满分5 > 初中英语试题 >

March 5 is Lei Feng Day. Lei Feng is one...

    March 5 is Lei Feng Day. Lei Feng is one of the most famous models in China. And he is one of the most famous soldiers in Chinese history as well. He is known for his warm heart and kind deeds(好事). He lost his parents when he was very young. His neighbors brought him up. He did many good deeds in his life. Lei Feng died in an accident at the age of 22. And Chairman Mao Zedong called on people to learn from him.

Nearly fifty years has passed. We still need the spirit of Lei Feng today. In honor of this great person,we should do kind deeds on that day. However,the way we learn from Lei Feng should be advanced(进步)with time. Everyone can give out positive energy. No matter how small it is. Lei Feng is more than a name in China:he's a symbol of selflessness and modesty(谦虚).

The date of Lei Feng1.

On March 5

The time when Lei Feng died

Nearly half a2.ago

The3.to do kind deeds on March 5

In honor of the great person

The way we learn from Lei Feng

By4.out positive energy

The reason why Lei Feng is famous

He is a symbol of selflessness as5.as modesty.

 

 

 

 

1.Day 2.century 3.purpose 4.giving 5.well 【解析】 文章大意:3月5日是雷锋日。本文介绍了雷锋的事迹和精神,并号召我们依然要学习雷锋精神。 1.句意:雷锋日的日期。 细节理解题。根据文章第一段第一行“March 5 is Lei Feng Day”“3月5日是雷锋日”可知,Lei Feng Day意为“雷锋日”,故填Day。 2.句意:近半个世纪以前。 细节理解题。根据文章第二段第一行“Nearly fifty years has passed”“近50年过去了”,由所给空前面的half a以及半个世纪就是50年可知,应该填的是世纪,century意为“世纪”,故填century。 3.句意:3月5日做善事的目的。 细节理解题。根据文章第二段第一、二行“In honor of this great person,we should do kind deeds on that day”“为了纪念这位伟人,我们应该在那天做些善事”,由所给空前面的the和后面的of可知,应该是做善事的目的,purpose意为“目的”,故填purpose。 4.句意:通过释放正能量。 细节理解题。根据文章第二段第二、三行“However,the way we learn from Lei Feng should be advanced(进步)with time. Everyone can give out positive energy”“但是,我们向雷锋学习的方式应该是与时俱进的。每个人都能释放出正能量”可知,应该是释放正能量,give out意为“释放”,由所给空前面的by可知,应该填的是动名词,give的动名词形式是giving,故填giving。 5.句意:他是无私和谦虚的象征。 细节理解题。根据文章最后一行“he's a symbol of selflessness and modesty”“他是无私和谦虚的象征”,可知,应该填的是和,and可以和as well as“既……又……”进行转换,故填well。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    The Winter Olympics,which is also called the White Olympics,were first held as a separate competition in 1924 at Chamonix Mont Blanc. France. At this time,many colorful stamps are published to mark the great games. The first stamp marking the opening of the White Olympics was issued(发行)on January 25,1932 in the United States to celebrate the third White Olympics. From then on,issuing stamps during the White Olympics became a tradition. To celebrate the fourth Winter Olympic Games,a group of stamps were published in Germany in November,1935.

Stamp collectors liked them very much. Many parents also liked the stamps because they wanted to collect them for their children. The five rings of the Olympics were printed on the front of the sportswear. It was the first time that the symbol appeared on stamps of the Winter Olympics.

1.s______________ forming a unit by itselfnot joined to something else

2.m______________ to write or draw a symbollineetcon something in order to give information about it

3.阅读短文,完成同义句转换,每空一词。

Many parents also liked the stamps because they wanted to collect them for their children.

Many parents also liked the stamps because they________ ________collecting them for their children.

阅读短文,回答问题

4.Where were a group of stamps published in order to celebrate the fourth Winter Olympic Games?

____________________________________________________________________________________________

5.What the Winter Olympics is also called?

____________________________________________________________________________________________

6.Who liked the stamps of the fourth White Olympics

____________________________________________________________________________________________

 

查看答案

A—G选项中选出能填入空白处最佳选项补全对话。(选项中有两项多全)

 

A. I want to know if you have four days' tours.

B. It's OK.

C. When are you going to take the tour?

D. Could you give me some help?

E. I think we'll take the self-service.

F. I'll finish my school next month.

G. We are going to fly there.

 

A: Excuse me, sir.1.

B: Yes. What can I do for you, young man?

A:2.Some of my classmates want to go to Beijing for a short visit. I'd like to look for some information about traveling. 3.

B: We certainly do. There are quite many such tours. What places are you going to visit?

A: Well, we are going to visit some famous places such as the Great Wall, the Summer Palace and so on.

B: They are all places of great interest in Beijing.4.

A: Welltoday is June 6. And we still have twenty more days before finishing the final exam. We will be free the day after that.

