满分5 > 初中英语试题 >

1.People from north and south China hav...

 

1.People from north and south China have different habits. Do you know why?

The answer is in their genes (基因) according to USA Today. More people from north China have a Special gene. It helps them digest (消化) meat and fat. Few people in the south have this gene.The gene helps people live more easily in the north. There is more meat and fewer vegetables there.

2. Global warming is causing many problems. It is making insects (昆虫) eat more crops(庄稼), The Atlantic reported. Insects' body temperatures change with their environment. On warm days, their body temperature becomes higher than usual. So their metabolism(新陈代谢)becomes faster This means they need to eat more.They also breed (紧殖) more quickly on hot days.

3. Are babies carefree (无忧无虑) ? You might think so. But actually, 2-year- old babies care about what others think about them, according to a US study. Scientists used to think that this only happens in 4-year-old children. But a new study shows that the age is earlier. And 2-year-old children can change their behavior to get a more active response(反应)from others.

4. Mmm..chocolate smells So good. But do you know where chocolate comes from? Chocolate is made from cacao(可可豆). Scientists used to think cacao was first found in Central America and Mexico about 3,900 years ago. But a new study said it is not true, Scientists from Canada have found that people in Ecuador( 厄瓜多尔) grew cacao. They grew the plant over 5,000years ago.

 

 

1.What's the topic of passage one?

A.Different genes, different habits B.Hot and hungry insects. C.Where chocolate comes from.

2.What can we conclude from passage two?

A.Insects' body temperatures always stay the same, never unchanged.

B.On hot days, insects' metabolism becomes more slowly that usual.

C.Global warming can make insects eat more and breed more quickly.

3.Which of the following is true according to passage three?

A.No babies care about what others think about them.

B.Two-year-old babies care about what others think about them.

C.Only four-year-old babies care about what others think them.

4.What does the fourth passage tell us?

A.Chocolate smells so good.

B.Cacao was first found about 3,900 years ago.

C.A new study shows when and where people grew cacao.

5.What's the best title for all the four passages?

A.Babies Also Care. B.Unbelievable Facts. C.New Scientific Discoveries.

 

1.A 2.C 3.B 4.C 5.C 【解析】 文中大意:短文主要叙述了新的科学发现中的四种现象。(一)中国北部和南部的人们为什么有不同的习惯;(二)全球变暖引起的昆虫问题;(三)婴儿也不是无忧无虑的;(四)可可豆最早种植的时间和地点。 1.主旨大意题。根据第一段的大意“中国北部和南部的人们,因为有不同的基因,所以有不同的习惯”,故答案为A。 2.细节理解题。根据文中It is making insects (昆虫) eat more crops(庄稼), 和They also breed (紧殖) more quickly on hot days.可知,全球变暖使昆虫吃得更多繁殖得更快,故答案为C。 3.细节理解题。根据文中But actually, 2-year old babies care about what others think about them, according to a US study.可知,事实上,两岁的婴儿关心别人对他们的看法,故答案为B。 4.主旨大意题。根据第四段的大意“可可豆最早种植的时间和地点。”可知,故答案为C。 5.主旨大意题。根据文章大意“短文主要叙述了新的科学发现中的四种现象”可知,故答案为C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    People read books less often in these days. With the invention of radio, television and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity. However, I believe that books are an important part of our lives.

Books offer an outstanding wealth of learning and at a cheaper price than taking a course. Books can make people cleverer, because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.

Everything in today's society requires reading. Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills. Someone could not understand them and become very sick or even die.

Even something as simple as walking or driving through the city could become very dangerous without enough reading. Sometimes, you must be able to understand what is written and explain the meaning of them.

Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time. Even if we don't read books, we still read every day, and reading books can strengthen our abilities. Reading is one of the greatest things we can do in our spare time.

With a book, you can travel anywhere you want, do anything you want, and talk to anyone you want. Reading is very important in our lives, no matter what your age is .  So I think people should read books.

1.What activity is less popular these days than before?

A.Reading a book. B.Watching TV. C.Surfing the Internet.

2.We can learn from the second paragraph that _____.

A.reading can improve your memory B.reading can make you smarter

C.reading can make you interesting and attractive

3.The underlined word "them" in the third paragraph refers to _____.

A.the books they are reading B.the good reading skills C.the directions on a medicine bottle

4.Some people disagree to read books because they think ________.

A.walking in the city also needs reading skills

B.driving along the road is dangerous

C.reading books just wastes their time

5.The best title of the passage can be _____.

