满分5 > 初中英语试题 >

Long time ago, there lived a young boy w...

    Long time ago, there lived a young boy with his family in a small village.Because there was little water in the village, the boy woke up early every morning, carried his pot and headed for the river in order to get water.

On his way back from the river, he always met some old men who expected to drink water.This happened almost every time.He always gave them water though he would be punished by his stepmother.

One day, he couldn't stand the punishment from his stepmother, so he decided never to give anyone water.But on his way back home, he met a strange-looking man who was very thirsty.The strange man lay by the road and he was badly hurt.The boy remembered his vow (誓言), but he thought for a moment and then gave the strange man some water.When he got home, his stepmother noticed the half-filled pot, and again punished him.

A few days later, there was a knock on the door.It was a mailman.He came from the town with a letter for the boy.The letter contained a thank-you note with some money for the young boy.The writer of the letter said that he was very thankful for the boy's kindness.

Where there is love, there is life.Your everyday good deeds are never useless for they will return to you when you are not expecting it.

1.The young boy woke up early to get water every morning because_________.

A.he loved his mother and wanted to help her

B.there wasn't enough water in the village

C.he could offer people help on the way

D.the water there tasted better

2.Which of the following is true according to the passage?

A.The boy's father passed away when he was young.

B.The boy didn’t like the strange-looking man.

C.The boy's stepmother didn’t treat him well.

D.The boy seldom went back home with a half-filled pot.

3.Which of the following words best describes the boy?

A.Warm-hearted. B.Open-minded. C.Strong-willed D.Good-tempered

 

1.B 2.C 3.A 【解析】 文章大意:文章讲的是一个男孩每天早晨都拿着瓦罐到河边打水,回来的路上,他会给一些口渴的老人分点水喝,因此受到继母的惩罚。一天他又给一个陌生人水喝,几天后他收到了一封感谢信和一些钱,这个故事告诉我们:每天的善行会在你意想不到的时候回报给你。 1.细节理解题。根据文章第一段第一、二、三行“.Because there was little water…… in order to get water”“.因为村里的水太少了,男孩每天一早就醒了,端着水壶往河边去取水”,故选B。 2.细节理解题。根据文章第一段第一行“Long time ago, there lived a young boy with his family in a small village”“很久以前,有一个小男孩和他的家人住在一个小村庄里”,没有提到这个男孩的父亲去世,所以A说法是错误的;根据文章第三段第四行“but he thought for a moment and then gave the strange man some water”“但是他想了一会儿,然后给了那个陌生人一些水”可知,B说法是错误的;根据文章第二段第二、三行“He always gave them water though he would be punished by his stepmother”“尽管他会受到继母的惩罚,但他总是给他们水喝。”可知,他的继母对他不好,所以C说法是正确的;通读全文可知,那的水不是尝起来更好是错误的,只是那的水很稀有,所以D说法是错误的;故选C。 3.推测题。通读全文可知,这个小男孩虽然会受到继母的惩罚,但还是给一些口渴的陌生人水喝,所以他是很热心的,Warm-hearted热心的;Open-minded思想开放的;Strong-willed意志坚强的;Good-tempered好脾气的,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Since I was young, my mother always, spent lots of time sitting behind, a sewing machine(缝纫机) with a happy look on her face.She made all the_________for the three kids in our family.

It seemed that my mother made it so easy, but_________I tried to make something, I just couldn't make it.I worked too quickly, and when I finished, it looked_________Soon, I Just gave up.

This summer, I really wanted to_________a dress to wear at a party.I picked out some nice_________,and I found a nice style in a book.I got so excited about sewing that I couldn't even_________asleep.

I started early the next morning.My mother was having a meeting_________her company,so if I had questions, there would be no one to ask for help.

I started sewing slowly and_________,and I tried to do everything right.When I sewed the top, I made the neck too small.But the rest was fine.

“I finally made it!”I shouted two hours later.For the first time I had worn something I made with my own_________.

If you want to learn something, my advice is: Don't________________ when you can't do it well at first.Start with something easy, and try your best.

1.A.clothes B.dinner C.lunch . D.breakfast

2.A.unless B.when C.though D.before

3.A.interesting B.beautiful C.colorful D.terrible

4.A.buy B.sell C.make. D.rent

5.A.paper B.cloth C.bread D.tea

6.A.give B.get C.fall D.learn

7.A.in B.on C.with D.to

8.A.careless B.carefully C.happily D.sadly

9.A.hands B.ears C.legs D.books

10.A.take off B.go on C.wait for D.give up

 

查看答案

—Can you come to my birthday party tomorrow evening, Linda?

—If my homework _________,I will go to your party.

A.finishes B.is finished C.will finish D.will be finished

 

查看答案

—I will take a vacation to London next week.

—Have a good journey there.And remember to take a map with you because it _________help you.

A.need B.must C.should D.may

 

查看答案

Jim decided to go on with the task_________ he knew he would face many difficulties.

A.so B.unless C.although D.until

 

查看答案

Does the bucket() of water weigh 50 kg? It's really amazing! I _________it was less than 40 kg.

A.think B.thought C.have thought D.am thinking

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.