满分5 > 初中英语试题 >

Huguang Guild Hall It has a big opera h...

 

Huguang Guild Hall

It has a big opera house. It is one of the four traditional theaters in Bei-jing. Most of the perform-ances begin at 7:30 pm.

Price: 70 yuan each person

Tel: 010-63518284

Web: www.beijianghuguang.com

Chang'an Grand Theater

It was built in 1937.

There are 800 comfortable seats in the theater.

Tel: 010-65101309

Web: www.changan-theater.com

Lao She Teahouse

It was built in 1988. Lao She Teahouse was named after the famous writer, Lao She. Visitors can enjoy the tea and Beijing-style snacks and watch traditional Chinese opera performances there.

Price:

10-20 yuan for non-members and 5 yuan for members

Tel: 010-63021717

Web: www.laosheteahouse.com

China Puppet Theater

As a professional multi-functional(多功能的)theatre, China Puppet Theater has shadow plays (皮影)and puppet shows(木偶).Traditional stories make children  of all ages enjoy themselves.

Price: 50-100 yuan

Tel: 010-64254798

Web: www.puppetshina.com

 

 

 

1.If you want to enjoy the Beijing-style snacks, you should go to _________.

A.China Puppet Theater B.Huguang Guild Hall

C.Chang'an Grand Theater D.Lao She Teahouse

2.How much will Mr. Chen pay for with his two children if he is a member of Lao She Teahouse?

A.30 yuan. B.60 yuan. C.15 yuan. D.5 yuan.

3.What can't we learn about Huguang Guild Hall from the passage?

A.Its age. B.Its telephone number.

C.Its price. D.Its beginning time for the performances.

4.Where can we read this passage?

A.In a storybook. B.On the Internet. C.In a science magazine. D.In a novel.

5.Which of the following is TRUE?

A.Chang'an Grand Theater is one of the four traditional theaters in Beijing.

B.Huguang Guild Hall can hold(谷纳)800 people at most.

C.Only young people can enjoy themselves in China Puppet Theater.

D.Lao She Teahouse was named after the famous writer, Lao She.

 

1.D 2.C 3.A 4.B 5.D 【解析】 本文介绍了北京湖广会馆、长安大戏院、老舍茶馆和中国木偶剧院的简介、票价、电话和网址。 1.细节理解题。根据Lao She Teahouse中的“Visitors can enjoy the tea and Beijing-style snacks…”可知在老舍茶馆可以吃到北京特色零食。故选D。 2.推理判断题。根据Lao She Teahouse中的“10-20 yuan for non-members and 5 yuan for members”可知老舍茶馆会员价是5元一位,陈先生带两个孩子,一共三个人,票价一共15元。故选C。 3.细节理解题。根据Huguang Guild Hall中“Most of the performances begin at 7:30 pm.”可知北京湖广会馆的表演开始时间;根据“Price: 70 yuan each person Tel: 010-63518284”可知票价和电话,只有A选项年龄是没有提到的。故选A。 4.推理判断题。本文介绍了北京湖广会馆、长安大戏院、老舍茶馆和中国木偶剧院的简介、票价、电话和网址。类似于广告,因此不可能出现在故事书、科学杂志和小说中。故选B。 5.细节理解题。根据Huguang Guild Hall中的“It is one of the four traditional theaters in Beijing.”可知湖广会馆是北京传统四大剧院之一,并非长安大戏院,因此A选项是错误的;根据Chang'an Grand Theater中的“There are 800 comfortable seats in the theater. ”可知长安大戏院可容纳800人,而湖广会馆并没有介绍可以容纳人数,因此B选项是错误的;根据China Puppet Theater中“Traditional stories make children of all ages enjoy themselves.”可知各年龄段的孩子都喜欢传统的故事,因此不只是年轻人喜欢木偶戏,因此C选项是错误的;根据“Lao She Teahouse was named after the famous writer, Lao She.”可知老舍茶馆的名字来源于作家老舍,因此D选项是正确的。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    My dream is to work in a hospital. I think that an _______ is one of the most important jobs in the world.     _______ people are busy working every day. They don't have much time to relax or do exercise. Many of them are in poor health _______ they don't take care of themselves. I would like to help them get _______ again. I know it's not easy to be a doctor. I need to _______ a lot. I'm going to study hard to improve my skills.

