满分5 > 初中英语试题 >

目前有不少历史剧在电视上热播,受到不同年龄段人的喜爱。但是大家对是从电视剧中学历...

目前有不少历史剧在电视上热播,受到不同年龄段人的喜爱。但是大家对是从电视剧中学历史,还是从读书中学历史有着不同的观点。请补全下面片段,每空一词。

Many historical plays have been on TV recently and are much loved by people at different ages. 1. people want to know about history 2. watching historical TV plays. They think the plays are interesting and easy to 3.. However, others choose to read historical books to learn about history 4. they believe books can give them different feelings. This feeling comes from the truth of history. What's your5. about the topic?

 

1.some 2.by 3.understand 4.because 5.opinion 【解析】 1.some一些。根据下文“However, others choose to read…”可知,一些人选择看历史剧了解历史,而另一些人选择看历史书。故答案为some。 2.by通过,介词。根据句意可知,一些人通过看历史剧了解历史。by doing sth.通过做某事。故答案为by。 3.understand理解。根据“They think the plays are interesting and easy to ____”可知,他们认为历史剧有趣并且易于理解。easy to do sth.做某事很容易,所以用understand的原形。故答案为understand。 4.because因为,表原因。根据“others choose to read historical books to learn about history ______ they believe books can give them different feelings”可知,一些人相信历史书会给他们不同的感觉,所以他们选择读历史书来了解历史。因此后者是前者的原因,应用because连接。故答案为because。 5.opinion观点,名词。根据全文可知,这段话主要描述的是人们对于怎样学习历史有着怎样的观点,所以此处是询问你的观点呢,用名词的单数形式。故答案为opinion。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    One day a professor(教授)entered the classroom and asked his students to prepare for a test. The students waited nervously at their desks, the professor began to hand out the papers. To everyone's surprise, there were no questions, just a black dot(点)in the center of the page.

The professor told the students. “I want you to write about what you see there.” The confused students got started on the task. Twenty minutes later, the professor took all the papers. After a quick look, he began to read each one of them aloud. They all described the black dot, trying to explain its position and so on.

“I’m not going to grade you. I just wanted to give you something to think about. No one wrote about the white part of the paper. Everyone paid more attention to the black dot and the same thing happens in our lives.” the professor said.

“Our life is like a gift. We always have reasons to celebrate being alive and healthy, the beauty of nature, our friends, the job that provides us a way to make a living and so on. However, we keep focusing only on the dark dots, such as the health problems, the family arguments, the disagreements with friends and so on.”

“The dark dots are very small compared to everything else we have in our lives, but they are the ones that pollute our minds, so just take your eyes off the dark spots in your life”. The professor continued, “Be happy and live a life positively!”

根据短文内容,回答下列问题。

1.How did the students feel when the professor asked them to prepare for a test?

2.How long was the test?

3.Did the students write about the black dot or the white part of the paper?

4.What is our life like in the professor's eyes?

5.What should we do in our life according to the professor?

 

查看答案

    Three men were lost in a forest. Unfortunately, they didn't know where they were. They decided that they had to find some food.1.

Three hours later, he came back with a deer over his shoulder. The other two were amazed and asked him how he got a deer with no guns. He said. “I found tracks(轨迹,痕迹),I followed tracks, and I got the deer.” They both were a little confused(迷惑的).

2.The second guy left and came back 2 hours later with a bear over his shoulder. The other two asked how he got the bear. He simply replied,“3.

Two weeks later, they had eaten the bear, so they needed more food. The third guy, feeling very confident, thought to himself, “The other guys got the other animals so easily.4.

So he left.5. His clothes were torn, and he was bleeding from different wounds in his arms and legs. They asked, “What happened?” He looked at them with confusion, and answered, “I found tracks, I followed tracks, and I got hit by a train!”

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。

 

A. One week later, they had eaten the deer, so they needed to get more food.

B.I found tracks, I followed tracks, and I got the bear.

C. After 10 hours of waiting, they saw him coming back.

D. I will do better!

E. So the first man left.

 

 

 

查看答案

    An ice cream sundae(圣代)is a special treat that many enjoy. And in summer it is the perfect dessert to cool down with after a hot day. Of course, ice cream in any form is a dessert no child could miss either. Back in the 1890's there was an old-fashioned ice cream store in Two Rivers, Wisconsin. It was owned by a man named E.C. Berners. One day a boy named George came into the store and ordered a bowl of vanilla ice cream. He looked across the counter and noticed the bottle of chocolate syrup(糖浆)that was used in making ice cream sodas. He asked if the owner would add some to the top of his vanilla ice cream. The owner agreed and George said that it tasted really good. Other customers started to order chocolate syrup over their ice cream too. It very quickly became quite popular to do so.

