 2.细节理解题。根据Jessica的叙述My class were on a school field trip last week.可知,Jessica上周参加了一次学校郊游,故答案选B。 3.理解判断题。根据Roger的叙述We played games, sang songs and had a big birthday cake. 我们玩游戏,唱歌和吃一个大的生日蛋糕。以及Jessica的叙述Then we visited a museum.然后我们参观了博物馆。以及Martin的叙述we went to the Georgia Aquarium and got to see different kinds of sea life from all over the world. 我们去了乔治亚水族馆,看到了来自世界各地不同种类的海洋生物。可知B、C、D选项在文中均有提到,但A选项“植树”文中并没有提到,故答案选A。 4.细节理解题。根据Martin的叙述Last Thursday, my school band went to Atlanta to perform in a competition.可知,Martin去亚特兰大是参加一个演奏比赛。故答案选C。 5.主旨大意题。通读全文,可知本文主要向我们介绍了四个孩子上周的活动,结合选项A.上周发生的事情。B.他们喜欢做的事情。C.如何拉小提琴。D.生日聚会。可知A选项符合题意,故答案选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    I was born here 20 years ago. It is quite _____ now. Let's _____ around. On our right there is a school. It was _____ a school then. At that time, there were not many students in the school. The teachers were very _____ and nice, but they were _____ with us. There _____ two houses next to the school. The small one was my friend Mary's house. The big one _____ a small garden was my teacher's house. Behind the house, _____ the north, there were rice fields. My home was on the other _____ of the road. There was a small park to the west of our house. We liked playing there ______.

1.A.different B.the same C.like D.same

2.A.take B.show C.make D.walk

3.A.too B.also C.either D.and

4.A.friendly B.happily C.carefully D.friend

5.A.angry B.comfortable C.happy D.strict

6.A.was B.are C.were D.is

7.A.have B.with C.has D.was

8.A.to B.on C.of D.at

9.A.coast B.lake C.side D.town

10.A.much B.a lot of C.a lot D.very

 

查看答案

阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入适当的单词。

My name is Jenny. I w1. born in New York. It's in the e2. of the US. It is also called “The City That Never Sleeps”. My parents moved to the city 20 years a3.. The city is large and noisy(喧闹的), b4. my parents like it. People in the city are very f5.. They are always ready to help others.

We l6. in a beautiful house w7. a living room, a kitchen and two bedrooms. Not far from o8. house, there is a movie t9.. We can enjoy different kinds of films there. We never feel b10. in the city, because there are lots of things to do.

 

查看答案

句型转换

1.There is a desk. There are some books on it. (合并成一句)

There is a desk ________ ________ ________ ________ ________.

2.Mike was born in 1990. Jack was born in 1990. (合并成一句)

Mike was born in 1990 and Jack ________ ________ ________ in 1990.

3.There was a man called Jim here.(改为一般疑问句并做否定回答)

________ ________ a man called Jim here?

________ ________ ________.

4.Lucy was born in_1988. (对画线部分提问)

________was Lucy born?

5.David's brother is very_naughty. (对画线部分提问)

________ ________ David's brother ________?

 

查看答案

根据汉语意思完成下列句子,每空一词

1.三亚是中国南海岸的一座城市。

Sanya is a city ________ ________ ________ ________ ________ China.

2.我期盼能和你一起参观长城。

I am ________ ________ ________ visiting the Great Wall together with you.

3.他们每天都有很多事要做。

They have many things ________ ________ every day.

4.我叔叔将要买一座带花园的大房子。

My uncle will buy a big house ________ ________ ________.

5.在我卧室的墙上有一面钟。

There is a clock ________ ________ ________ ________.

 

查看答案

There ________ many interesting books to read in the school library.

A.is B.be C.have D.are

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.