A.People Should Enjoy Themselves

B.Why People Should Read Books

C.How We Improve Reading Skills

 

查看答案

    Lily is one of my best friends. She went on her vacation alone last summer . Please read her three tickets carefully:

 

SICHUAN SHUANGLIU INTERNATIONAL AMRPORT   ECONOMY CLASS

Flight             Date          Class                Name

MU5373          16JUL          M                  Lily

From          CHENGDU     To   NANCHANG     BD NO.007

Gate         Boarding Time        Seat No.

32             14:20               33B

GATES CLOSED 15 MINUTES BEFORE DEPARTURE TIME

 

 

Ticket - checking entrance: A8B8

Nanchangxi         D2376            Yichangdong

2019072013:10             0806D

228.0                              二等座

限乘当日当次车

51010319950309      李莉

 

 

Yichang            Sanxia Airport              BOARDING PASS

NAME           Lily

FLIGHT        MU2644

DEST          CHENGDU

DATE           24JUT.

Boarding Gate A5         Boarding Time 19:00          Seat No.39C

GATES CLOSED 15 MINUTES BEFORE DEPARTURE TIME

 

1.Lily went to Nanchang by Flight MU2644 and took the train D2376 to Yichang.

2.Lily was supposed to board for Nanchang at gate 32 ,at 14:20 and her seat number was 33B.

3.Gates will be closed fifteen minutes before departure time. That's the rule at both airports

4.From the three tickets, we can see that Lily spent 228 yuan on the trip alone in all.

5.Lily, aged 20, started her summer vacation life on July 16 and ended on July 24.

 

查看答案

    Tom worked hard in an office. But it seemed that there was little change in his life. He was unhappy and didn't want to improve himself any more. His father, Joe, knew this and decided to have a talk with __________

One day, Tom and his father went for a walk after dinner__________ they were walking along a river, Tom said, "Dad, you always tell me to learn something new. To be__________ , I don't want to make any change."

Joe looked in the river, saw a dead __________and pointed at it.

"Tom, what is that over there?"

“It's a dead fish.'

"What's the fish doing?"

"It's moving down with the running water."

“But the fish is dead.__________can it be moving?" asked Joe.

“It's moving as the river is moving."

Joe turned to his son and said,“Life is__________the river. It's always moving and always changing. Some people don't want to change, but their life is always changing whether they like it or not. A dead fish only moves along the river, while a living fish can control its journey. What's your choice if you want to live a _________life?"

This made Tom __________his aunt who had already stopped learning and developing. And she just stayed the way she used to be, living like a dead fish.

Guided by his__________,Tom understood what he said. He didn't want to become a person like his aunt. So he made up his mind to__________learning and developing himself.

1.A.me B.him C.her

2.A.While B.Once C.After

3.A.happy B.patient C.honest

4.A.fish B.bird C.dog

5.A.Who B.Which C.How

6.A.in B.like C.over

7.A.harder B.better C.worse

8.A.think of B.wait for C.give up

9.A.aunt B.friend C.father

10.A.avoid B.continue C.finish

 

查看答案

When I was a tiny baby crying all night, my mom sang to me and stayed by my side.

When I was tired and hungry, she gave me food and warm arms to___________ in.

When I was two running through the field, she made sure I was safe and kept me from danger.

When I fell and hurt_________, she gave me a hug and lifted me up.

When I was seven coughing badly, she said no ice-cream for me.

But I talked back loudly, "I should be allowed to eat some! Give it to me now!"

When I was nine watching scary movies, she said it'd give me awful dreams.

But I shouted back__________, “I should be allowed to watch it! I'm not a baby!"

When I was a teen going out with friends, she said, "Please be back by ten!"

But I talked back again—- “I should not be told_________! I'm seventeen now!"

Now I'm an adult, thinking back to those times.

I coughed for days after eating that ice-cream

And had scary dreams after watching that film.

I was late for school from staying out past ten.

I regret talking back, not__________Mom.

Mom knows best, and for me she wanted only the best!

1.A.stand B.sleep C.sit

2.A.myself B.herself C.ourselves

3.A.quietly B.politely C.angrily

4.A.where to go B.what to do C.when to start

5.A.listening to B.playing with C.cheering up

 

查看答案

补至对话根据对话内容,从方框中选出适当的选项补全对话,并将选项的编号填在横线上。                            M: Good morning, madam,I'm your guide for this trip.

W: How lovely! 1.

M: Yes, of course. The Grand Hotel opened in 1990 and it sits on the seaside along the South Coast Highway.2.

W: That sounds great!

M: And there are some restaurants outside.3.

W: That's really nice.4.What about the scenery around it?

M:5.

W: Oh, I think I will love this hotel.

 

A. It is the most beautiful hotel here.

B. The hotel has the best views of the Pacific Ocean.

C. I like to have some local foods while traveling.

D. So at dinner time, you'd have a lot of choices.

E. Could you tell me about the hotel I'm going to stay at?

 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.