  _______ a doctor I am going to try to help patients(病人). I'll _______ be there with them when they need me. If someone doesn't have enough _______ ,I am still going to help him or her. I believe after he gets some money, he is going to give the money back to _______ .

Maybe doctors can't make a lot of money,but I do not ________ . It would be great to be a doctor because I can help others. Helping others would make me happy.

1.A.engineer B.writer C.doctor D.reporter

2.A.Few B.Most C.Any a D.Much

3.A.if B.although C.when D.because

4.A.excited B.famous C.healthy D.rich

5.A.learn B.send C.choose D.share

6.A.Through B.From C.With D.As

7.A.always B.usually C.often D.sometimes

8.A.food B.money C.information D.medicine

9.A.you B.her C.him D.me

10.A.spend B.stand C.care D.wonder

 

查看答案

语法选择

In America, the school day usually starts at 9a.m. and _________at about 4 p.m. The school subjects are different from ________. In China, we always have Chinese, maths, English, P.E. and so on. But in America, students have more lessons, such as _______ and driving lessons. Their school life isn’t just about study. They have _________things to do than the Chinese students do. There _______ many clubs in American schools, too. If the students are________in sports, they can join different sports clubs. From 2:30 p.m. _______4 p.m., they do different things in different clubs.

Maybe you think English is very popular in the world, ________ American students don’t need to learn any _________ language. But that’s not true, American children from the age of seven _________ learn a foreign language. For example, they learn French or Chinese.

1.A.finish B.finished C.finishes D.finishing

2.A.we B.us C.our D.ours

3.A.cooking B.cooks C.cook D.cooked

4.A.many B.much C.more D.most

5.A.is B.are C.was D.were

6.A.interest B.interets C.interesting D.interested

7.A.in B.for C.to D.of

8.A.so B.but C.when D.or

9.A.another B.other C.others D.the other

10.A.need to B.must C.have to D.should

 

查看答案

在英语课上,同学们就自己喜欢的旅游方式展开了讨论。请你根据下表内容,用英语写一篇短文,汇报讨论结果,并谈谈自己的想法。

团队旅游

◆有导游,不会迷路;

◆不必自己找旅馆;

◆结识朋友,相互帮助。

个人旅游

◆自由安排时间;

◆选择自己喜欢的旅游景点;

◆学会照顾自己。

你的想法

……

 

注意:

1.文章必须包括表中的全部内容,可适当增加细节;

2.想法至少在两句以上;

3.开头已给出,不计人总词数;

4.词数:80左右。

参考词汇:团队旅游 travel with a group;个人旅游 travel alone;安排 arrange。

Recently, we have discussed the ways to go traveling. Here is the result. Some students choose to travel with a group.

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

 

查看答案

翻译句子

1.我可以试穿一下这件T恤衫吗? (try on)

_________________________________________________________________

2.他的爷爷出生于19世纪60年代。(in the 1860s)

_________________________________________________________________

3.这副手套一点儿也不贵。(not at all)

_________________________________________________________________

4.我们在公共汽车站排队等候了一个小时。(wait in line)

________________________________________________________________

5.在进房间前他没有敲门。(knock on)

_________________________________________________________________

 

查看答案

V.任务型阅读

    Last Sunday,my grandfather took me to the park to play.I had a great time there.My grandfather told me that my life was better than his.On the way home,I asked my grandfather to tell his life story.

    At that time,my grandfather’s family was not rich.He didn’t have time to play after school,and he always helped his parents on the farm.When it was dark(黑暗的),my grandfather went home.After he had supper,he did his homework in the poor light.For the holidays.my grandfather often stayed at home to help his parents.He never travelled,because his family didn’t have much money.

    In summer,the weather was very hot and my grandfather often went to the river to play with his friends.They swam and caught(捉)fish in the river.At that time,my grandfather had no money to buy toys,so he made toys by himself to play,like spinning tops(陀螺)and sleds(雪橇).

    Hearing my grandfather’s life story,I know that I have a good life and I decide to study hard.

根据短文内容,完成下列表格。

Information Card

The time that we played in the park

1.

The thing that my grandfather did after school

2.

The reason why my grandfather never travelled

3.

The things that my grandfather often did in summer

4.

The toys that my grandfather made by himself

5.

 

 

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.