满分5 > 初中英语试题 >

Strange things were happening in the cou...

    Strange things were happening in the countryside of northeast Hebei. For three days the water in the village wells()rose and fell, rose and fell. In the farm yards, the chickens and even the pigs were too nervous to eat. Mice ran out of the fields looking for places to hide. Fish jumped out of their pools. At about 3: 00 a m, on July 28, 1976, some people saw bright lights in the sky. The sound of planes could be heard outside the city of Tangshan even when no planes were in the sky. But the one million people of the city, who thought little of these events, were asleep as usual that night.

At 3: 42 a.m. everything began to shake. It seemed as if the world was at an end! One of the greatest earthquakes of the 20th century had begun. It was felt in Beijing, which is more than two hundred kilometers away. One-third of the nation felt it. Thousands of families in Tangshan were killed and many children were left without parents. The number of people who died or got hurt reached more than 400,000.

All hope was not lost. Soon after the earthquake, hundreds of thousands of people were helped. The army organized people to dig out those who were buried (埋葬), Workers built camps for survivors. Fresh water was taken by volunteers to the city. Slowly, the city began to breathe.

1.Before the earthquake, was everything as usual?

________________________________________________________

2.How many people died or got hurt in the earthquake?

________________________________________________________

3.In order to help people in the earthquake area, what did people do?

________________________________________________________

4.Imagine your home begins to shake and you must leave at once, what will you take Why?

________________________________________________________

 

1.No, it isn’t. 2.More than 400,000. 3.The army organized people to dig out those who were buried (埋葬), workers built camps for survivors. Fresh water was taken by volunteers to the city. 4.In the building, it should be away from the outer wall and its doors and windows quickly. You can choose the small space such as kitchen, bathroom, toilet, stairwell, which is not easy to collapse for shock absorption. Do not escape or jump from the upstairs, or use the elevator.(言之有理即可) 【解析】 文章介绍地震来临之前出现很多反常现象,很多动物躁动不安,但是城里的人没有什么察觉。 1.文章第一段主要内容就是讲述的就是地震前的很多不寻常的事情,比如说鸡和猪都紧张的不吃东西,老鼠也出来找地方躲藏等,因此是不寻常的。故答案为:No, it isn’t. 2.细节理解题。根据“The number of people who died or got hurt reached more than 400,000.”死亡或受伤人数达到40多万人。故答案为:More than 400,000. 3.细节理解题。根据“The army organized people to dig out those who were buried (埋葬), Workers built camps for survivors. Fresh water was taken by volunteers to the city.”可知,军队组织人们挖出被埋的人,工人们为幸存者建造营地。志愿者们把淡水带到城里。故答案为:The army organized people to dig out those who were buried (埋葬), workers built camps for survivors. Fresh water was taken by volunteers to the city. 4.本题为开放性题目,言之有理即可。故答案为:In the building, it should be away from the outer wall and its doors and windows quickly. You can choose the small space such as kitchen, bathroom, toilet, stairwell, which is not easy to collapse for shock absorption. Do not escape or jump from the upstairs, or use the elevator.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话,并将其番号填入题前括号内

A: Hello, Linda

B: Hello, Leo.1.What happened?

A: I failed in this English exam. I know you are good at it.2.

B: Sure. What's your problem?

A:3.But I would forget them the next day.

B: You have to memorize them in sentences.

A: Well, I can’t understand my teacher most of the time. I am weak in listening.

B:4.It's fun and people talk slowly. You can try to understand what they said and then look up the new words.

A: It sounds great.5.

B: You can find it on Sohu App.

A: Thank you Linda. You help me a lot.

B: Not at all. Call me any time if you need help.

 

A. I spent a lot of time memorizing new word.

B. Where can I find this comedy?

C. Can you help me with it?

D. You look so sad.

E. Where can I listen to the old songs?

F. You are so excited.

G. Why don't you watch a comedy called Friends?

 

 

查看答案

    People are playing video games everywhere these days, whether they're riding a bus or sitting in a restaurant. Some of them enjoy these games so much that they can't put them down. But is this a healthy habit? The World Health Organization (WHO) doesn't think so. In June, it recognized“ gaming disorder(障碍)” as a mental disorder in its International Classification of Diseases, CNN reported.

"Gaming disorder means continuous or repeated video-gaming behavior, whether online or offline. Of course, not everyone who plays video games has this disorder. It has three main signs.

The first sign is when the player loses control over his or her gaming habits. The second is when playing games becomes more important than other activities for the player. The third is when the condition leads to serious problems in the player's personal and family life.

In fact, some countries are already working to solve this problem. South Korea has introduced a law banning (A iE) children under 16 from playing online games between midnight and 6 a.m., USA Today reported. Chinese tech company Tencent is also setting limits on the amount of time that teenagers can play its games. Children between 12 and 18 years old can only play two hours every day.

If you have “gaming disorder", you should ask for professional medical (E 7) help. But if your condition is not that serious, you don’t have to see a doctor. You can use delayed satisfaction to deal with it.

For example, if you want to play video games on weekdays, you can wait to play them during the weekend for three hours. Or if you really want to play them after school, you can tell yourself that you cannot do so until you have finished your homework.

