满分5 > 初中英语试题 >

Have you ever h1. of “Chinese style of c...

    Have you ever h1. of “Chinese style of crossing the road”? It's a c2.but serious problem in China. “Chinese people cross roads without thinking about traffic lights, so long as they are part of a c3. ,”said a post on Sina Weibo.

Many people say that they jaywalk(乱穿马路)because the red light l4. too long. A research team at Tongji University found that Chinese people would wait for 70 to 90 seconds before they lost their p5. .People are likely to ignore the light when the waiting time is longer than they can bear.

“I always obey traffic rules. Time is important but s6. should come first.” Someone wrote on his Weibo. Many countries give out p7. to jaywalkers. In Singapore,a jaywalker may be put into prison for three months. Some Chinese cities have started taking some a8. ,too. For e9., the first three people in a jaywalking group will be fined 50 yuan in Shijiazhuang. Everyone should r10. the importance of obeying the traffic rules.

 

1.heard 2.common 3.crowd 4.lasts 5.patience 6.safety 7.punishments 8.actions 9.example 10.realise \realize 【解析】 这篇文章讲的主要是有关“中国式过马路”的情况,文中提到遵守交通规则的重要性。想要解决这个问题,人们应该意识到遵循交通规则的重要性。 1.句意:你听说过“中国式过马路”吗? 此句时态是现在完成时,因此此空为动词的过去分词,结合句意可知,此处意为“听说”,用短语hear of表示。hear的过去分词为heard。故答案为heard。 2.句意:在中国这是个普遍但是严重的问题。 此空为形容词作定语修饰名词problem,结合常识可知,中国式过马路在中国很普遍,common表示“普遍的”。故答案为common。 3.句意:中国人过马路只要他们是一群人的一部分,他们就不考虑交通灯。 a后接可数名词的单数形式,结合句意和首字母可知,此处表示“一群人的一部分”,crowd表示“一群人”。故答案为crowd。 4.句意:很多人说他们乱穿马路因为红灯持续时间太长。 此空为谓语动词,根据首字母和too long可知,此处表示“红灯持续时间长”,用last表示,从句主语是第三人称,last用第三人称单数形式lasts。故答案为lasts。 5.句意:同济大学一个研究团队发现中国人只会等70到90秒,然后他们就失去耐心了。 their为形容词性物主代词,后接名词,结合句意可知,此处为“失去耐心”,用lose patience表示。故答案为patience。 6.句意:时间是很重要,但是安全应该第一。 but表示转折,此空为名词作主语,结合上下文可知,此空意为“安全”,用safety表示。故答案为safety。 7.句意:很多国家发布对乱穿马路者的惩罚。 根据下文“In Singapore, a jaywalker may be put into prison for three months.”可知此处是发布对乱穿马路者的惩罚。punishment表示“惩罚”,此处主语是多个国家,因此punishment也应用复数形式。故答案为punishments。 8.句意:一些中国城市也已经开始采取措施。 some后接名词的复数形式,此处在讲对乱穿马路的惩罚,根据首字母可知,take action(s)表示“采取措施”。action的复数直接加s。故答案为actions。 9.句意:例如,在石家庄乱穿马路的人群中的前三个将被罚款50元。 根据“the first three people in a jaywalking group will be fined 50 yuan in Shijiazhuang.”可知空后是对中国采取措施的举例,for example表示“例如”。故答案为example。 10.句意:每个人都应该认识到遵守交通规则的重要性。 此空为谓语动词,结合句意和首字母可知,“每个人都应该认识到……”,“认识到”用realise或realize表示。should为情态动词,后接动词原形。故答案为realise \realize。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

日常对话

A; Hello, Bob! How is it going?

B: Hello, Kate! 1. And you?

A: Very well. What’s your plan for the summer?

B: I had a Chinese course last year, and I’d like to go on with it this summer.

A: How was the course? 2.

B: Yes. It seemed that way at first. But after a while it became easier.

A: You were the best in the class, right?

B: I did get an A. Well, could you tell me your summer   plan? 3.

A:  No, not this summer.4.

B: That sounds very interesting. Can I go with you?

A: 5.Oh, here comes the bus! Goodbye!

B: Goodbye!

 

A. But I plan to go to Africa next summer.

B. Will you travel somewhere interesting?

C. Where do you come from?

D. Is Chinese very difficult?

E. I’m OK.

F. Travelling is very expensive.

G. No problem.

 

 

查看答案

D

Are you the first or the last child in your family? Or are you a middle or an only child? Some people think it matters where you were born in your family. But there are different ideas about what birth order means. Some people say that the eldest children are smart and strong-willed. They are very likely to be successful. The reason for this is simple. Parents have a lot of time for their first child; they give him or her a lot of attention. So this child is very likely to do well. An only child will succeed for the same reason. What happens to the other children in the family? Middle children don't get so much attention, so they don't feel that important. If a family has many children, the middle one sometimes gets lost in the crowd. The youngest child, though, often gets special treatment. He or she is the baby. Often this child grows up to be funny and charming. Do you believe these ideas about birth order too? A recent study saw things quite differently. The study found that first children believed in family rules. They didn't take many chances in their lives. They usually followed orders. Rules didn't mean as much to later children in the family. They went out and followed their own ideas. They took chances and they often did better in life.

 根据上文内容判断正(T)(F)

1.All the people thought that the oldest child of a family is smart and strong-willed.

2.Middle children in a family usually don't get so much attention.

3.The youngest child in a family often gets lost in the crowd.

4.The youngest child in a family often gets special treatment.

