满分5 > 初中英语试题 >

Do you have any problems in your life an...

Do you have any problems in your life and don’t know how to be happy? If so, you will find Being a Happy Teenager written by an Australian writer Andrew Matthews.

In his book, Matthews tells us how to have a happy life and answers the questions of teenagers. There are many subjects, such as parents and friends, and the book says we should stop being angry and should forgive (宽恕). The book tells us some useful ways, such as how to understand better what you learned. Many teenagers think happiness comes from a good exam result or praise(表扬) from other people. But you can still be happy when there are no such “good” things.

Success comes from a good attitude(态度). If you learn from problems, you will have success in the future. Some school students have problems, such as being too tall or too short. But Matthews tells us that happiness comes from thinking in a positive(积极的) way. If you are tall, you can get a better view(视线) when you see a film; if you are short, your clothes and shoes take less room in your bedroom! This is Matthews’ most important lesson, “You choose to be happy!”

Answer the following questions according to what you have read.

1.What’s the name of the book written by Andrew Matthews?

2.What’s in Matthews’ book?

3.According to Paragraph 2, where does happiness come from for many teenagers?

4.Is it right to think in a positive way?

5.What’s Matthews’ most important lesson?

 

1.Being a Happy Teenager 2.In his book, Matthews / He tells us how to have a happy life and answers the questions of teenagers. 3.Many teenagers think that happiness comes from a good exam result or praise from other people. 4.Yes, it is. / Yes. 5.You choose to be happy. 【解析】 本文介绍了一本由Matthews写的一本书《做一个幸福的青少年》。在书中,他告诉我们如何做一个幸福的人,而且讲述了要用积极的态度来思考问题,他最重要的观点是你可以选择幸福。 1.题意:安德鲁·马修斯写的那本书叫什么名字? 细节题。根据第1段第2句“you will find Being a Happy Teenager written by an Australian writer Andrew Matthews.(你将发现一本叫《做一个幸福的青少年》,由澳大利亚的作家Andrew Matthews写的)”,可知答案为Being a Happy Teenager。 2.题意:马修斯的书里有什么? 细节题。根据第2段第1句“In his book, Matthews tells us how to have a happy life and answers the questions of teenagers.(在这本书里,Matthews告诉我们如何幸福地生活,而起回答了一些青少年的问题)”,可知答案为In his book, Matthews / He tells us how to have a happy life and answers the questions of teenagers. 3.题意:根据第二段,对于许多青少年来说,幸福从何而来? 细节题。根据第2段第4句“Many teenagers think happiness comes from a good exam result or praise(表扬) from other people.(很多青少年认为幸福来自好的考试结果或者别人的表扬)”,可知答案为Many teenagers think that happiness comes from a good exam result or praise from other people. 4.句意:用积极的方式思考是对的吗? 细节理解题。根据第三段第4句“But Matthews tells us that happiness comes from thinking in a positive(积极的) way.(但是Matthews告诉我们幸福来自用积极的方式来思考)”,可知答案为Yes, it is. / Yes.。 5.句意:马修斯最重要的一课是什么? 细节理解题。根据最后一段最后一句“This is Matthews’ most important lesson, “You choose to be happy!”(这是Matthews最重要的一课“你选择幸福”)”,故答案为You choose to be happy.。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Music is heard in every corner of the worldin every community and in every culture. W1.? Music is part of human nature and it is needed for many reasons in our lives.

Music plays an important role in helping us 2..We hear it when we are shopping, in hotels, airports, and restaurants. There is music that you can dance to, sing to, or you may just prefer to listen to it for entertainment. In the movies, music is as important as the acting. Although most people don't pay a3.to it, a good movie has music that helps create the mood for the story.

However there are times when music does more harm than good,for example,when you listen to music that is too 14..You might think this is OK now,but that's only because you're still young.Listening to loud music is not good for ears and it can even make you d5.. If music is a necessary part of your world, keep the volume(音量)down.

 

查看答案

 

Sherlock Holmes(夏洛克福尔摩斯)is considered to be one of1.great detectives in the world. Pictures of Sherlock Holmes always show2.hewearing a strange hat, smoking a pipe and looking3.carefulthrough a magnifying glass, trying to find clues. Clues are important in4.solve crimes, and Holmes also uses his imagination and his knowledge of science to catch criminals.

In The Hound of the Baskervilles, Sherlock Holmes investigates(调查)the mysterious5.die of the Lord of Baskerville(巴斯克维尔爵士). Using science, he6.discover that the murderer used a large dog to run after the lord. He finds out where the dog7.hidein the forest around Baskerville House.Holmes discovers who the murderer is by reading about the history of the Baskerville family.By doing this, he finds out that the8.oneLord of Baskerville from long ago had a secret son. The grandson of this secret son wanted9.kill all of the Baskerville family so he could become the new lord. At the end of the story, Holmes makes the murderer10.stand beside an old picture of the first lord so everyone can see how similar they look.

 

查看答案

Many of us feel uneasy when someone stands too close to us, talks to us too loudly or makes eye contact(接触) with us for too long. But have you ever wondered why those things make you uncomfortable?

It’s all about personal peace, which means not only an imaginary space around the body, but also the space around all the senses. People feel that their space is being violated(侵犯) when they meet with an unwelcome sound, smell or look. This is probably why a man on a crowded bus shouting into his mobile phone or a woman next to you putting on strong perfume(香水) makes you feel angry.

