满分5 > 初中英语试题 >

完成表格:阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。 What will ...

完成表格:阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。

What will life be like in 50 years? A group of experts from the UK have painted us a picture-a report on life in the future. By 2069, according to the report, the digital revolution(电子革命) will have greatly changed the world. It will be like what the Industrial Revolution did 250 years ago. What impossible things will become possible? Let's take a look.

Underwater highways

They will be built under the sea. People will travel in pods(吊舱) through underwater tubes (管道). It will take less than an hour to travel between the UK and mainland Europe.

Flying taxis and buses

To stop traffic jams, people might take flying taxis and buses .For long-distance travel, they might take super-fast rockets.Travel time between London and New York could be just 30 minutes.

Space hotels

Don't know where to go during the holiday? Outer space might be a good place. People will have fun in space hotels. These hotels will be built near the moon or the planets of our solar system.

Self-cleaning homes

Future homes might clean themselves while you're at school or work, or while you sleep. It could be as easy as pressing a button.

Insect-burgers昆虫汉堡

Insects will become our main food: They are rich in protein(蛋白质) . People can make them into burgers and biscuits. People can breed more insects in their kitchens.

Underground skyscrapers

You could call them“earth-scrapers”. They are underground buildings . During an earthquake, these buildings would not fall over like normal skyscrapers.

Topic: 1.50 years from now

Underwater highways

●A way for people to travel underwater through tubes.

●It will take less than an hour to travel between the UK and mainland Europe

Flying taxis and buses

●They can get rid of 2.

●People can use super-fast rockets if they need to travel a long way.

Space hotels

●People may go to outer space to stay in space hotels.

●These hotels will be built near the moon or the planets in our solar system.

Self-cleaning homes

●You only need to press a button to tell your home to 3.

Insect-burgers

 

●Insects are rich in protein.

●We can male insects into foods4.burgers and biscuits.

●In our kitchens, we can breed more insects.

Underground skyscrapers

●These buildings are deep 5.

●Earthquakes will not destroy them.

 

 

 

1.life 2.traffic jams 3.clean itself 4.like 5.in the earth 【解析】 文章大意:短文主要叙述了未来50年后人们生活的改变。 1.细节理解题。根据文中What will life be like in 50 years? 50年后生活将是什么样可知,本文的话题为“从现在开始50年后的生活”,故答案为life。 2.细节理解题。根据文中To stop traffic jams, people might take flying taxis and buses .为了阻止交通拥挤,人们可能乘坐能飞的出租车和公共汽车可知,乘坐能飞的出租车和公共汽车是为了摆脱交通拥挤,故答案为traffic jams。 3.细节理解题。根据文中Future homes might clean themselves while you're at school or work, or while you sleep. It could be as easy as pressing a button.当你去上学或工作,或睡觉时,未来的家可以自我清理,就像按下按钮一样简单可知,你仅仅需要按下按钮来告诉你的房子清理它自己,故答案为clean itself。 4.细节理解题。根据文中People can make them into burgers and biscuits.人们可以将它们制成汉堡和饼干可知,我们可以把雄性昆虫制成像汉堡和饼干之类的食物,故答案为like。 5.细节理解题。根据文中They are underground buildings .它们是地下建筑可知,这些建筑物在地下深处,故答案为in the earth。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

补全短文根据短文内容,从短文后的A-F选项中,选出5个适当的选项补全短文。

Is Fresh Air Really Good for You?

We all grew up hearing people tell us to“go out and get some fresh air."

1.According to recent studies, the answer is a big YES, if the air quality in your camping area is good.

2.If the air you're breathing is clean-which it would be if you're away from the smog of cities -then the air is filled with life-giving, energizing oxygen. If you exercise out of doors, your body will learn to breathe more deeply, allowing even more oxygen to get to your muscles(肌肉) and your brain.

Recently, people have begun studying the connection between the natural world and healing(治愈).3.In these places patients can go to be near nature during their recovery. It turns out that just looking at green, growing things can reduce stress, lower blood pressure, and put people into a better mood. Greenery is good for us. Hospital patients who see tree branches out their window are likely to recover at a faster rate than patients who see buildings or sky instead.4.It gives us a great feeling of peace.

5.while the sun's rays can age and harm our skin, they also give us beneficial Vitamin D. To make sure you get enough Vitamin D-but still protect your skin-put on sunscreen right as you head outside. It takes sunscreen about fifteen minutes to start working. and that's plenty of time for your skin to absorb a day's worth of Vitamin D.

 

A.Fresh air cleans our lungs.

B Being in nature refreshes us.

C. Another side benefit of getting fresh air is sunlight.

D. But is fresh air really as good for you as your mother always said?

E. Just as importantly. we tend to associate fresh air with health care.

F.All across the country, recovery centers have begun building Healing Gardens.

 

 

查看答案

完成对话,在空格中填上适当的单词,使对话完整正确。一空一词,(含缩写词)

W: Hi, Li Tao. I heard that you had moved to1.and rented() Several plots of land for farming, yes?

M: Yes. You know. after many years of hard struggle for my business, I'm 2.of my city life. Now I just want to live a idyllic ( 田园诗般的) life here.

W: Wow. You're so great! But would you please describe the nature of your farm?

M: Sure. I mainly grow corn and wheat for feed crops. I do only grow cotton when the cotton prices are better. Of course, I also grow some 3.vegetables and fruit for my family.

W: I think you must have hired some people to help you. How many employees (雇员) do you have?

M: Ten together. Seven of them are part-time employees.

W: Do you pay them 4.or are they salaried?

