满分5 > 初中英语试题 >

阅读理解 You may not realize it, but you are...

阅读理解

You may not realize it, but you are doing much more than just studying when you are at school. School is also the place where you learn to get on well with people. But this is not always easy. What can you do if you just don’t like one of your classmates?

If you discover that you have problems getting on with your classmates or friends, the most important thing to learn is tolerance. Tolerance is the ability to realize and respect the differences in others. We can not change the way that other people do, so it is important to learn to live happily with them.

Tolerance will make everyone get on better with each other. Getting to know someone may help you understand why they do things differently. Something different does not exactly mean that it is bad. Tolerance teaches us to keep atemperateand open mind.

You need to remember an old saying, “Treat others how you want to be treated”. If you tolerate something, it does not mean that you have to like it. No one is asking you to change who you are or what you believe in. Tolerance just means that you should respect the differences in others and not try to make them change.

It is important to practice tolerance, because it will make everyone’s life easier. Learn to accept people for their different abilities and interests. The world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can help make a difference.

1.This passage is trying to tell us_______.

A.what’s important for a student

B.what students should do at school

C.how to treat people different from us

D.how to get others to do things in the right way

2.From the first paragraph we know that at school ________.

A.it’s easier for someone to hate others

B.getting along with others is not a great deal

C.most students are getting on well with each other

D.students are learning other things besides studying

3.What is tolerance according to the passage?

A.Accept people as they are.

B.Believe you are always right.

C.Expect everybody to be the same.

D.Change yourself to please other people.

4.Which is the closest in meaning to the underlined word in Paragraph 3?

A.gentle B.impolite C.active D.responsible

5.The last paragraph suggests that_______.

A.tolerance can only be learnt at school

B.living with people of the same interests is easier

C.practicing tolerance at school can help make a better world

D.people in different countries have different interests and abilities

 

1.C 2.D 3.A 4.A 5.C 【解析】 试题本文讲述的是人与人之间相处之道:学会宽容。我们不能改变别人的行为,因此学会与别人愉快相处很重要;用你想被对待的方式对待他人;世界有许多不相同,在自己的生活中实践宽容会有作用。 1.主旨大意题。题意:本文在努力告诉我们什么?A. what’s important for a student.对于一个学生来讲,什么是重要的;B. what students should do at school学生在学校里应该做什么;C. how to treat people different from us怎样对待和我们不一样的人;D. how to get others to do things in the right way怎样使别人用恰当的方式做事。由第一段最后一句的:What can you do if you just don’t like one of your classmates?可知,本文主要讲述当我们不喜欢一个人时怎样与其相处。故选C。 2.推理判断题。题意:从第一自然段,我们知道在学校里的什么?A. it’s easier for someone to hate others恨一个人很容易;B. getting along with others is not a great deal和别人相处不是大事;C. most students are getting on well with each other大多数学生和别人相处融洽;D. students are learning other things besides studying学生除了学习,还在学习其它东西。由短文第一句:You may not realize it, but you are doing much more than just studying when you are at school.可知,学生在学校里,会在无意识中学生许多学习以外的东西。故选D。 3.推理判断题。题意:根据短文内容,“宽容”是什么?What is tolerance according to the passage?A. Accept people as they are.完全接受别人;B. Believe you are always right.相信自己总是对的;C. Expect everybody to be the same.期待每人都一样;D. Change yourself to please other people.改变自己以适应别人。根据第二段里的:Tolerance is the ability to realize and respect the differences in others.可知宽容就是认识和尊重别人身上的不同的能力。因此我们不能改变别人,我们学习接受他们,学会与别人愉快相处。故选A。 4.词义猜测题。题意:下面哪一个和第三段里有下划线的词含义最接近?A. gentle 轻柔的;B. impolite无礼貌的;C. active活跃的,积极的;D. responsible有责任的,负责的。句意:Tolerance teaches us to keep a temperate and open mind.宽容使我们保持一种temperate和开放的心态。可以推测出,这是一个褒义词,与open并列,接纳人的态度。故选A。 5.推理判断题。题意:最后一自然段建议什么?A. tolerance can only be learnt at school只能在学校里学会宽容;B. living with people of the same interests is easier和有相同兴趣的人生活在一起更容易;C. practicing tolerance at school can help make a better world在学校里实践宽容可以帮助建设一个更好的世界;D. people in different countries have different interests and abilities不同国家的人们有不同的兴趣和能力。由短文最后一句:The world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can help make a difference.可知,在自己的学校和城市实践宽容会对改变世界的不同有所帮助。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

Problems
 

Causes
 

Advice
 


Feel stressed
 

Too much homework. Don’t have enough time for their hobbies.

Make a plan for study and hobbies. Find time to relax.
 


Get short-sighted
 

Too much homework. Bad study habits.
 

Do eye exercises or read in a correct way.
 


Fight with each other
 

Don’t know how to get on well with classmates.
 

Make more friends and understand each other.
 


Don’t like to study
 

The bad influence of computer games.
 

Play computer games just for a short time.
 


Get fat
 

Have more pocket money to buy snacks. Don’t like to do exercise.
 

Use your pocket money to do something meaningful. Do exercise every day.
 

 

 

1.For whom is this form above most probably written?

A.Parents. B.Children. C.Teachers. D.Students.

2.According to the information given in the form, why don’t students like to study?

A.Because of too much homework.

B.Because they don’t know how to get on well with classmates.

C.Because of the influence of computer games.

D.Because they don’t like to do exercise.

3._______ will help you avoid becoming short-sighted.

A.Doing eye exercises regularly B.Reading in bed

C.Reading in the sun D.Reading too long

4.If you feel stressed, you should ________.

A.do less homework

B.make plans for your study, hobbies and relaxation

C.fight with others

D.have some snacks

5.Peter is very fat. Maybe he ________.

A.plays computer games too much B.has too many snacks

C.doesn’t like to do exercise D.BC

 

查看答案

I'm sure many people are working hard for a lot of money, a big house, a new car, expensive clothes and so on. Those are considered to be symbols of ______ on the material level. When I was young, I was also ______ reaching for material success. So I chose a job as a salesman and I did make some pretty good money.

But later I realized that was not what I wanted, because I was often forced to sell products that might not be good for customers. I become very unhappy ______ I could make a lot of money. I no longer felt proud of my job and even ______ myself for doing things like that. So I ______ my job and took another job, this time helping people ______, the poor and the weak. The sense of belonging was great and suddenly I felt successful in my life again, I made less money but I was ______ with myself.

For my own past, success comes from the feeling of satisfaction and joy. I feel successful when I love what I do, not caring so much about ______. And I feel the most successful when I ______ my kindness everywhere go.

So, be_______ to yourself:learn to listen to the voice from the bottom of your heart. And find your own way with a happy heart to achieve your own success.

1.A.luck B.success C.safety D.hope

2.A.sadly B.hardly C.crazily D.honestly

3.A.if B.since C.until D.although

4.A.look down upon B.look up to C.look through D.look into

5.A.made up B.give up C.set up D.turn up

6.A.in danger B.in order C.in need D.in surprise

7.A.strict B.cheerful C.angry D.satisfied

8.A.trust B.love C.money D.health

9.A.throw B.spread C.cell D.lend

10.A.true B.brave C.friendly D.terrible.

 

查看答案

One of his classmates often____ him____.

A.makes, laugh B.make, laugh C.makes, laughs D.make, to laugh

 

查看答案

It rained heavily this morningbut ________ of my classmates were late for school.

A.neither B.none C.all D.either

 

查看答案

Healthy food and exercise ________ me to keep in good health.

A. helps B. help C. helping D. to help

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.