Whether people have had a stronger wish to protect their personal space in recent times is hard to say. Yet studies of airlines show that people have a strong desire(渴望) to have space to themselves. In a survey by TripAdvisor, a travel website, people said that if they had to pay more for some extra service, they would rather have larger seats than extra food.

Although people may need their personal space, some hardly realize it. For example, people on a bus who hold newspapers in front of their faces to read in fact keep a distance from strangers.

Go and watch a library table. You will notice that one of the corner seats will usually be taken first, because they are the farthest way. What if someone sits opposite to you? Maybe you will pile up books as if to make a wall.

Preference(偏好) for personal space are different from culture to culture. Scientists have found that Americans generally prefer more personal space than people from other cultures. In Latin(拉丁人的) cultures, however, people are more comfortable standing close to each other.

1.The writer mainly _________ in this article.

A.tells us how to achieve personal space

B.explains why people need personal space

C.introduces some knowledge about personal space

D.argues for the importance of keeping personal space

2.Who might feel his personal space is safe according to the passage?

A.A person who has to sit next to a lady putting on strong perfume.

B.A person who has been watched by a stranger for a long time.

C.A person who hears strange noises when reading at home.

D.A Latin boy who is chatting with a friend sitting close to him.

3.What can we know from the survey by TripAdvisor?

A.People need a smaller personal space in recent times than before.

B.People have a strong desire for personal space in recent times.

C.There are not enough seats on the plane to meet people’s needs.

D.Food service is better provided than seats on the plane.

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The space around the body is more needed than that around all the senses.

B.If you hold newspapers on the bus, your personal space won’t be violated.

C.People usually choose the corner seats first in a library for personal space.

D.Different cultures share the same preferences for personal space.

 

查看答案

 

Mother Teresa was born in Yugoslavia, on August 27th, 1910. She attended the government school near her home until she was eighteen. At that time, some doctors and nurses from Yugoslavia were working in India, and they often wrote to the school about their work. She decided to join them one day.

When she finished school, she went first to Britain. Then a year later she went to India,where she began to train to be a teacher. After training,she was sent to Calcutta,where she taught geography at a school and soon after became headmistress.

However, although she loved teaching, in 1946 Mother Teresa left the school and went to work in the poor parts of Calcutta. Later she trained to be a nurse in Panta,and then began her work helping the poor and comforting the dying in the streets of the city.Slowly,others came to help her, and her work spread to other parts of India.

Mother Teresa is now a well—known person. Many photos have been taken of her, as she travels the world to open new schools and hospitals in poor countries. In 1979, she was given the Nobel Peace Prize for the lifetime of love and service she has given to the poor.

1.What first made Mother Teresa want to work in India? ______

A.Her visit to the poor parts of Calcutta. B.Her visit to Britain after she left school.

C.The work of the nurse in the city of Panta. D.The medical workers'letters to her school.

2.In which order did Mother Teresa do the following things? ______

a. Trained to be a nurse

b. Went to India.

c. Helped the dying.

d. Studied to be a teacher.

A.b→d→a→c B.b→a→d→c C.b→a→c→d D.a→b→c→d

3.Mother Teresa gave up teaching because she wanted to ______ .

A.travel to poor countries B.look after the poor

C.build hospitals for the poor D.train nurse to care for the poor

4.Mother Teresa is now a famous person because she has ______ .

A.saved many poor people in India B.helped to bring about world peace

C.taken care of many poor people in the world D.helped to make India a more peaceful place

 

查看答案

    One morning more than thirty years ago, I entered the Track Kitchen, a restaurant where everyone from the poor to the most powerful came for breakfast. I noticed an empty chair next to an elder, short man, whose hair was disorder. He was wearing an old hat and was alone. I asked if I might join him. He agreed quietly and I sat down to have my breakfast.

We carefully began a conversation and spoke about a lot of things. We never introduced ourselves.I thought that he might have no money and not be able to afford something to eat. So as I rose to go back to the counter and buy a second cup of coffee. I asked, "May I get you something?"

"A coffee would be nice."

Then I bought him a cup of coffee,we talked more,and he accepted another cup of coffee.Finally, I rose to leave, wished him well, and went to the exit. At the door I met one of my friends. He asked,"How did you get to know Mr. Galbreath?"

"Who? "

"The man you were sitting with. He is chairman of the Board of Churchill Downs."

I could hardly believe it. I was talking, buying coffee,offering a free breakfast,and feeling pity for one of the world's richest and most powerful men!

My few minutes with Mr. Galbreath changed my life. Now I try to treat everyone with respect, no matter who I think they are, and to meet another human being with kindness and sincerity.

1.The writer bought coffee for the old man because ______ .

A.he thought the old man was poor B.he wanted to start a conversation

C.he would like to thank the old man D.he wanted to show his politeness

2.How did the writer probably feel after he talked with his friend?

A.Proud. B.Excited. C.Angry. D.Surprised.

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The writer entered the restaurant to have lunch.

B.The old man was one of the world's richest and most powerful men.

C.The writer and the old man introduced themselves.

D.The old man had no money and couldn't afford something to eat.

4.What is the best title for the passage?

A.To see is to believe. B.Success doesn't come easy.

C.A wise head makes a close mouth. D.Don't judge a person by his appearance.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.