满分5 > 初中英语试题 >

A Your temperature can affect(影响) how y...

 

A

Your temperature can affect(影响) how you feel about other people. A study showed that experiencing physical warmth gives people a more positive attitude(积极的态度). For example, if you're holding a cup of hot coffee, you are probably more selfless towards others.

B

About one in 10 people are left-handed. Many people think being left-handed happens for no reason. But. a new study shows that it’s caused by genes. British scientists have found genetic instructions(基因指令)in human DNA. They might cause people to be left-handed at birth. The instructions affect the part of the brain that deals with (处理) language. This might be why left-

handers are better at learning languages.

C

A group of French researchers found that children with older brothers take longer to develop language skills. These children had a two-month delay (延迟) in language development on average(平均) compared to children with older sisters. Researchers think this is because older brothers talk more often in order to draw their parents' attention. Older sisters might talk with their younger sisters or brothers more.

D

Are you a quiet person? Maybe you can try to pretend(假装) to be outgoing. This will make you happier, according to a study by US scientists. They asked 123

people to try more outgoing behaviors, such as talking more and being more active for one week. During a second week, they acted as they usually would. The people said that they felt happier when they tried to behave as if they were outgoing. They didn't feel uncomfortable.

 

 

1.Match passages A~D with the two topics: Language Learning;Human Feelings. Which of the following is right?

A.- BD;- AC B.- AD;- BC C.- BC;-AD

2.From Passage B, which might be the reason why left-handers do better in language learning than others?

A.For no reasons. B.Genetic instructions. C.Interests.

3.Which of the following is NOT true?

A.Trying more outgoing behaviors might make you happier.

B.Human feelings may be influenced by different factors(因素).

C.Children with older sisters may be worse at language development than those with older brothers.

4.Which of the following questions is answered in the passages?

A.Why are some people left- -handed?

B.Why does temperature affect human feelings?

C.Why do people feel happier when they pretend to be outgoing?

5.In which part of a newspaper can you probably read these passages?

A.Health. B.Sports. C.Science.

 

1.C 2.B 3.C 4.A 5.C 【解析】 本文是就语言学习(BC篇)和人类的感觉(AD篇)进行了论述,解释了为什么有些人是左撇子?等。 1.细节理解题。属于语言学习的:根据“This might be why left-handers are better at learning languages.”这也许就是为什么左撇子更擅长学习语言的原因。根据“A group of French researchers found that children with older brothers take longer to develop language skills.”一组法国研究人员发现,有哥哥的孩子发展语言技能需要更长的时间。因此是①- BC;属于人的感觉的:根据“Your temperature can affect(影响) how you feel about other people.”你的体温会影响你对别人的感觉。根据“The people said that they felt happier when they tried to behave as if they were outgoing. They didn't feel uncomfortable.”人们说,当他们试图表现得像个外向的人时,他们感到更快乐。他们并不觉得不舒服。因此是②-AD;故选C。 2.细节理解题。根据“British scientists have found genetic instructions(基因指令)in human DNA.”英国科学家在人类DNA中发现了基因指令。可知,遗传指令可能是左撇子在语言学习上比其他人做得更好的原因。故选B。 3.细节理解题。根据“The people said that they felt happier when they tried to behave as if they were outgoing.”人们说,当他们试图表现得像个外向的人时,他们感到更快乐。可知,尝试更多外向的行为可能会让你更快乐。因此选项A正确;由句子“For example, if you're holding a cup of hot coffee, you are probably more selfless towards others.”如果你拿着一杯热咖啡,你可能对别人更无私。以及句子“The people said that they felt happier when they tried to behave as if they were outgoing. They didn't feel uncomfortable.”人们说,当他们试图表现得像个外向的人时,他们感到更快乐。他们并不觉得不舒服。可知,人的情感可能受到不同因素的影响。因此选项B正确;根据“These children had a two-month delay (延迟) in language development on average(平均) compared to children with older sisters.”与有姐姐的孩子相比,这些孩子的语言发育平均推迟了两个月。可知,有姐姐的孩子可能比有哥哥的孩子在语言发展方面更好。而不是更差。因此选项C错误。故选C。 4.细节理解题。根据“About one in 10 people are left-handed. Many people think being left-handed happens for no reason. But. a new study shows that it’s caused by genes.”大约十分之一的人是左撇子。很多人认为左撇子是无缘无故的。但是。一项新的研究表明这是由基因引起的。可知,短文中回答了为什么有些人是左撇子?由句子“Your temperature can affect(影响) how you feel about other people.”你的体温会影响你对别人的感觉。但是在短文中没有解释原因。由句子“The people said that they felt happier when they tried to behave as if they were outgoing.”人们说,当他们试图表现得像个外向的人时,他们感到更快乐。但是在短文中没有解释原因。故选A。 5.推理判断题。A. Health. 健康;B. Sports. 体育;C. Science. 科学。本文是就语言学习(BC篇)和人类的感觉(AD篇)进行了论述,解释了为什么有些人是左撇子?等。因此应该是属于报纸的科学部分。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Schedule(日程安排) for Tuesday

