满分5 > 初中英语试题 >

Alan Smith is blind. He teaches blind ch...

    Alan Smith is blind. He teaches blind children in his country. To show the world that the blind can also do something amazing, he walked across the world's largest salt desert, Salar de Uyuni, only with the help of a GPS.

Walking across the desert is not easy for an able-bodied person, let alone(更不用说) a blind man. Before setting off, Alan spent three years training for the journey. He studied everything he could find about the place and asked for advice from other travelers. During his journey, he only took water, food and sleeping bags. He walked about 20 kilometers a day. He showed great perseverance(毅力)and finished the 140-kilometer journey in just seven days.

The brave teacher thought his week-long journey was wonderful. He said, “The journey was quite good. There were snow storms and winds, but luckily I made it.”

根据短文内容,选择最佳答案。

1.Why did Alan cross the desert on foot?

A. To tell children a story. B. To have a wonderful journey.

C. To take a risk for money. D. To show the ability of the blind.

2.The underlined phrase "setting off"in the second paragraph probably means         .

A. preparing a journey B. starting a journey

C. breaking a journey D. finishing a journey

3.What did Alan do during the journey?

A. He overcame all of the difficulties.

B. He asked for advice from other travelers.

C. He walked with an experienced tour guide.

D. He studied something useful about the place.

4.How long did Alan's journey take?

A. 140 days. B. One week. C. 20 months. D. 3 years.

5.Which of the following can best describe Alan,'s journey?

A. It is a piece of cake. B. It is between a rock and a hard place.

C. Nothing is impossible. D. Learning should be a lifelong journey.

 

1.D 2.B 3.A 4.B 5.C 【解析】 文章大意:本文讲述了盲人Alan Smith为了向全世界人表明盲人也可以做出惊人的事情,他穿越了世界上最大的盐沙漠。 1.细节理解题。根据原文To show the world that the blind can also do something amazing, he walked across the world's largest salt desert, Salar de Uyuni, only with the help of a GPS. Alan为了向全世界人表明盲人也可以做出惊人的事情,他在GPS的帮助下穿越了世界上最大的盐沙漠Salar de Uyuni;故答案选D。 2.词意理解题。根据下文Alan spent three years training for the journey. Alan花了三年的时间为旅行进行训练,可知是为旅行出发而训练的;故答案选B。 3.细节理解题。根据原文The journey was quite good. There were snow storms and winds, but luckily I made it. 旅程相当不错,有暴风雪和大风,但是幸运的是我成功了。可推知他克服许多困难才成功地,故答案选A。 4.细节理解题。根据原文He showed great perseverance(毅力)and finished the 140-kilometer journey in just seven days. 他表现出极大的毅力,只用了7天就完成了140公里的旅程。可知,Alan的旅程花了7天的时间,即一个星期,故答案选B。 5.细节理解题。根据原文To show the world that the blind can also do something amazing, he walked across the world's largest salt desert, Salar de Uyuni, only with the help of a GPS. 盲人Alan为了向全世界人表明盲人也可以做出惊人的事情,他穿越了世界上最大的盐沙漠。结合选项可知C选项“没有什么是不可能的”符合题意,而其它选项A、这是小菜一碟;B、这是一个进退两难的境地;D、学习应该是一生的旅程;均与题意不符;故答案选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    To go to the USA was my dream when I was a middle school student in Japan. I wanted to study _______, and I wanted to see what I could do by myself in a very different country.

I came here this June. When I first came here, I was very _______. There are many differences between Japan and _______. Japan is a very little country, but the USA is very large. I felt everything was _______ here. There are different kinds of people here. I felt it was very interesting.

I was also very stressed out because _______ is in English. I heard English everywhere. When I watched TV, went shopping, or even took a walk, I _______ only English. Everything was very hard for me _______ I couldn't understand English at all then. Now I can understand much when I hear English, so it's getting _______.

After I came here, I knew how much I _______ my family, how difficult it is to live by myself, how exciting it is to live in another country, and how important it is to do ____________ I want to do. I'll never forget the time in the USA.

1.A.Japanese B.Chinese C.English D.French

2.A.surprised B.happy C.excited D.busy

3.A.Japan B.America C.Canada D.England

4.A.small B.cheap C.bad D.big

5.A.everything B.anything C.nothing D.something

6.A.listened to B.heard C.saw D.looked at

7.A.so B.why C.because D.if

8.A.good B.bad C.worse D.better

9.A.love B.hate C.take D.have

10.A.this B.that C.who D.what

 

查看答案

阅读下面短文,在空白处填入括号中单词的正确形式。

I couldn't wait to go to Europe to see some cities I 1.(real) wanted to visit. It was great because I could choose what I enjoyed 2.(do) in each city.

The train trip was fast and the views of the countryside were 3.(interest). Now I was in Salzburg, Austria. The quiet hills of Austria are great places 4.(relax). We saw the movie The Sound of Music. Mozart, the famous 5.(music), was born in Austria. I listened to some of his classical music.

The train ride to Amsterdam was a long one. Amsterdam is a fun city, full of 6.(friend) locals and many tourists. I spent the whole day 7.(visit) the art museums there. The museum about the famous Dutch artist Van Gogh is filled with history and beautiful art. I took a boat ride and saw local people in 8.(tradition) dresses. I even got to taste some delicious Dutch cheese.

Copenhagen, Denmark, is one of the safest 9.(place) in the world. I spent a busy and nice day at the Tivoli Amusement Park. It is a huge park which even has concerts and dance shows. Hans Christian Andersen, a famous writer of 10.(child) books, was born in this city. I found a lovely bookshop and bought two of his fairy tale books, The Little Mermaid and The Ugly Duckling.

What an interesting trip it is! I love it.

 

查看答案

根据汉语意思完成下列句子,每空一词

1.这些游客是前天乘飞机到达的。

The tourists ________________

2.首先,我们必须知道一些规则。

_________we have to know some rules.

3.人们很开心买到如此新鲜的水果和蔬菜。

People were happy to buy __________

4.由于有了网上购物,人们不必再排队购物。

Thanks to online shopping, people don't need to _________to buy things.

5.他们在山顶一直等到太阳升了起来。

At the top of the mountain, they waited _____________

 

查看答案

I never saw ________ beautiful picture before.

A.such a B.so a

C.a such D.a so

 

查看答案

In summer, we often go to Yunnan ________ ourselves.

A.relax B.relaxed

C.relaxing D.to relax

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.