But in those days ice cream cost five cents and adding the chocolate syrup made it too expensive for Berners to continue serving the ice cream that way for the same price. At last Berners came up with an idea — to sell ice cream with chocolate syrup on Sundays only.

Many years later the new name was invented by an unknown trader who thought the treat should have a name as fancy as its taste. That is how today when we enjoy ice cream with chocolate syrup it is now called a “sundae”.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1.According to the passage, a sundae is in fact ice cream with chocolate syrup on it.

2.Only children liked to eat the sundae at first.

3.To save money, Berners sold ice cream with chocolate syrup on Saturdays only.

4.An unknown trader invented the name of “sundae”.

5.The passage is mainly about the history of ice-cream sundae.

 

查看答案

    Have you ever heard that “Success is a journey, not a destination(终点)"? As a man aged 30, I believe it's true. It is, in fact, my law of life. In my eyes, what matters is not necessarily where you are in the end, but what you achieve while you are trying along the way. It means that no matter what it is, as long as you try, you can never fail. It means you can learn from your mistakes and continue on the next journey a little more wisely.

I think St. Louis Rams, a professional American football team in Missouri, as a whole shared my law of life. They played every game with their full potential(潜能)instead of letting a few winning games got to their heads. They had the goal of playing in every Super Bowl, a football game played in the US each year on the first Sunday in February. Even though they lost some games, they didn't give up.

It doesn't matter if you don't have the ability to be on top in the end, or to win the game. What matters is that you worked hard the whole time. You should understand that success is a non-ending journey. Everyone should realize that someone will win and someone will lose. But what's important is that both sides need to try their best. After all, it's not who wins or loses, but how well you play the game and you should remember this in your own life.

根据短文内容,选择最佳答案。

1.What does the writer mainly talk about in Paragraph 1?

A.His biggest success.

B.His dream for the future.

C.His understanding of his law of life.

D.His achievements in the past few years.

2.What does the underlined part “go to their heads” mean in Chinese?

A.去找领导 B.获得一等奖 C.撞到头部 D.冲昏头脑

3.According to the writer, St. Louis Rams___________________.

A.had a difficult goal to achieve B.took every game seriously

C.won the Super Bowl all the time D.used to be the best football team in Missouri

4.What can we learn from the last paragraph?

A.We should try our best whatever we do.

B.We must win every game.

C.We should forget what we want.

D.We should hope for the best and prepare for the worst.

5.What's the best title for the passage?

A.Take pride in your work B.Failure is good for you

C.Everyone has a chance D.Success is not final

 

查看答案

    While most teens are busy with sports, friends and online games, Robert Martinez is working to save the planet. He is one of the most famous environmental activists in the world. So how does a teenager do that?

“I grew up in a family where people were always thinking about the environment,” says Robert. When Robert was just 6 years old, he decided he had to do something about climate(气候)change — a serious environmental problem. Scientists have been studying climate change for many years. They know that Earth's climate changes on its own over time. But right now, it is changing more and more quickly than usual because of pollution created by people by the cars, trucks and planes we ride in, and by the coal and oil we burn for electricity.

His elder brothers and sisters ran an environmental group called Earth Guardians which was started by their mom. First he listened when they had meetings. Soon he was traveling around the country and the world. His goal? To educate and inspire people to join the fight against climate change.

Today Robert runs Earth Guardians. The group works with thousands of kids around the world. He speaks to students in classrooms about steps they can take to help the planet. And he writes and performs hip-hop songs about the environment. Robert believes that if many people change their habits, we can reduce the causes of climate change.

根据短文选择正确答案。

1.Robert Martinez works on____________.

A.doing sports B.making online games C.saving the planet D.how to make friends

2.Scientists believe that________________.

A.Earth's climate never changes B.Earth's climate is not a big problem

C.Earth's climate is changing more quickly D.Earth's climate changes just because of pollution

3.Earth Guardians is____________.

A.an environmental group B.an environmental program

C.an environmental activity D.an environmental game

4.To help the planet,Robert does a lot except___________.

A.telling others what to do B.making a movie

C.working with other kids D.writing and performing hip-hop songs

5.The best title of the passage should be____________.

A.How To Save The Planet B.Never Pollute the Environment

C.Earth's Climate D.A Teenage Environmental Activist

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.