M: I pay them by the hour . Because sometimes they only work a few hours and other times they work many hours. Therefore, it wouldn't be 5.for them to get a weekly or monthly salary year round.

W: How many hours do you work 6.the boss?

M: In the winter I work eight hours a day, but in the spring, summer and autumn I work 12 to 13 hours a day. Many times our work depends on the7.. For example, if the crops need water and it hasn't8., the employees must irrigate (灌溉) the fields which can take many hours. At other times. I spend my time in checking my fields for pests (害虫), and if I find any, I have to apply farm chemicals. If my machinery breaks down, I have to call in the repairman to 9.it.

W: If you were to start a new farm, what changes would you make?

M: I wouldn't make many changes. Right now my farm is very 10..

W: Hehe..sounds proud!

 

查看答案

 

1.People from north and south China have different habits. Do you know why?

The answer is in their genes (基因) according to USA Today. More people from north China have a Special gene. It helps them digest (消化) meat and fat. Few people in the south have this gene.The gene helps people live more easily in the north. There is more meat and fewer vegetables there.

2. Global warming is causing many problems. It is making insects (昆虫) eat more crops(庄稼), The Atlantic reported. Insects' body temperatures change with their environment. On warm days, their body temperature becomes higher than usual. So their metabolism(新陈代谢)becomes faster This means they need to eat more.They also breed (紧殖) more quickly on hot days.

3. Are babies carefree (无忧无虑) ? You might think so. But actually, 2-year- old babies care about what others think about them, according to a US study. Scientists used to think that this only happens in 4-year-old children. But a new study shows that the age is earlier. And 2-year-old children can change their behavior to get a more active response(反应)from others.

4. Mmm..chocolate smells So good. But do you know where chocolate comes from? Chocolate is made from cacao(可可豆). Scientists used to think cacao was first found in Central America and Mexico about 3,900 years ago. But a new study said it is not true, Scientists from Canada have found that people in Ecuador( 厄瓜多尔) grew cacao. They grew the plant over 5,000years ago.

 

 

1.What's the topic of passage one?

A.Different genes, different habits B.Hot and hungry insects. C.Where chocolate comes from.

2.What can we conclude from passage two?

A.Insects' body temperatures always stay the same, never unchanged.

B.On hot days, insects' metabolism becomes more slowly that usual.

C.Global warming can make insects eat more and breed more quickly.

3.Which of the following is true according to passage three?

A.No babies care about what others think about them.

B.Two-year-old babies care about what others think about them.

C.Only four-year-old babies care about what others think them.

4.What does the fourth passage tell us?

A.Chocolate smells so good.

B.Cacao was first found about 3,900 years ago.

C.A new study shows when and where people grew cacao.

5.What's the best title for all the four passages?

A.Babies Also Care. B.Unbelievable Facts. C.New Scientific Discoveries.

 

查看答案

    People read books less often in these days. With the invention of radio, television and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity. However, I believe that books are an important part of our lives.

Books offer an outstanding wealth of learning and at a cheaper price than taking a course. Books can make people cleverer, because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.

Everything in today's society requires reading. Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills. Someone could not understand them and become very sick or even die.

Even something as simple as walking or driving through the city could become very dangerous without enough reading. Sometimes, you must be able to understand what is written and explain the meaning of them.

Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time. Even if we don't read books, we still read every day, and reading books can strengthen our abilities. Reading is one of the greatest things we can do in our spare time.

With a book, you can travel anywhere you want, do anything you want, and talk to anyone you want. Reading is very important in our lives, no matter what your age is .  So I think people should read books.

1.What activity is less popular these days than before?

A.Reading a book. B.Watching TV. C.Surfing the Internet.

2.We can learn from the second paragraph that _____.

A.reading can improve your memory B.reading can make you smarter

C.reading can make you interesting and attractive

3.The underlined word "them" in the third paragraph refers to _____.

A.the books they are reading B.the good reading skills C.the directions on a medicine bottle

4.Some people disagree to read books because they think ________.

A.walking in the city also needs reading skills

B.driving along the road is dangerous

C.reading books just wastes their time

5.The best title of the passage can be _____.

A.People Should Enjoy Themselves

B.Why People Should Read Books

C.How We Improve Reading Skills

 

查看答案

    Lily is one of my best friends. She went on her vacation alone last summer . Please read her three tickets carefully:

 

SICHUAN SHUANGLIU INTERNATIONAL AMRPORT   ECONOMY CLASS

Flight             Date          Class                Name

MU5373          16JUL          M                  Lily

From          CHENGDU     To   NANCHANG     BD NO.007

Gate         Boarding Time        Seat No.

32             14:20               33B

GATES CLOSED 15 MINUTES BEFORE DEPARTURE TIME

 

 

Ticket - checking entrance: A8B8

Nanchangxi         D2376            Yichangdong

2019072013:10             0806D

228.0                              二等座

限乘当日当次车

51010319950309      李莉

 

 

Yichang            Sanxia Airport              BOARDING PASS

NAME           Lily

FLIGHT        MU2644

DEST          CHENGDU

DATE           24JUT.

Boarding Gate A5         Boarding Time 19:00          Seat No.39C

GATES CLOSED 15 MINUTES BEFORE DEPARTURE TIME

 

1.Lily went to Nanchang by Flight MU2644 and took the train D2376 to Yichang.

2.Lily was supposed to board for Nanchang at gate 32 ,at 14:20 and her seat number was 33B.

3.Gates will be closed fifteen minutes before departure time. That's the rule at both airports

4.From the three tickets, we can see that Lily spent 228 yuan on the trip alone in all.

5.Lily, aged 20, started her summer vacation life on July 16 and ended on July 24.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.