满分5 > 初中英语试题 >

When people travel in another city or co...

    When people travel in another city or country, they sometimes stay in the homes of the local people. This is called homestay. It is a great experience because you can meet people from a different country or city and learn something new about that place. I am Wan Li from China. I came to the UK with my friends for a short visit. We are living with an English couple, Mr and Mrs Green, in the west of London. They have a wonderful fourbedroom house. This is a new house. It has two bathrooms and a garden with many beautiful flowers. I have a bedroom of my own.

There are some shopping centres and restaurants near the house, and the house is close to an underground station. It takes about thirty minutes to get to the centre of London.

I think a homestay may be a good choice for you if it is your first time to visit abroad. The local people are friendly and willing to help.

1.The underlined word “homestay” in the passage means “________”

A.stay at home B.stay in the homes of one's friends

C.stay in the homes of one's relatives D.stay in the homes of the local people

2.Wan Li and his friends live with ________ in London.

A.Mr and Mrs Bush B.Mr and Mrs Green

C.Mr and Mrs Smith D.Mr and Mrs Brown

3.There is ________ near the house.

A.a bus station B.an underground station

C.a train station D.an airport

4.How long does it take Wan Li to get to the centre of London from the west of London?

A.About thirty minutes. B.About thirteen minutes.

C.About twenty minutes. D.About forty minutes.

 

1.D 2.B 3.B 4.A 【解析】 这篇短文主要讲述了作者的经历,当人们在另一个城市或国家旅游的时候,住在当地人的家里,是一个不错的选择,因为可以更多的了解当地人的风俗习惯。 1.词句猜测。stay at home呆在家; stay in the homes of one's friends呆在朋友家里;stay in the homes of one's relatives住在亲戚家里;stay in the homes of the local people住在当地人的家里;根据“they sometimes stay in the homes of the local people.” 他们有时住在当地人的家里。可知下文“homestay”的意思是“住在当地人的家里”。故选D。 2.细节理解。根据文中“We are living with an English couple, Mr and Mrs Green, in the west of London.”。我们和一对英国夫妇住在伦敦西部,格林夫妇。故选B。 3.细节理解。a bus station一个公共汽车站; an underground station一个地下铁站;a train station一个火车站; an airport一个机场。根据文中“There are some shopping centres and restaurants near the house, and the house is close to an underground station.” 房子附近有一些购物中心和餐馆,房子靠近一个地铁车站。故选B。 4.细节理解。About thirty minutes.大约30分钟; About thirteen minutes.大约13分钟;About twenty minutes.大约20分钟; About forty minutes.大约40分钟。根据文中“It takes about thirty minutes to get to the centre of London.” 到伦敦市中心大约需要三十分钟。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Dear Linda,

How are you? My thirteenth birthday is coming, and I will have a______ in my house next Sunday. Can you_____ to my birthday party? At the party, we will have a big dinner and play some games. I think we’ll have a good time. 

It is not easy to ______my house. Now let me tell you the _____ . Then you can clearly know_______my house is.

Go down Green Street._______turn left or right, just walk straight (笔直地) on_____about ten minutes. Then you can see a bus stop on ______left. You can take the No. 5 bus and get off at_______stop. Then you are on Happy Street. Go up the street to the end and you’ll see a_______ there. My house is just behind the bank. You can’t miss it!

Yours,

John

1.A.talk B.party C.dinner D.show

2.A.drive B.listen C.change D.come

3.A.get B.find C.see D.draw

4.A.map B.street C.way D.station

5.A.who B.how C.what D.where

6.A.Always B.Sometimes C.Don’t D.Won’t

7.A.for B.from C.of D.with

8.A.mine B.my C.yours D.your

9.A.five B.the five C.fifth D.the fifth

10.A.bank B.park C.school D.shop

 

查看答案

根据对话内容,从方框中选出能填入空白处的最佳选项。其中有一项为多余选项。

A: Excuse me. 1.

B: The bookshop? It's near the flower store, but it's a little far from here.

A: 2.

B: Let me see. It's about six kilometers away. You can go there by bus.

A: 3.

B: Yes. Bus No.16 will take you there.

A: 4.

B: Go down this road and turn right at the crossing. 5.

A: Thank you very much.

B: You're welcome.

 

A. How far is it from here?

B. Sorry, I am new here.

C. Where is the bus station?

D. Can you tell me which bus I should take?

E. You can see it on your left.

F. Can you tell me the way to the bookshop?

 

 

查看答案

句型转换

1.How can I get to the museum? (改为同义句)

________ is ________ ________ ________ the museum?

2.The bus comes here. (改为倒装句)

________ ________ the bus.

3.Please show us your new bike. (改为同义句)

Please ________ your new bike________ us.

4.They reached the bus station at five o'clock. (改为同义句)

They ________ ________/________ ________ the bus station at five o'clock.

5.His house is near the Spring Park. (改为同义句)

His house is ________ ________ the Spring Park.

 

查看答案

根据汉语意思完成下列句子,每空一词

1.劳驾,你能告诉我去银行的路吗?

________ ________can you tell me ________ ________ ________ the bank?

2.这附近有商店吗?

,在那边。

________ ________ a shop near here?

—Look, it's ________ ________.

3.沿着皇后大街直走, 然后在乔治大街右转。

________ ________ Queen Street, and then ________ ________ at George Street.

4.我可以乘地铁去博物馆吗?

May I ________ ________ ________ to the museum?

5.穿过广场, 宾馆就在你的右边。

Go ________ the square, and the hotel is ________ ________ ________.

 

查看答案

—I will go to the zoo with my parents today.

—Oh, great! ________

A.Excuse me. B.You're welcome. C.Thank you. D.Have a nice day.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.