B:OhI see. There are two kinds of tours: package(全包式)and self-service(自助式).

A: 5.

B: All right. Here's the information about the tour and it will help you.

A: Thank you very much.

B: You are welcome.

 

查看答案

    After graduating from middle school, many students grow very fast, especially boys. And the teachers have to look up at their faces to show love for them. Why do they grow so fast?

Height is just one of the thousands of features your genes(基因) decide. In fact, because you have two parents, your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent. If both your parents are tall, then perhaps you will be tall, too. But if you have questions about how tall you’re going to be, ask your doctor if he or she can help you find it out.

But genes don’t decide everything. For example, eating an unhealthy diet can keep you from growing to your full potential(潜力). Getting enough sleep and exercise will help you grow to the right height.

No doubt you’re wondering how fast you should grow. It depends. There’s no perfect or right answer. Kids grow about 5 cm a year between age 3 and the time when they start pubertywhen your body starts changing and becoming more grown up.

Don’t be scared if you seem to have grown a lot in a very short time. Everyone has a growth spurt(高峰) during puberty. The age for starting puberty is about 10 for girls and 11 for boys. But it can be earlier or later between 7 and 13 for girls and 9 and 15 for boys.

You’ll usually begin to notice that you’re growing faster about a year or so after your body starts to show the first changes of puberty.

1.What does the underlined word “puberty” mean in Chinese?

A.童年时代 B.婴幼儿时期 C.青春期

2.If you want to know how fast and how tall you should grow, _______________.

A.you should have enough exercise

B.you should ask doctors for help

C.you can record your growth during puberty

3.Girls’ growth spurt can be _______________.

A.14 B.13 C.15

4.Which is true according to the passage

A.Girls’ age for starting puberty is usually later than that of boys’.

B.You height never depends on genes.

C.Everyone has a growth spurt during puberty.

5.The passage is mainly about _______________.

A.Height. B.Weight. C.Genes.

 

查看答案

    Daniel’s parents were worried about him. “He shouldn’t go through life making excuses, and he always says that he forgets something only because he is so busy all the time.” His father said. “No one will trust him to do anything. He won’t be able to keep a job. No smart girl will marry him.”

“I don’t know what we can do.” His mother said.

“I have an idea,” his father said, “If this doesn’t work, nothing will.”

The next day was Daniel’s birthday. He was really looking forward to getting exciting presents. He woke up, expecting his parents to wish him a happy birthday. But all day what they said was “Good morning, Daniel. Hurry or you will be late for school”. There were no presents, not even a card. He was really disappointed.

“Never mind,” he thought, “There will be a surprise for me after school.” But there wasn’t.

Sadly, he said to his parents at dinner, “Today’s my birthday.”

“Oh,” his father said. “So it is. I forgot.”

“So did I.” his mother said.

“How could you forget?” Daniel asked. “There must be a reason.”

“Well, yes.” his father said, “We have a really good excuse for forgetting your birthday, Daniel. We didn’t remember your birthday because we were too busy.”

Poor Daniel! He never had a silly excuse for not doing something again, because every time he showed excuses, he thought he was so clever that everyone could believe in him. But this time, his parents taught him a good lesson.

1.Daniel always made excuses, because he doesn’t have a good memory.

2.Daniel’s parents were worried about him because they knew he would meet a lot of difficulties in future unless he corrected his mistakes.

3.Daniel’s parents didn’t buy him anything for his birthday because they were really very busy.

4.Daniel’s parents gave him a surprise after school on his birthday.

5.From the story, we know that people don’t like anyone who always makes excuses.

 

查看答案

    The World's Best Known Palaces among the Top Ten

Name

Versailles Palace

White House

 

Buckingham Palace

The Palace Museum★

Country

France

America

Britain

China

Building time

In 1703

In 1792

In the 1500s

In 1406

Number of rooms

About 700

132

About 600

9,999

City

Versailles Town

Washington D.C.

London

Beijing

Main use in the past

House of the emperor

House and office of the president

An art gallery

House of the emperor

 

 

 

Word box: Versailles Palace凡尔赛宫   Buckingham Palace白金汉官

Used as a museum now

根据表格所提供的信息选择最佳答案。

1.Buckingham Palace is in _______________according to the form above.

A.the USA B.France C.the UK

2.If you want to visit White House, you'll _______________.

A.enjoy famous paintings in it

B.see about 130 rooms in it

C.go to Versailles Town

3.The Palace Museum was built about _______________Buckingham Palace.

A.one century earlier than B.in the same century as C.two centuries earlier than

4.From the information above, we know that the Palace Museum _______________.

A.was an art gallery

B.has the same use as the Buckingham Palace now

C.was used as a house of the emperor in the past

5.Which of the following is NOT true according to the information above?

A.The number of the rooms in the Palace Museum is the largest.

B.White House has the shortest history among the four palaces.

C.Of all the palaces above, there are three ones used as a museum now.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.