满分5 > 初中英语试题 >

Drinking milk every day is good for your...

    Drinking milk every day is good for your health. However, if one day someone gives you a cup of cow-free milk, will you still want to have a drink?

Recently, an American company named Perfect Day surprised the world with its synthetic (合成的) milk. The milk looks and tastes almost like cow milk and has all the same nutrients (营养素).

The creators of Perfect Day are two young scientists, Ryan Pandya and Perumal Gandhi. Working in different cities, they didn’t know each other at first. But they shared the same crazy idea about making milk without the help from cows. They thought it would make the world a kinder, greener place. After they met, they started working on a way of making their dream a reality.

The secret to making cow-free milk? Yeast (酵母), 3D printing technology and old fermentation processes (发酵方法). They have developed a process quite like making beer. The two scientists also say their milk has longer shelf life than the real milk. What’s more, it’s delicious, safe and Earth-friendly. “We want people to enjoy our milk, while leaving a kinder footprint on the planet,” say the two young men.

However, they also know it will be a long way before people accept their synthetic milk.

Before people accept the synthetic milk, maybe we should do something to reduce waste. A store in Scotland is doing such a thing. It sells milk in a vending machine (自动售货机). The vending machine allows people to refill their glass bottles with fresh milk. “The milk vending machine lets us work with a local farm to get really tasty milk for our customers without wasting plastic containers (集装箱),” one worker from the store said. It helps to save the store about one hundred plastic containers a day.

1.What is synthetic milk?

A.It is a kind of cow milk. B.It is a kind of cow-free milk.

C.It is a kind of cow milk mixture. D.It is a kind of cheese.

2.What does the underlined word “refill” mean?

A.Control again. B.Fill again. C.Empty quickly. D.Fill quickly.

3.What can we infer from the passage?

A.The synthetic milk might make the world a kinder and greener place.

B.People enjoy drinking the synthetic milk.

C.The synthetic milk will be tastier than the cow milk.

D.The synthetic milk is cheaper and healthier.

4.What’s the main idea of the passage’?

A.Drinking milk every day is good for our health.

B.The synthetic milk is easy to make.

C.People easily accept the synthetic milk.

D.Two scientists hope to use cow-free milk to make the world a greener place.

 

1.B 2.B 3.A 4.D 【解析】 本文是一篇说明文。描绘了一种不亚于真正牛奶的合成牛奶以及它能带给世界的变化。 1.细节理解题。根据第一二段“if one day someone gives you a cup of cow-free milk, will you still want to have a drink? Recently, an American company named Perfect Day surprised the world with its synthetic milk.”可知,这种合成牛奶其实就是一种免牛牛奶。故选B。 2.词义猜测题。根据原文“The vending machine allows people to refill their glass bottles with fresh milk.”自动售货机允许人们用鲜牛奶把玻璃瓶再次装满。分析整段内容,讲的是如何节省包装材料,那么重复使用是最好的办法,所以此处意为“再装满”。故选B。 3.推理判断题。根据第三段“They thought it would make the world a kinder, greener place.”可知,设计者的初衷是为了使得这个世界更宽容、绿色。故选A。 4.主旨大意题。根据第三段“They thought it would make the world a kinder, greener place.”可知,设计者的初衷是为了使得这个世界更绿色。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    A successful experiment (实验) in the deserts of Dubai (迪拜) may deal with hunger around the world. A team of Chinese scientists has tried to develop a kind of rice that grows in salt water. Not only that, it produces far more rice than you can imagine.

Back in January, 2018, the researchers were invited to plant some of the saltwater rice in different areas of the desert. Usual water is too expensive to waste on rice in those desert areas. After five months of growth, they produce up to 7.8 tons of rice a hectare (公顷). At the same time, the world average (平均数) stands at 3.3 tons a hectare.

The researchers from China are continuing the experiment by setting up a 100-hectare salt-water rice farm in 2019. It will show the costs of production and different farming skills. They hope to plant saltwater rice on more farms in 2020.

Their dream is to cover up to 10% of the country with the saltwater rice fieldsand if the skills are successful in Dubai’s bad farming weather, then the farms could “feed the whole Arab world and they help to ensure (确保) food security (安全)”.