1.According to the passage, which of the following persons may NOT have "gaming disorder"?

A.A person who loves playing video games with his friends.

B.A person who loses control over his or her gaming habits.

C.A person who thinks playing games is the most important.

D.A person who can't communicate well with his parents because of the game.

2.If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(=Para.1=Para2=Para.3=Para.4=Para.5)

A.:②③④⑤;

B.:②③;④⑤⑥

C.①②;③④;⑤⑥

D.①②③;④⑤;

3.The underlined words in the passage mean          in Chinese

A.延迟满足 B.及时满足 C.强制解除 D.循循善诱

4.Which of the following is TRUE?

A.Playing video games every day is a healthy habit.

B.In South Korea, children under 16 can play online games at midnight.

C.In China, children of 15 years old can play 2 hours every day at most.

D.If you have "gaming disorder, you can only ask for professional medical help.

 

查看答案

    Most of us get our earliest life lessons from fairy tales, like “True love can overcome anything.” and “Even a frog can turn into a prince". However, at a certain age, we start to learn new things about life, especially that love doesn't always win, and that a frog is just a frog..

“Fairy tales have always been with us because they are the stories of our lives in their simplest form.” wrote US author Laura Packer on the National Storytelling Network website. “They are stories of love and loss, desire and death, riches and ruin.”

Fairy tales are all about reality (现实). But if children only see just one side of reality, adults usually see the other.

For example, in the 2014 film Maleficent, we’re told the tale of Sleeping Beauty from the eyes of the evil(邪恶的) queen. Unlike the children’s eyes of the story, we see that the queen wasn’t born evil. Instead, she is in a lot of troubles as she grows up, which leads to the creation of her “evil” side. And in US author James Finn Gamer’s book Politically Correct Bedtime Stories, he tells the classic story of Little Red Riding Hood, but with a modern version: When the wolf tells Red Riding Hood that it isn't safe for a little girl to walk through the woods alone, she calls the wolf sexist(性别歧视者), which relates to today’s opinions that girls aren't weaker than boys.

It seems that fairy tales aren't just stories that our parents read us at bedtime. They may usually start with "Once upon a time.” but as we grow older, we learn that every story doesn't always need a "Happily ever after" to be a good one.

1.Which of the following is NOT a fairy tale?

A.The Frog Prince.

B.National Storytelling Network

C.Sleeping Beauty

D.Little Red Riding Hood.

2.According to Packer, why have fairy tales always been with us?

A.Because true love can overcome anything

B.Because they are full of imagination.

C.Because they always have happy endings.

D.Because they are about our lives in their simplest form.

3.What can we infer from the text?

A.A good fairy tale usually has a “Happily ever after”.

B.Adults usually see the other side of fairy tales.

C.Our understanding of fairy tales changes as we grow up.

D.Children and adults always enjoy different kinds of fairy tales.

4.The best title of the passage may be

A.The True Love of Fairy Tales

B.Learning Life Lessons

C.The Dark Side of Fairy Tales

D.Troubles in Fairy Tales

 

查看答案

    Garbage or trash is a main kind of environmental pollution. Each person makes about two kilograms a day. We are making waste faster than nature can break them down. And we are running out of resources(资源)faster than they can be dealt with. This increases troubles for the environment .Where does all that garbage go? What can be done to help deal with garbage? How can we make less garbage?

Garbage isn’t just the rotting (腐烂的) fruit, vegetables or meat that we throw away in our homes, schools or supermarkets. Those are only a small part of all the things we throw away. We create the most waste in construction, mining and in our factories.

___________Most is burned or buried in landfills( 垃圾填埋场)Less than a quarter of our waste can be used again.

With a population of 13 billion, garbage is a big problem for China. Chinese cities create around 148 million tons of garbage every year.

Once, we used about 3 billion plastic shopping bags every day in China. The result was a great waste of resources and serious pollution. Last year, we did something about that. Now we use more cloth bags and shopping baskets when we shop.

In the coming years, China will build waste-to-energy plants in cities to clean up garbage, but there's a lot more that needs to be done.

1.How much trash does each person make every day?

A.1 kilo B.2 kilos C.3 kilos, D.4 kilos.

2.Which of The following places probably make the most garbage?

A.Factories. B.Homes. C.Schools. D.Supermarkets

3.Which of the following can be the missing part in Paragraph 3?

A.Did you ever think about why there is so much garbage?

B.Did you ever want to know how much trash we made?

C.Did you ever think about the problem of China's large population?

D.Did you ever want to know what happened to your garbage?

4.Who do you think the writer probably is?

A.An English scientist in nature. B.A Chinese reporter for a newspaper

C.American officer in the UN. D.A Chinese teacher in a middle school.

 

查看答案

1.On June 26,the theme of the summer camp is          .

A.World Food Cooking B.Lego Robotics Fun II

C.Music Performance II D.Creative Art II

2.The Summer camp will last for           at most.

A.three weeks B.a month C.two months D.three months

3.         is NOT one of the activities in this summer camp.

A.ball games B.table games C.Chinese D.films

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.