满分5 > 初中英语试题 >

Every year on my birthday since I was 11...

Every year on my birthday since I was 11,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.No card ever came with it.Calls to the flower shop were not helpful at all.After some time I stopped trying to find out the sender's name and was just pleased with the beautiful flower,in soft pink paper.

I couldn't stop imagining who the giver might be.Some of my happiest moments were spent daydreaming(幻想 )about the sender.My mother encouraged these daydreams.She'd ask me if I had been especially kind to someone.Perhaps it was one of my classmates Perhaps it was the old man who I once helped.As a girl,I had more fun imagining that it might be a boy that I had met.

A month before my high school graduation(毕业),my father died.I was so sad that I became completely uninterested in my coming graduation dance,and I didn't care whether I had a new dress or not.My mother,in her own sadness,would not let me miss (过) any of those things.She wanted her children to feel loved.In fact,my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia:lovely,strong and perfect.

My mother died ten years after I was married.That was the year the gardenia stopped coming.

1.The writer received   on her birthday since she was 11.

A.a white gardenia

B.a card

C.a card and soft pink paper

D.a gardenia and a card

2.The writer was very   when she was imagining who sent the flower.

A.happy B.sad

C.worried D.nervous

3.It can be inferred (椎断) from the passage that  

A.the writer didn't get a new dress for the dance

B.the writer probably joined in the graduation dance

C.the writer's father died ten years earlier than her mother

D.the writer's father received a gardenia on each of his birthdays

4.The writer got the gardenias from   on her birthdays.

A.her classmate B.the old man C.the boy D.her mother

5.The passage mainly talks about  

A.what a gardenia meant

B.what a girl dreamed about

C.how a mother loved her children

D.how a daughter missed her father.

 

1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 【解析】 本文主要描述了母亲对作者的爱,通过事例阐述了母亲如何爱孩子的。 1.根据文章第一句Every year on my birthday since I was 11,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.可知,作者自从十一岁以来生日上会收到一束栀子花。 故选A。 2.根据第二段前两句I couldn't stop imagining who the giver might be.Some of my happiest moments were spent daydreaming(幻想 )about the sender可知,作者在想是谁送的花时非常高兴。故选A。 3.根据第三段My mother,in her own sadness,would not let me miss (过) any of those things.She wanted her children to feel loved...的描述可推知,作者的妈妈可能会让作者参加毕业聚会,她想让她的孩子感受到爱,希望孩子像栀子花一样:可爱、坚强、完美。故选B。 4.根据短文最后一段My mother died ten years after I was married.That was the year the gardenia stopped coming可知,作者的妈妈去世后,就没再收到栀子花,说明生日收到的栀子花是其妈妈送的。故选D。 5.根据短文大意可知,本文主要描述了母亲对作者的爱,阐述了母亲如何爱孩子的。所以how a mother loved her children为本文题目最合适。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    If cars could drive themselves, what would the world be like? Imagine(设想)seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them are worried about the road ahead.

Well, all of this could be the future of driving. There are several companies, including Google, working on driverless(无人驾驶的)cars. So far, no Google self-driven car has gotten a traffic ticket, but some of them have been in accidents when other cars hit them. These cars are now still in the testing stages(阶段).But, if the tests are successful, these electric self-driven cars could be put into use very soon.

The cars already have many features(特点)allowing them to take over from drivers during certain situations. Some features include cars being able to park(停车)themselves, or slow down when they notice objects close by. They can also control the speed if there are dangerous conditions.

Scientists and engineers believe, with the help of wireless signals(无线信号), cameras and GPS, we are now at a stage where creating a safe self-driven car might be possible.

The cause of deadly road accidents is usually careless drivers or dangerous conditions. The self-driven car may be able to prevent(阻止)these. However, some people do not like the idea. American lawyer Whit Drake, for example, doesn't believe these cars are safe. He thinks that technologies(技术)can also be mistakes.

1.The main purpose of the first paragraph is to __________.

A.tell readers what self-driven cars look like B.tell readers to keep away from heavy traffic

C.get readers to pay attention to road safety D.make readers wonder about self-driven cars

2.What does the underlined word "take over from" in Paragraph3 mean? __________.

A.direct the way for B.take the place of

C.work better than D.make use of

3.Cars already have the following features EXCEPT __________.

A.parking itself B.controlling itself in dangerous situations

C.slowing itself down near an object D.avoiding car accidents 100%

4.What might make the self-driven cars run safely according to the passage?

a. e-reading        b. wireless signals    c. cameras        d. GPS

A.a, b, c B.a, b, d C.b, c, d D.a, c, d

5.What is the passage mainly about? __________.

A.Advantages of self-driven cars B.Different opinions on self-driven cars

C.Possibilities of self-driven cars D.Google's new technology-self-driven cars

 

查看答案

A teacher once told each of her students to bring a clean plastic bag and a bag of potatoes to school. For every person they didn’t want to forgive(原谅) in their lives, they chose a potato, wrote the person’s____and the date on it and put it in the plastic bag. Some of their bags were very____They were then told to carry this bag with them____for one week. They would put it beside their bed at night, on the seat when sitting in a car or on a bus , and next to their desks at____. The____carrying the bag around with them made students get to know what a weight they were carrying in their minds. They had to pay attention to(注意) it all the time so that they wouldn’t____it or leave it in embarrassing(尴尬的) places. As time passed by, the potatoes went____and smelt terrible. Too often we think of tolerance(宽容) as a____to other people, but it clearly is for____! If we choose to keep our sadness and hatred(仇恨) in our hearts, we will have to____them around all our lives.

1.A.age B.name C.hobbies D.weight

2.A.small B.beautiful C.light D.heavy

3.A.everywhere B.nowhere C.somewhere D.where

4.A.home B.work C.night D.school

5.A.students B.days C.potatoes D.teachers

6.A.forget B.buy C.remember D.find

7.A.big B.wrong C.bad D.good

8.A.feeling B.waste C.gift D.greeting

9.A.themselves B.ourselves C.yourself D.itself

10.A.miss B.meet C.carry D.enjoy

 

查看答案

I spent a lot of time          English last weekend.

A. to practice speaking    B. practicing to speak

C. practicing speaking    D. to practice speak

 

查看答案

I could       control my feelings at the moment. The song brought back so many childhoodmemories.

A. really B. hardly

C. nearly D. clearly

 

查看答案

—__________ have you lived in Nanning, Liu Ying?

—Since I was in the high school.

A.What time B.How often C.When D.How long

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.