满分5 > 初中英语试题 >

“What's the name of our neighbor? I can'...

    “What's the name of our neighbor? I can't remember right now.”Have you ever heard your grandparents ask questions like this? Usually, we think older people's memories become bad because their brains get weak. But a team of scientists at the University of Tubingen in Germany has a different idea.

“The human brain works slower in old age,” said lead scientist Michael Ramscar, “but only because they have stored more information over time.”

The findings are based on a series of computer simulations(模拟) of learning and memory.

Scientist let the computers read a certain amount of words and learn new things each day. When the computer “reads”only so much, its performance on cognitive 认知) tests is similar of a young adult. But if the computer learned the experiences we might encounter(经历) over a lifetime, its perfection is similar to that of an older adult.

Often it was slower because increased“experience” had caused the computer 's database(数据库) to grow, giving it more data to process - which takes time. This is similar to old people.

Imagine a person knows two people's birthdays. Another person knows the birthdays of 2,000 people, but can only match the right person to the right birthday nine times out of 10. Can you say the first person has a better memory than the second person? The basic idea is that“The larger the library you have in your head, the longer it usually takes to find a particular word,” Benedict Carey, a science reporter for The New York Times, wrote in an article about the study.

1.The writer uses a question at the beginning to________.

A.encourage readers to think of their neighbors

B.make readers interested in the topic

C.prove that older people have bad memories

D.explain why older people like asking questions

2.How did the scientists do their research?

A.They interviewed old people

B.They asked both young and old people the same questions

C.They used computers to simulate human learning and memory

D.They followed the experiences of a group of old people

3.According to the research, why do old people forget other people's names easily?

A.Because they have a very poor memory

B.Because they are too old to remember things

C.Because their brains become weaker over time

D.Because there is too much information in their brains

4.What does the underlined word“similar”in the passage mean in Chinese?

A.协调的 B.相似的 C.奇怪的 D.迥异的

5.What would be the best title for the story?

A.Why do old people have poor memories?

B.Why do old people's brains sore more information?

C.What is the human brain's processing ability?

D.Is it better to be old or young?

 

1.B 2.C 3.D 4.B 5.A 【解析】 本文讲述的是有关老人记忆力的科学知识。人们通常认为,老人记忆力变坏是因为大脑变弱了,其实经过科学研究发现:这是因为老人大脑中存储的信息太多,读取变慢了。 1.推理判断题。根据文中What’s the name of our neighbor?以及Have you ever heard your grandparents ask questions like this sometimes?在文章的开头就用几个疑问句,这是一种写作手法,主要是为了引起读者的注意力,让读者很想知道下文的内容,故选B。 2.细节理解题。根据文中The findings are based on a series of computer simulations(模拟) of learning and memory.这些发现是基于一系列学习和记忆的计算机模拟。可知是通过计算机模拟人类的学习和记忆,故选C。 3.细节理解题。根据文中“The human brain works slower in old age,” said lead scientist Michael Ramscar, “but only because they have stored more information over time.”“人脑在老年时的工作速度较慢,”首席科学家迈克尔·拉姆斯卡(Michael Ramscar)说,“但这只是因为他们随着时间的推移储存了更多的信息。”可知是因为信息储存的太多了,故选D。 4.词义猜测题。根据文中When the computer “reads”only so much, its performance on cognitive( 认知) tests is similar of a young adult.当计算机“阅读”如此之多时,它在认知(认知)测试中的表现与年轻人相似。可知,similar是指“相似的”,故选B。 5.最佳标题题。根据文中Usually, we think older people's memories become bad because their brains get weak. But a team of scientists at the University of Tubingen in Germany has a different idea.可知德国的科学家们从一个崭新的角度,阐释了老年人记忆力下降的原因,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    In a small village, there lived a man. He would do nothing all day but daydream. Whenever he was hungry,he would go out, beg for (乞讨) food, come back and hang around.

One sunny afternoon, he was very hungry. With great diffculty, he got up, took out a bowl and went out to beg. By begging the whole day, he finally got a pot full of milk. He hung this pot on the ceiling, lay down on his bed and started daydreaming again.“This pot of milk is going to make me rich,”he thought. “I can make butter from the milk. Then I will be able to make ghee(印度酥油) and go to the market and sell the ghee,” his dream went on.“With the money I get, I will buy a pair of goats. They will have kids after six months. Soon I would have a large number of goats.”

Then I will continue my business. I will buy some more cows and own a farmhouse. I will start a dairy (奶牛场). Once I earn a handsome amount, I will employ people on my farm. I can also open a sweet shop in the middle of the village. I will make sweets out of the cow 's milk,” the man kept smiling to himself.