Time

 

Classes

More information

8:00a.m.-10:00 a.m.

TECHNOLOGY

IT---Information Technology

In this lesson, students learn how to surf the Internet safely and effectively(有效地). For example, there will be information about using different search engines(引擎)on the Internet. And it will teach students about the best websites to use to continue their education

10:00a.m-11:00 a.m.

ARTS

 

DRAMA

Students learn the play that the teacher gave before class. During this lesson, students will have the chance to act out roles with other students.

11:00a.m.-12:00 a.m.

PAINTING WITH WATERCOLORS

For most of this term, students learn how to use watercolors properly to make pictures. If the weather is good, the lesson may take place outdoors.

1:00p.m.-2:00 p.m.

SCIENCE

 

BIOLOGY/CHEMISTRY

Students can choose which class to attend. In biology this week, the topic is human body. Students will learn about how it works.

Alternatively, students can study chemistry. This class takes place in the science lab, and this week students learn about  H2 and O2 

2:00p.m.-3:00 p.m.

SPORTS

SKILLS

Students learn about the skills in a certain sport. We use videos to see real action from past games.

3:00p.m.-4:00 p.m

 

PRACTICE

After we have picked teams, students will play a short match lasting45 minutes. This week, the sports are football (for boys) and tennis (for girls).

After school

HOMEWORK

IT--- the teacher will give students websites to look up at home (about 30 minutes)

Drama ----students need to learn a part for the next lesson (about 40minutes)

Biology/Chemistry--- students choose one subject to write a short report of the lesson (about 20 minutes)

 

 

1.What is the IT class mainly about?

A.How to use search engines. B.How to continue education online.

C.How lo use the Internet safely and effectively.

2.What does the underlined word“Alternatively" mean?

A.In other words. B.At the same time. C.As another choice.

3.What can students learn to do according to the schedule ?

①Design computer games.  ②Write a report on drama.

③Make pictures with watercolors.  ④play football or tennis.

⑤Lear about human body.

A.①②⑤ B.②③④ C.③④⑤

4.Normally, how long does it take most students to finish their homework on Tuesday?

A.About 70 minutes. B.About 90 minutes. C.About 110 minutes.

5.What's the purpose of this class schedule?

A.To help students choose teachers. B.To help students develop their interests.

C.To help students take classes more easily.

 

查看答案

The opening ceremony开幕式) of the Tokyo Summer Olympics will be on July 24, 2020. One year before the event, its medal designs(奖牌设计) were shown, CBS News reported.

However, the medals are quite different from the ones seen in other Olympics. People used old cell phones and other electronic waste to make them!

The organizing committee chose the medal designs by holding a competition. Competitors brought 400 designs. The winner was 51-year-old designer Junichi Kawanishi, the Guardian wrote.

