满分5 > 初中英语试题 >

Your parents might have told you that yo...

    Your parents might have told you that you'd go blind from reading in the dark, but you could make up for it by eating a lot of carrots.This is just one of the wrong ideas you may have heard of.Here are scientific explanations for three mistakes people often make about our eyes

Can eating carrots improve your eyesight(视力)?

Carrots are rich in Vitamin A, which is essential for our eyes.Vitamin A helps people to see in low light conditions.However, eating more carrots doesn’t help you see better.A certain number of carrots will help, but a large number of carrots will not make you get rid of(摆脱) your glasses.

If your parents have bad eyesight, will you have bad eyesight, too?

Myopia(近视) can be inherited(经遗传得到) from parents.A study found that if both parents have myopia, there is a 33 to 60 percent chance that the child has.For children who have one parent with myopia, the chance is 23 to 40 percent, and it is down to 6 to 15 percent for kids with non-myopia parents.So no matter how bad your parents’ eyesight is, you will have a chance of having good eyesight.

Is it true that people who are color-blind can't see colors?

Color blindness doesn’t mean that someone can’t see colors at all.It means that some has difficulty seeing differences in certain colors, usually green and red or blue and yellow.Color blindness is usually a condition caused by not having cone cells(视锥细胞) or having the cells that don't work.There are different levels of color blindness. Some people cannot tell the differences between colors when light isn’t bright, while others have difficulty in any light.

1.Which of the following is the right idea about eating carrots?

A.Eating carrots doesn't help people see better.

B.People need to eat as many carrots as possible.

C.A certain number of carrots are enough for eyes.

D.Only people who have bad eyesight need to eat carrots.

2.The underlined word “essential” in the passage means “__________”in Chinese.

A.难以获取的 B.稍有影响的 C.极其罕见的 D.必不可少的

3.What can we learn according to the passage?

A.Children may inherit myopia from their parents.

B.Kids with non-myopia parents won't have myopia.

C.A kid has a 50% chance of having myopia if his or her father has myopia.

D.Kids with short-sighted parents won't have good eyesight.

4.What can we know about color blindness from the passage?

A.Having no cone well may cause color blindness.

B.People who are color-blind cannot see colors at all.

C.Those who can't tell green from red are not really color-blind.

D.Most people who are color-blind can only see black and white.

5.What's the best title for the passage?

A.Advice on staying away form myopia.

B.Reasons for bad eyesight and color blindness.

C.Explanations for some wrong ideas about eyes.

D.Medical information about improving your eyesight.

 

1.C 2.D 3.A 4.A 5.C 【解析】 文章大意:文章主要对三个保护眼睛的错误认识进行了澄清。分别是多吃胡萝卜不能治疗近视;近视会遗传,但无论父母是否近视,孩子都有可能近视;色盲的人不是看不到颜色。 1.细节理解题。根据文章第三段第二、三行“A certain number of carrots will help, but a large number of carrots will not make you get rid of(摆脱) your glasses”“一定数量的胡萝卜会有帮助,但大量的胡萝卜不会使你摆脱你的眼镜。”故选C。 2.词句猜测题。根据文章第三段第一、二行“Vitamin A helps people to see in low light conditions”“维生素A有助于人们在光线不足的情况下看东西”可推知,essential的意思是必不可少的,故选D。 3.细节理解题。根据文章第五段第一、二行“A study found that if both parents have myopia, there is a 33 to 60 percent chance that the child has”“一项研究发现,如果父母双方都患有近视,那么孩子患近视的几率为33%到60%”可知,A说法是正确的;根据文章第五段倒数第二、三行“it is down to 6 to 15 percent for kids with non-myopia parents”“对于父母非近视的孩子来说,这个比例降到了6%到15%”可知,B说法是错误的;根据文章第五段第二、三行“For children who have one parent with myopia, the chance is 23 to 40 percent”“对于单亲患有近视的孩子,几率是23%到40%”可知,C说法是错误的;根据文章第五段倒数第一、二行“So no matter how bad your parents’ eyesight is, you will have a chance of having good eyesight”“所以不管你父母的视力有多差,你都有机会拥有好视力”,可知,D说法是错误的,故选A。 4.细节理解题。根据文章倒数第一段的第二、三、四行“Color blindness is usually a condition caused by not having cone cells(视锥细胞) or having the cells that don't work”“色盲通常是由于没有锥形细胞或细胞不起作用而引起的”,可知,A说法是正确的;根据文章最后一段第一行“Color blindness doesn’t mean that someone can’t see colors at all”“色盲并不意味着某人根本看不到颜色”可知,B说法是错误的;根据文章最后一段第一、二行“It means that some has difficulty seeing differences in certain colors, usually green and red or blue and yellow”“这意味着有些人很难看到某些颜色的差异,通常是绿色和红色或蓝色和黄色”可知,C说法是错误的;根据文章第五段倒数第一、二行“There are different levels of ……difficulty in any light”“色盲有不同程度。有些人在光线不亮的时候无法分辨颜色的差别,而另一些人在任何光线下都有困难”可知,D说法是错误的,故选A。 5.主旨大意题。通读全文可知,文章主要是对三个保护眼睛的错误认识进行了澄清,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Walking to End Ms(多发性硬化)

8: 30 am at Mystique Ice Arena

Walk MS teams to raise money that support MS research, provide life-changing services for those who need it most.