Yuan Longping is the “father of hybrid rice” and leader of the research group. He says that there are over l million square kilometers of land in China that is not used because there is too much salt in the soil. By planting saltwater rice on just one-tenth of this land, we hope it will feed over 200 million more people.

1.What kind of water do the researchers use to grow rice?

A.Usual water. B.Salt water. C.Hot water. D.Cold water.

2.What can we learn from Paragraph 3?

A.The researchers from China won’t plant saltwater rice on farms in 2020.

B.The experiment of setting up saltwater rice farm will cost much money.

C.Chinese researchers hope to plant saltwater rice on more farms by doing experiments.

D.The experiment won’t show any different farming skills.

3.What does the underlined word “they” refer to?

A.The farms. B.The skills. C.The scientists. D.The Arab world.

4.What does Yuan Longping think of saltwater rice?

A.It’s terrible. B.It’s impossible. C.It’s unnecessary. D.It’s hopeful.

 

查看答案

 

Global English Club

English training in four skillslistening, speaking, reading and writing.

4-month (800 yuan), 6-month (1,400 yuan) and one year (2,500 yuan) courses.

Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. ~ Fri.

All native teachers from Canada and USA.

Tel: 887 - 2806

Add: 306 Xinhua Road

Body-building Club

All facilities (设备) supplied.

On the top floor of Sunny Hotel.

Every evening from 6:00 to 9:00, Mon. ~Sun.

Drinks and fruits ready for you during breaks.

Tel: 635 - 3188

Add: 369 Dunhuang Road

Piano Club

One-to-one training on Sat, & Sun. from 2:00 p. m. to 5:00 p. m. (150 yuan per hour)

Experienced teachers.

Pianos supplied for free.

Convenient transportation.

Tel: 875 - 6038

Add: 808 Park Road

 

 

1.If you want to improve your English, what will you do?

A.You will dial 635 - 3188.

B.You will have classes either in the morning or evening.

C.You will go to 808 Park Road.

D.You will have classes both in the morning and evening.

2.How much do you need to pay for one-to-one piano training every time?

A.300 yuan. B.150 yuan. C.450 yuan. D.800 yuan.

3.If Jim is exercising in the Body-building Club, where can you find him?

A.At 808 Park Road. B.On the highest floor of Sunny Hotel.

C.At 696 Dunhuang Road. D.At 306 Xinhua Road.

 

查看答案

    To be honest, no matter how old we are, most of us love it when our parents do things for us. It makes our lives easier, and we have ______ to worry about.

Some parents are used to doing almost ______ for their children. ______ regard their older children (and sometimes even adults) ______ babies! It can be a very common problem in China. In big cities in China, most parents only have one child. Some parents care so much about the ______ of their children that they are afraid to let them go anywhere ______ do anything by themselves. As a result, their children ______ to learn social skills, and depend more on parents!

In fact, no children really ______ being looked after by their parents all the time. No parents will be happy if they know that. As a result of too much care, their children don't know about the world! Children need ______ own time to develop into adults and to learn ______ to deal with problems. Too much care spoils their fun when they are growing up. And when suddenly they can’t ______ on their parents, they will be in big trouble!

It is nice that parents ______ their care and attention to their children. It is nice that children know that their parents’ care ______ the result of love. And it will be nicer if children let their parents know how ______ love they really need, and how much love is ______ .

1.A.many B.few C.less D.least

2.A.anything B.something C.nothing D.everything

3.A.We B.They C.You D.He

4.A.as B.on C.with D.of

5.A.grades B.safety C.future D.health

6.A.and B.but C.or D.so

7.A.fail B.forget C.want D.decide

8.A.keep B.mind C.hate D.enjoy

9.A.his B.her C.theirs D.their

10.A.what B.where C.how D.why

11.A.argue B.go C.get D.depend

12.A.get B.show C.pay D.make

13.A.is B.are C.was D.were

14.A.old B.long C.much D.many

15.A.too much B.too many C.much too D.so many

 

查看答案

—Can Mr. King spare some time for the meeting?

—If he ________,he will try his best to make it.

A. will be invited    B. is invited    C. invites    D. invited

 

查看答案

—More and more teenagers are crazy about the Internet.

—As a student. I think we should know how to use it ________

A.wisely B.quickly C.especially D.possibly

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.