The medals look like pebbles(鹅卵石) and are 8.5 cm in diameter(直径). The front face has a picture of Nike, the Greek goddess of victory.

The committee will make 5,000 medals for this summer's games. Japan is the first Olympic host country to make all of its medals from electronic waste.

1.The Olympics will be held in Japan this summer.

2.The medals are different mostly because it has a picture of Nike in the front face.

3.Junichi Kawanishi beat the other competitors in the competition.

4.From the passage, we are sure it's the first time for an Olympic host country to make medals from waste.

5.From the passage, we can infer(推断) that Japanese value environmental protection.

 

查看答案

    There was a class of students who were very unruly (难管教的). _________ of the teachers wanted to teach them. So the headmaster called a teacher_______ had just given up her job at a different school. He asked her if she would like to come in and teach at the school for one term. And she_______.

The headmaster decided not to tell the teacher about the class, afraid that she would be scared off. After the new teacher had been on the job for a month, the headmaster sat in the class to see how things were going. _______ , the students were well-behaved. After the class, the headmaster_______the teacher for her work. She_______him for giving her such a well-behaved class to teach.  But the headmaster said he really didn't deserve (值得) any thanks.

She laughed and told him,“You see, I deserved your_______on my first day here. I looked in the desk drawer and found a list of the students' IQ scores. I knew that I had a challenging group of kids here- they're so_______that I would have to work really hard to make school interesting for them.”

She opened the drawer and the headmaster saw a_______with the students' names and the numbers 136, 145, 127, 128 and so on written next to the names.

The headmaster laughed. Those weren’t their IQ __________ , but their locker (储物柜) numbers!

1.A.Neither B.All C.None

2.A.who B.which C.what

3.A.doubted B.disagreed C.agreed

4.A.Undoubtedly B.Surprisingly C.Unluckily

5.A.questioned B.punished C.praised

6.A.thanked B.pardoned C.admired

7.A.trick B.mistake C.secret

8.A.smart B.stupid C.hard-working

9.A.test B.list C.notice

10.A.cases B.instruments C.scores

 

查看答案

 

A

Do you often run outdoors to keep healthy? Have you ever thought about how running helps to clean up the earth? Sometimes a_________mind can bring us a win-win situation.

Plogging, a new way to exercise, began in Sweden(瑞典). The name “plogging” comes from two words--- the Swedish(瑞典的) word "plocka" , which means“pick up”, and the word“ jogging”. which means“to run_________”.A Swedish man called Erik_______the movement. He saw rubbish here and there when riding to work each day .He became worried about the_______environment and decided not to go to work by bike any more. So, he began to run to work and pick up the rubbish at the same time .To his_________, more and more people followed him and soon plogging became popular.

1.A.clear B.creative C.clever

2.A.safely B.quickly C.slowly

3.A.started B.kept C.stopped

4.A.clean B.dirty C.scary

5.A.disappointment B.sadness C.joy

 

查看答案

A: Tina and I went to Lao She Teahouse yesterday evening.

B: How was it?

A: It was great! I wanted to watch a play, so she took me there.1.

B: Wow! The play is well-known. You are so lucky! Why is the play named Teahouse?

A: The play is about a story which took place in a teahouse in old Beijing. 2.

B: Who's the writer of the play?

A: Lao She. 3..He was named “people’s Artist”.

B:He was a really great writer. Can we do anything more there?

A: Of course!4.If you like Beijing Opera,folk music or magic shows, you can enjoy them there.

B: 5.

A: We planned to watch for an hour, but in the end, we stayed for three hours.

B: Do you want to go there again?

A: Of course. I want to watch a Beijing opera next time!

 

A. How long did you stay?

B. He wrote many plays, novels and short stories.

C. We drank tea and watched the play Teahouse.

D.It describes the changes in Chinese society over fifty years.

E. Waiters bring tea to the customers and sell them delicious Chinese food.

 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.