满分5 > 初中英语试题 >

There is a little pig living with his mo...

    There is a little pig living with his mother in a beautiful country. His mother makes dinner for1.and the little pig always does something to help her.

One day, the little pig finds a pumpkin(南瓜). He wants to take it home, 2.it is too big. The little pig can’t 3. it at all.

Suddenly, the little pig 4.two monkeys playing football. He watches the monkey’s football. “I know! I have a good idea,” He says to himself, “I can roll the pumpkin. It’s like a5..”

So he rolls the pumpkin easily. It’s just like6. interesting game. The little pig has a running race 7. the pumpkin. He rolls it to his home quickly. His mother 8. in surprise, “Oh, dear! How can you do that? The pumpkin is so 9.!” The little pig answers happily, “I can’t move it, but I can roll it.” His 10. smiles and says, “What a clever boy! You understand the importance of thinking.” The mother pig gives him a kiss on his head.

 

1.him 2.but 3.move 4.sees/finds 5.football/ball 6.an 7.with 8.asks 9.big/heavy 10.mother/mom 【解析】 本文讲述了一位小猪发现了一个很大的南瓜,他自己搬不动,后来看到猴子们在踢足球,他发现南瓜就像足球一样是圆的,所以他轻松地将南瓜滚回了家,他的妈妈很惊讶,称赞他是一个聪明的男孩子。 1.句意:小猪的妈妈给他做饭并且他总是会帮妈妈做些事情。 根据句中for可知,此处是“给他做饭”;句中makes是动词,所以此处是用人称代词宾格形式。故填him。 2.句意:他想把那个南瓜带回家,但是它太大了。 根据下文中can’t可知,此处是“小猪想把南瓜带回家,但是南瓜太大了,他根本搬不动”,but是表示转折的连词,用在此处符合题意。故填but。 3.句意:这只小猪根本移不动这个南瓜。 根据第四段中“I can’t move it”可知,此处是小猪移不动这个南瓜;can’t是情态动词否定形式,所以此处用动词move原形符合题意。故填move。 4.句意:突然,这只小猪看见/发现两只猴子正在踢足球。 根据下文中“He watches the monkey’s football.”可知,小猪看到了猴子们的足球,所以此处是“他看到/发现两只猴子正在踢足球”;see是动词,意为“看见”;find是动词,意为“发现”;find/see sb. doing sth.发现/看见某人正在做某事,由于主语the little pig是第三人称单数形式,所以此处动词使用第三人称单数形式。故填sees/finds。 5.句意:它(南瓜)就像是一个足球/球。 根据上文中“I can roll the pumpkin.”可知,小猪可以滚这个南瓜,证明南瓜是圆的,就像他之前看到的足球或者球;football和ball都是名词,用在此处均符合题意。故填football/ball。 6.句意:它(滚南瓜)就像是一个有趣的游戏。 根据句中game是可数名词单数形式,可知此处需要不定冠词;根据句中interesting是形容词,且首字母i发音为元音,因此用不定冠词an。故填an。 7.句意:这只小猪和南瓜赛跑。 根据上文中game可知,小猪把滚南瓜当作了一个非常有趣的游戏,在滚南瓜的过程中,小猪也会跟着跑,所以此处是“小猪和南瓜赛跑”;介词with表示“和”,用在此处符合题意。故填with。 8.句意:他的妈妈惊讶地问道。 根据下文中“How can you do that?”可知,此处是“他的妈妈看到他把南瓜带了回来,所以很惊讶的问他如何带回来的”;ask是动词,意为“询问”;主语his mother是第三人称单数形式,所以此处动词ask使用第三人称单数形式asks。故填asks。 9.句意:这个南瓜如此大/重。 根据句中有be动词is和副词so,可知此处使用形容词;根据第二段中“but it is too big”可知,南瓜太大了,也意味着南瓜很重;big和heavy都是形容词,big大的,heavy重的,两个形容词用在此处均符合题意。故填big/heavy。 10.句意:他的妈妈笑着说道。 根据下文中“What a clever boy!”可知,此处是小猪的妈妈称赞他是一个聪明的男孩,所以此处的主语是他的妈妈;his mother/mom他的妈妈。故填His mother/mom。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根照所给要求完成下列句子,每空限填一词。

1.去珠海大剧院看新年音乐会怎么样?

__________ __________ going to see the New Year Concert in Zhuhai Opera House?

2.学校餐厅的年餐时问是12点到1点。

Lunch is__________ 1200__________ 100 at the school dining hall.

3.Is this a photo of your family?(变为复数形式)

__________ _________ photos of your family?

4.Mr. Smith wants to watch the dancing show in Zhuhai Opera House. (变为否定句)

Mr. Smith __________ __________ to watch the dancing show in Zhuhai Opera House.

5.My parents like walking after dinner because they think it’s fun. (对以线部分提问)

__________ __________ your parents like walking after dinner?

 

查看答案

根据音标以及句子意思,写出单词的正确形式。

1.Linda’s favorite subject is English because she thinks it is___________ (use).

2.Mike often___________ (完成)doing his homework before 9 o’clock.

