满分5 > 初中英语试题 >

My mother used to ask me what the most i...

    My mother used to ask me what the most important part of the body was. I got different answers at different ages.

When I was young, I thought sound was very important to us, so I said, “My ears, Mom.”But she shook her head and said no. Several years passed, and she asked me again. I believed that I got the right answer after thinking it over. So I told her, “Sight is very important to everyone so it must be our eyes.” But she told me I was wrong. I tried many times after that, but her answer was always the same. Till last year, my grandma died. Everybody was crying, everybody was hurt. My mom looked at me and asked me with tears in her eyes, “Do you know the answer now?” I was surprised when she asked me this question then. “My son, the answer is your shoulder. Everyone needs a shoulder to cry on(倾诉的对象).”

Finally ,I learned all she hoped is that I can have enough love and friends so that I will have a shoulder to cry on when I need it.

1.According to the passage,_____are the most important part of the body.

A.eves B.ears C.feet D.shoulders

2.The writer gave_____to the same question at different ages.

A.the same answer B.different answers

C.four answers D.the right answer

3.The underlined word “Sight” means_____ in Chinese.

A.听力 B.嗅觉 C.触觉 D.视力

4._______gave the right answer to the question at last.

A.The writer's father B.The writer's mother

C.The writer D.The writer's grandma

5.The writer got the right answer on the day when_______.

A.his grandma died B.somebody was hurt

C.his mother was crying D.he was young

 

1.D 2.B 3.D 4.B 5.A 【解析】 这篇短文作者给我们讲述了他的母亲经常问他身体最重要的部分是什么。在不同的年龄得到不同的答案。我说是耳朵,是视力,妈妈都说不是。直到奶奶去世,妈妈告诉作者答案是肩膀。每个人都需要一个肩膀可以靠着倾诉。最后作者意识到妈妈希望他有足够的爱和朋友,这样当他需要的时候,就会有一个可以依靠的肩膀。 1.细节理解题。根据“My mother used to ask me what the most important part of the body was.”可知妈妈总问我什么是身体最重要的部分这个问题,根据“My son, the answer is your shoulder.”可知妈妈说答案是肩膀。故选D。 2.细节理解题。根据“I got different answers at different ages.”可知作者在不同的年龄给出的答案是不同的。故选B。 3.词义推断题。根据“…so it must be our eyes.”可知作者认为一定是眼睛,所以可推断Sight表示与眼睛有关的“视力”。故选D。 4.推理判断题。根据“My son, the answer is your shoulder.”可知是妈妈跟作者说的话里面讲了答案是什么,因此最后正确答案是作者的妈妈给的。故选B。 5.细节理解题。根据“Till last year, my grandma died…I was surprised when she asked me this question then. ‘My son, the answer is your shoulder…”可知妈妈是在奶奶去世的那天告诉我的答案,因为奶奶去世这件事,恰巧说明了每个人都需要一个肩膀。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。

Natural resources (自然资源) are things that we use that come from Earth. Our natural resources are limited. This means that they will not _________ forever. Some are renewable (可再生的), like when you plant a new tree when you _________ one down. Others are not renewable, like when you dig coal out of the _______. Once it is used, it is gone.

People realize the ________ that Earth’s natural resources are limited, and can do things to help conserve (节约) those resources. _________ you try to conserve a natural resource, you try to use less of it, so it does not get used up so __________. One way that people conserve fuel, like gasoline, is by riding a bicycle or walking when the __________ is short instead of driving everywhere.

Water is a very important natural resource because we all need it to stay _________. We can conserve water ___________ making sure that our pipes and taps do not leak (). We can also make _________ choices to conserve water, like only using the dishwasher or washing machine when they are full. Eevryone can make contributions to protecting natural resources.

1.A.last B.spread C.burn D.change

2.A.turn B.cut C.put D.move

3.A.station B.building C.ground D.brick

4.A.news B.plan C.decision D.fact

5.A.When B.Although C.Whatever D.Whether

6.A.slowly B.hard C.regularly D.fast

7.A.money B.space C.place D.distance

8.A.alive B.alone C.asleep D.awake

9.A.about B.for C.by D.with

10.A.generous B.funny C.wise D.surprising

 

查看答案

I was flying to New York at night. Suddenly, a storm broke and the plane began to be tossed(颠簸)around.

When I looked____the plane, I could see that nearly all the passengers were worried and afraid. The future seemed terrible and many were____if they would make it through the storm.

Then , I____saw a little girl. It seemed that the storm meant____to her. She sat on her seat reading a book. Sometimes she closed her eyes, then she would read again, with no____or fear in her eyes. When the other passengers were scared(惊恐的) half to death, that child was completely calm and____. I couldn’t believe my eyes.

When the plane finally reached New York, I was not surprised to____that all the passengers were hurrying to come out. I stopped and spoke to the girl whom I had____for such a long time. I asked____she had not been afraid.

The child replied, “My daddy is the____, and he is taking me home.”

1.A.at B.around C.up D.into

2.A.wondering B.expecting C.dreaming D.realizing

3.A.probably B.luckily C.suddenly D.certainly

4.A.something B.anything C.everything D.nothing

5.A.pride B.worry C.anger D.regret

6.A.unafraid B.nervous C.active D.tired

7.A.say B.hear C.find D.think

8.A.known B.watched C.helped D.protected

9.A.whether B.how C.when D.why

10.A.guard B.driver C.pilot D.traveller

 

查看答案

—Would you like to go shopping with us tomorrow ?

—_____ I have to do my homework.

A.I'd love to. B.Sounds great. C.No problem. D.I'm afraid not.

 

查看答案

“Underground” is the only word in the English language _____ begins and ends with the letters “und”.

A.what B.that C.who D.whom

 

查看答案

—Oh, mum, my jeans are short.

—You grow so fast, Jack. Let’s go and buy a new_____tomorrow .

A.one B.pair C.jeans D.piece

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.