5.It seems that first children in big families didn't take many chances compared with later ones.

 

查看答案

    Vanuatu is an island nation in the South Pacific. It is one of the smallest countries in the world. But for those who are interested in adventure and sport, there is a lot to do. Vanuatu’s islands offer visitors two of the most exciting and dangerous activities in the world: volcano(火山)surfing and land diving.

Volcano Surfing

On Tanna Island, Mount Yasur rises 300 meters into the sky. Yasur is an active volcano, and it erupts(爆发)almost every day, sometimes several times a day. For centuries, people have climbed this mountain to visit the top. Recently, people have also started climbing Yasur to surf the volcano. In some ways, volcano surfing is like surfing in the sea, but in other ways it’s very different. Volcano surfers try to escape the erupting volcano—without getting hit by flying rocks! It’s fast, fun and dangerous—the perfect extreme sport(极限运动).

Land Diving

Most people are familiar with bungee jumping, but do you know bungee jumping started on Pentecost Island in Vanuatu and is almost fifteen centuries old? The activity, first called land diving, is part of a religious ceremony(宗教仪式). A man ties tree vines(树藤)to his legs. He then jumps head-first from a high tower to touch the earth with the top of his head—without breaking the vine. Every spring, island natives (men only) still take part in this amazing activity.

1.In Line 2, what does the word “those” mean?

A.People. B.Animals.

C.Activities. D.Islands.

2.According to the passage, Mount Yasur ______.

A.is no longer active B.is on Pentecost Island

C.erupts almost every day D.rises 800 meters into the sky

3.Why have people recently started climbing Mount Yasur?

A.People can climb it easily.

B.People can make money.

C.People can watch snow on it.

D.People can surf the volcano.

4.Which of the following about land diving is true?

A.It is not dangerous at all.

B.It was first called “bungee jumping”.

C.It is a traditional activity in Vanuatu.

D.It came to Vanuatu from another country.

5.What is the purpose of the passage?

A.To tell people not to do dangerous sports.

B.To explain what volcano surfing and land diving are.

C.To talk about the world’s best volcano surfer and land diver.

D.To compare activities in Vanuatu with sports in New Zealand.

 

查看答案

It is a cold and dry winter morning. When you wake up, you feel that your throat hurts. You begin to sneeze and later you may cough. You must have a cold! Wait a moment. Could it just be a common cold or the flu (流感) that’s been going around?

A cold gives you a runny nose and cough. But it’s usually easy to deal with. Some take medicine while others drink herbal tea or chicken soup. Usually you feel better after a week.

On the other hand, the flu can be much more dangerous. It usually gives you fever. Sometimes it can cause death. According to an American magazine, the worst flu killed about 50 million people from 1918 to 1919.

Don’t worry. If you get a flu vaccine (疫苗), it can stop you from getting the virus (病毒). Flu vaccines work by giving the body a small amount of flu viruses. This causes your body to develop antibodies (抗体). So next time you get the flu, the antibodies should help you.

The flu virus changes every few years. Therefore, there are so many types of flu, such as H1N1 and H5N1. The antibodies for one type of flu can’t help us against all types of flu. That’s why we need to get the vaccine every year.

However, good health habits may also help stop you developing a cold or flu. Washing your hands often helps stop you from getting viruses. It is also important to get regular exercise and eat healthy food. All these can help you strengthen your immune system (增强免疫系统).

1.If you have a common cold, usually you’ll feel better after ________.

A.a week B.two weeks

C.ten days D.twenty days

2.According to the passage, which is TRUE of the flu?

A.It first happened in 1919.

B.It usually doesn’t give you fever.

C.It is easy to deal with.

D.It can kill people sometimes.

3.If you get a flu vaccine, ________.

A.it can’t stop you from getting the flu virus

B.it won’t cause your body to develop antibodies

C.your body will develop antibodies

D.your body will get a large amount of flu viruses

4.We need to get a flu vaccine every year because ________.

A.we probably have a cold in winter

B.the flu virus changes every few years

C.the flu is very dangerous

D.you don’t need to take any medicine after that

5.The following ways can help stop the flu EXCEPT ________.

A.staying indoors B.getting regular exercise

C.eating healthy food D.washing our hands often

 

查看答案

    My mother used to ask me what the most important part of the body was. I got different answers at different ages.

When I was young, I thought sound was very important to us, so I said, “My ears, Mom.”But she shook her head and said no. Several years passed, and she asked me again. I believed that I got the right answer after thinking it over. So I told her, “Sight is very important to everyone so it must be our eyes.” But she told me I was wrong. I tried many times after that, but her answer was always the same. Till last year, my grandma died. Everybody was crying, everybody was hurt. My mom looked at me and asked me with tears in her eyes, “Do you know the answer now?” I was surprised when she asked me this question then. “My son, the answer is your shoulder. Everyone needs a shoulder to cry on(倾诉的对象).”

Finally ,I learned all she hoped is that I can have enough love and friends so that I will have a shoulder to cry on when I need it.

1.According to the passage,_____are the most important part of the body.

A.eves B.ears C.feet D.shoulders

2.The writer gave_____to the same question at different ages.

A.the same answer B.different answers

C.four answers D.the right answer

3.The underlined word “Sight” means_____ in Chinese.

A.听力 B.嗅觉 C.触觉 D.视力

4._______gave the right answer to the question at last.

A.The writer's father B.The writer's mother

C.The writer D.The writer's grandma

5.The writer got the right answer on the day when_______.

A.his grandma died B.somebody was hurt

C.his mother was crying D.he was young

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.