3.There are twelve months in a year. The___________ (twelve) is December.

4.___________ /ɪkˈskjuːs/ me, is this your pencil case?

5.The People’s Republic of China was founded on____________ /ɒkˈtəʊbə/ 1st, in 1949.

 

查看答案

    配对阅读请根据左栏中五位同学的需求,在右栏中找出能与左栏内容相匹配的正确信息。

1.Ben wants to buy a pair of trousers to go to the parent-teacher meeting in his son’s school.

 

2. Mike’s birthday is coming. He likes playing basketball. So Tony wants to buy a gift for him and they can play it together.

 

3. Linda is good at dancing. But her skirt is too old. She wants to wear a new skirt to dance at the New Year’s party.

 

4. Harvey loves reading, but he can’t find some books in the library. So he wants to buy a computer to read e-books online.

 

5. Miss Miller is from America. She loves China and she is interested in Chinese history. She wants to know more about it.

A. Girls Clothes Store

Welcome to our Clothes Store. All the clothes here are only for girls. We have different kinds of clothes such as shorts, skirts and so on.

B. Trousers’ House

We have different kinds of trousers in all colors for children. The cheapest pair is 60 yuan.

C. Sports Store

Welcome to our store! Do you like sports? We have all kinds of balls on sale, such as basketballs, volleyballs, footballs and so on.

D. Computer City

We have different kinds of computers. You can play games, and do some reading on them. They are on sale now.

E. Magic Book Library

Do you like reading books? We have lots of books for you. You can talk with the people in history or walk into the wonderful story world.

F. Gift Shop

Do you want to buy a watch for your boyfriend? Why not buy flowers for your girlfriend as a gift? Welcome to our gift shop to buy gifts!

G. Blue Bird Clothes Store

Came and buy your clothes at special prices! The trousers here are only 150 yuan for two pairs. T-shirts are only 100 yuan for three.

 

 

 

 

 

查看答案

    Mouth is an important part of our body. When we eat food, talk with others, sing and smile, we use our mouth. Also, when learning English, we can find the word “mouth” in many sentences.

In everyday life, if someone says something bad about us, we can say “Do not bad mouth me” to talk back. Sometimes, if we say bad things that make others feel sad. we can say, “Sorry, I really put my foot in my mouth this time.” We can also use “I am down in the mouth” to tell others our unhappiness. Sometimes when we talk with a friend and we have the same ideas with him, we can say, “You take the words right out of my mouth!” If some people have lots of money because of their rich families, in English, we can say, “They were born with a silver spoon in mouth.” But a person who lives “from hand to mouth” is very poor and only has money to buy some cheapest things in need.

From the above examples, we can see that even the same English word can be used in different situations (情形)to tell others different feelings. English is a great language, isn’t it?

1.The writer tells us that we can find the word “_________”, an important part of our body, in many sentences.

A.nose B.face C.head D.mouth

2.Lily feels_________ because after talking with her friends. she says, “I am down in the mouth.”

A.happy B.relaxed C.sad D.boring

3.When we have the same idea with a friend,  we can say, “_________”.

A.Do not bad mouth me B.I’m from hand to mouth

C.I really put my foot in my mouth D.You take the words right out of my mouth

4.According to the passage, there are_______ examples to show different situations with “mouth”.

A.five B.six C.seven D.eight

5.The writer wants to tell us________.

A.English is a useful language.

B.We can use mouth to do many things.

C.Mouth is an important part of our body.

D.How people use the word “mouth” in different situations.

 

查看答案

 

The People’s Republic of China is seventy years old this year. Here are four old people at their seventies. They are growing with China. Now they want to teach their skills to the young to build our country. If you want any help, you can call them.

Name: Zhu Chushan

Age: 72

Job: A chess teacher

Hometown: Zhongshan

Phone number: 0760-26511346

Wishes: I want to try my best to teach children to play chess.

Name: Lin Xiuyi

Age: 70

Job: A singer

Hometown: Macao

Phone number: 00853-28833135

Wishes: I want to teach the musical skills to the young. Songs can make them love their life.

Name: Yi Guohua

Age: 73

Job: A dance teacher

Hometown: Dongguan

Phone number: 0769-27698835

Wishes: I want to dance on the stage with my students.

Name: Zhou Dongxiu

Age: 70

Job: An art teacher

Hometown: Shenzhen

Phone number: 0755-86637832

Wishes: I want to keep happy in life by sharing my drawing skills with children.

 

 

 

1.According to the chart, the four old people are all at their__________.

A.60s B.70s C.80s D.90s

2._______ is a singer living in Macao.

A.Yi Guohua B.Zhu Chushan C.Zhou Dongxiu D.Lin Xiuyi

3.Bob likes drawing so he can call at_______ to learn some skills.

A.0760-26511346 B.0769-27698835 C.0755-86637832 D.00853-28833135

4.The Chinese meaning of the word “skills” is_______.

A.经验 B.能量 C.技能 D.道理

5.Why do the four old people want to work when they are seventies?

A.Because they are poor and need more money

B.Because they like children and feel lonely

C.Because they need more money to enjoy their life.

D.Because they want to do more work for the country.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.