855-372-1331 Walk MS.org

Dubuque Area Family STEM Festival

10: 00 am 2: 00 pm at UD.Centre

Bring the family to experience over 50 free and fur nativities, games, and experiments at this hands-on science, technology, engineering, and math(STEM) event(事件).

NelowaStem.com.

Party for the Planet

10: 00 am-3: 00 pm at National Museum

In honor of Earth Day, the National Museum is hosting special activities.The first 400 families will receive a free Eastern White Pine tree to plant in their yard.

563-557-9545 RiverMuseum.com

Chamber Singers Spring Concert

7: 30 pm at UD.Chapel

Organized by Kristen Eby, the singers will perform in a variety of styles including American folk, world, classical, and pop.

bdg.edu/ Heritage Center.

 

 

 

 

1.Why do people walk at Mystique Ice Arena?

A.To prepare for the games.

B.To raise money for MS research

C.To experience 50 free and fun activities.

D.To provide some food for the people who need it

2.In which program will people receive a free Eastern White Pine tree?

A.Walking to End MSB. B.Dubuque Area Family STEM Festival

C.Party for the Planet. D.Chamber Singers Spring Concert

3.Where can I find the information about Family STEM Festival?

A.Walk MS org B.River Museum.com.

C.NelowaStem com D.bdg.edu/ Heritage Center

4.When will the concert be held?

A.8:30am B.10:00am-2:00pm. C.10:00am-3:00pm D.7:30pm

 

查看答案

    Long time ago, there lived a young boy with his family in a small village.Because there was little water in the village, the boy woke up early every morning, carried his pot and headed for the river in order to get water.

On his way back from the river, he always met some old men who expected to drink water.This happened almost every time.He always gave them water though he would be punished by his stepmother.

One day, he couldn't stand the punishment from his stepmother, so he decided never to give anyone water.But on his way back home, he met a strange-looking man who was very thirsty.The strange man lay by the road and he was badly hurt.The boy remembered his vow (誓言), but he thought for a moment and then gave the strange man some water.When he got home, his stepmother noticed the half-filled pot, and again punished him.

A few days later, there was a knock on the door.It was a mailman.He came from the town with a letter for the boy.The letter contained a thank-you note with some money for the young boy.The writer of the letter said that he was very thankful for the boy's kindness.

Where there is love, there is life.Your everyday good deeds are never useless for they will return to you when you are not expecting it.

1.The young boy woke up early to get water every morning because_________.

A.he loved his mother and wanted to help her

B.there wasn't enough water in the village

C.he could offer people help on the way

D.the water there tasted better

2.Which of the following is true according to the passage?

A.The boy's father passed away when he was young.

B.The boy didn’t like the strange-looking man.

C.The boy's stepmother didn’t treat him well.

D.The boy seldom went back home with a half-filled pot.

3.Which of the following words best describes the boy?

A.Warm-hearted. B.Open-minded. C.Strong-willed D.Good-tempered

 

查看答案

    Since I was young, my mother always, spent lots of time sitting behind, a sewing machine(缝纫机) with a happy look on her face.She made all the_________for the three kids in our family.

It seemed that my mother made it so easy, but_________I tried to make something, I just couldn't make it.I worked too quickly, and when I finished, it looked_________Soon, I Just gave up.

This summer, I really wanted to_________a dress to wear at a party.I picked out some nice_________,and I found a nice style in a book.I got so excited about sewing that I couldn't even_________asleep.

I started early the next morning.My mother was having a meeting_________her company,so if I had questions, there would be no one to ask for help.

I started sewing slowly and_________,and I tried to do everything right.When I sewed the top, I made the neck too small.But the rest was fine.

“I finally made it!”I shouted two hours later.For the first time I had worn something I made with my own_________.

If you want to learn something, my advice is: Don't________________ when you can't do it well at first.Start with something easy, and try your best.

1.A.clothes B.dinner C.lunch . D.breakfast

2.A.unless B.when C.though D.before

3.A.interesting B.beautiful C.colorful D.terrible

4.A.buy B.sell C.make. D.rent

5.A.paper B.cloth C.bread D.tea

6.A.give B.get C.fall D.learn

7.A.in B.on C.with D.to

8.A.careless B.carefully C.happily D.sadly

9.A.hands B.ears C.legs D.books

10.A.take off B.go on C.wait for D.give up

 

查看答案

—Can you come to my birthday party tomorrow evening, Linda?

—If my homework _________,I will go to your party.

A.finishes B.is finished C.will finish D.will be finished

 

查看答案

—I will take a vacation to London next week.

—Have a good journey there.And remember to take a map with you because it _________help you.

A.need B.must C.should D.may

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.