满分5 > 初中英语试题 >

In Germany, there are different kinds of...

    In Germany, there are different kinds of high schools. Some students will become workers and others will go to college after they leave high school. All schools are great places for making friends and learning German.

 

   2  

Most high schools in Germany begin at about 8:00 a. m. and end at 3:30 p. m. on weekdays. That is to say, your morning will be busy with classes. You will have time to do your homework and join private clubs after school.

Getting to school

Most students take public transport to school or ride a bicycle. Some areas have school buses. It is not common for parents to drive students to school.

Private clubs

In many countries, schools offer different after-school activities. This is less common in Germany. They are usually organized through private clubs. There are clubs for things like football, dance, theatre and almost everything else. Once you are in Germany, ask around at school and talk to other students to find out what private clubs are in your area and meet your interests.

Different states, different school systems(系统)

Each of Germany’s 16 states has its own different school systems. The school system in Brandenburg will be a little different from the one in Bavaria for example. Wherever you live, your knowledge level and your age will decide which school you can attend.

 

1.Some students in Germany will ______ after leaving high school.

A.become workers B.go to another high school

C.stay at home only D.do a lot of housework

2.Which one best suits the “______” in Line 4?

A.Less homework B.Short days C.Happy weekends D.Busy afternoon

3.It is NOT common for students to go to school ______.

A.by bicycle B.by underground C.in parents’ cars D.in school buses

4.In Line 13, the underlined word “They” refers to ______.

A.German schools B.After-school activities C.Many countries D.Private clubs

5.From the last paragraph, we can infer that _______.

A.the school systems of sixteen states are just the same

B.all the high schools are at the same level in Germany

C.each state has right to make its own school systems

D.the school systems of sixteen states will be totally different

6.The passage is mainly about German __________

A.public transport B.private clubs C.high schools D.college system

 

1.A 2.B 3.C 4.B 5.D 6.C 【解析】 本文讲述了德国有许多不同种类的中学,不同的学校有不同的制度。 1.细节理解题。根据第一段“Some students will become workers and others will go to college after they leave high school.”可知一些学生高中毕业后成为工人,其他人则去上大学。故选A。 2.主旨大意题。4行此空是下面一段的小标题,根据“Most high schools in Germany begin at about 8:00 a. m. and end at 3:30 p. m. on weekdays.”可知此段主要介绍德国大多数高中的日常生活。因此B选项符合主旨大意。故选B。 3.细节理解题。根据“It is not common for parents to drive students to school.”可知父母开车送孩子上学并不常见。故选C。 4.词义推断题。根据“…are usually organized through private clubs.”可知They指的是私人俱乐部组织的活动,即此段第一句中的“after-school activities”。故选B。 5.细节理解题。根据“Each of Germany’s 16 states has its own different school systems.”可知德国的16个州,每个州都有自己的学校制度。故选D。 6.主旨大意题。文章第一句“In Germany, there are different kinds of high schools.”总领全文,全文分别介绍高中的生活、交通方式、课后活动以及不同的制度。因此本文主要是介绍德国的高中。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Complete the following sentences as required(根据所给要求,完成下列句子):

1.He’s seldom late for school. (改为反意疑问句)

He’s seldom late for school, _______ _______?

2.It took her three hours to finish the work yesterday afternoon. (对画线部分提问)

_______ _______ did it take her to finish the work yesterday afternoon?

3.The hall is very big. It can hold 1,000 people. (合并成一句)

The hall is _______ _______ to hold 1,000 people.

4.mobile phone, mustn’t, in class, turn on, you, your(连词成句)

_______________________________________________________________.

 

查看答案

Hello, may I speak to Lily?

_______

A.I’m Lily. B.Who are you? C.This is Lily speaking. D.No, thanks.

 

查看答案

Mrs Wang couldn’t fall asleep _______ her son arrived home.

A.until B.if C.because D.so

 

查看答案

People found it convenient _______ in the city after the underground built.

A.travel B.travelling C.to travel D.travelled

 

查看答案

Sally, _______ Jane’s homework.

A.not copy B.don’t copy C.doesn’t copy D.mustn’t copy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.