“How smart I am,”he thought. Lost in his thoughts, he kicked out his foot, broke the pot and drenched (弄湿)himself in milk. He saw the broken pot and cried. He lost whatever he had.

1.After the man came back with the pot of milk, he began to________.

A.daydream B.make butter C.drink it D.make ghee

2.Which of the following words can describe the man?

A.Lazy B.Smart C.Careless D.Cheerful

3.We can infer (推断) from the story that the man________.

A.became rich in the end B.remained a beggar

C.owned a big farm D.raised lots of goats

4.What does the story want to tell us?

A.Daydreaming can make you work harder

B.You should be always careful with things

C.People should give more to help beggars

D.It takes hard work to realize one's dream

 

查看答案

    Egypt is one of the oldest civillizations (文明) in the world. It has great culture and history. Let's take a look at some wonderful places in the country.

Arabian Desert

Do you think it might be fun to ride a camel (骆驼) in the desert? If so, you should go to the Arabian Desert. It is also known as the Eastern Desert. It takes up nearly one-quarter (四分之一) of Egypt's land. Riding a camel is fun. Camels kneel down to let you sit on them.

Luxor

If you want to see ancient (古老的) palaces and buildings, Luxor is a great place to go. People there call it the“open-air museum of ancient Egypt”. Many people visit Luxor every year. Some famous places there include the Valley of the Kings and the Valley of the Queens.

The Great Sphinx

The Great Sphinx is a statue (雕像) ofa lion with a man's head. It's very large. The Sphinx is about 240 feet long about 73mand 65 feet about 20mhigh. Its eyes are two meters high! For hundreds of years, the Sphinx has guarded(守卫) the Great Pyramid od Khufu.

 

 

1.What do we know about the Arabian Desert?

A.It is the third-largest desert in the world.

B.It is located in Western Africa.

C.It takes up nearly one-quarter of Egypt's land.

D.It is famous for its larger number of camels.

2.Which of the following places is NOT in Egypt?

A.Luxor. B.The Valley of the Kings.

C.The Valley of the Queens. D.Kilimanjaro. .

3.What guards the Great Pyramid of Khufu?

A.The Luxor. B.The Nile river.

C.The Great Sphinx. D.The Arabian desert.

 

查看答案

 

 

Dear sir,

I am Urooj Ashrah, a student in your Grade 10 class. I'm not feeling well today and won't be making it to class. I have a fever, cough and sore throat. I'm hoping you'll let me take a sick day today, Oct 21. I really appreciate (感谢) it.

Sincerely

Urooi Ashrah

 

1.Who is Ashrah writing to?

A.His doctor. B.His teacher. C.His classmate. D.His boss.

2.What do we know about Ashraf?

A.He is in Grade 11. B.He has a headache. C.He has a cough. D.He hates going to class.

3.Ashraf wrote this in order to______.

A.tell his classmates he is sick B.ask for a sick day

C.say thank you to someone D.reply to someone's letter

 

查看答案

    One day, a farmer who lost his watch in his barn (谷仓). The watch was very cheap but it was very______to him because it was a gift from his father. After_______the barn for a long time, he gave up and asked for______from a group of children playing nearby. He ______ them that the person who found the watch get a present. Hearing this, the children hurried inside the barn______They searched everywhere but still could not find the______. Just when the farmer was going to______, a little boy went up to him and said he wanted to try again. The farmer looked at him and thought,“Why not? After all, this kid looks honest.” So the farmer______the little boy back into the barn. After a while the lttle boy came out with the watch in his hand! The amazed farmer asked the boy how he succeded while the others couldn't_____ it.The boy answered,“I did nothing but sit quietly and listen for the______of the watch.”

This shows us that sometimes a peaceful (平静的) mind can think better than an excited one.

1.A.important B.expensive C.useless D.interesting

2.A.finding B.searching C.watching D.studying

3.A.money B.danger C.work D.help

4.A.told B.taught C.worried D.believed

5.A.angrily B.slowly C.quickly D.hardly

6.A.rule B.key C.child D.watch

7.A.putup B.give up C.go out D.come back

8.A.threw B.sent C.gave D.caught

9.A.make B.move C.leave D.miss

10.A.light B.voice C.sound D.noise

 

查看答案

—Let's go and listen to Mr. Li's speech on Western culture, shall we? 

—______.We know little about it.

A.That sounds great B.That's all right C.No, we can't D.Never mind

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.