满分5 > 初中英语试题 >

A scientist made an experiment. She divi...

    A scientist made an experiment. She divided people into three groups and asked them to walk to a village.

The first group didn’t know the name of the village or how far the village is. They are made to follow the guide. Some people started to say they were unhappy to continue and show their dissatisfaction when they walked halfway. After then, most of them gave up walking on.

The second group were told the name and the distance of the village. When they walked halfway, they still had the courage to keep on. However, while they were walking to three quarters of the way, some people were tired and bored.

Not only had the third group gotten to know the name and the distance, but also there were some stones which showed how far they were from the village. They sang and talked along the way and finally got to the destination happily.

From the experiment, we found that the first group had the hardest time in reaching the destination because they didn’t know where the village was. However, the third group reached the village easily because they had goals on the way. People are more likely to succeed when they have their goals on the way of achieving their dreams.

1.The first group began to show their unhappiness _________ when walking to the village.

A.at the beginning of the way B.on the halfway

C.on the three quarters of the way D.at the end of the way

2.Which of the group was the most difficult of all to reach the village?

A.The first group. B.The second group.

C.The third group. D.All of the above.

3.How did the second group feel when they were walking to three quarters of the way?

A.Happy and excited. B.Bored but satisfied.

C.Tired and bored. D.Tired but happy.

4.We can infer from the passage that _________.

A.the scientist likes camping and making experiments

B.the second group walked a different way from the first group

C.the first group didn’t want to follow the guide because they could do it by themselves

D.the third group felt excited when they arrived at the village

5.The author of the passage wants to tell us that _________.

A.the scientist is a great person

B.the third group is the most excellent

C.people should have goals of achieving their dreams

D.the village is not as far as we think

 

1.B 2.A 3.C 4.D 5.C 【解析】 本文是一篇记叙文。主要讲述了三组人在到达终点过程中的不同表现,告诉我们在追梦的道路上拥有目标的重要性。 1.细节理解题。题干意为:在去村庄的路上,当第一组走到________的时候开始表现出他们的不快。根据第二段第三句“Some people started to say they were unhappy to continue and show their dissatisfaction when they walked halfway.”可知,他们走到一半的时候开始不满意。故选B。 2.细节理解题。题干意为:所有小组中哪个小组是最难到达那个村子的?根据最后一段第一句“From the experiment, we found that the first group had the hardest time in reaching the destination because they didn’t know where the village was.”可知,第一组是最困难的。故选A。 3.细节理解题。题干意为:当第二组走到3/4的路程时,他们感觉怎样?根据第三段最后一句“However, while they were walking to three quarters of the way, some people were tired and bored.”可知,当他们走到3/4路程的时候他们感到了疲倦和无聊。故选C。 4.推理判断题。题干意为:我们可以从这篇文章中推断出________。根据第四段最后一句中的“happily”可推断出,当第三组到达村庄的时候他们很兴奋。故选D。 5.主旨大意题。题干意为:文章的作者想告诉我们________。根据文章最后一段最后一句“People are more likely to succeed when they have their goals on the way of achieving their dreams.”可知,本文主要是想告诉我们生活要有目标。故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

The traditional Chinese lunar calendar has 24 solar terms(节气). Qingming is one of them. When Qingming comes, the temperature goes up and rainfall increases. It’s a good time for spring ploughing(耕种), and people are busy planting trees in this time.

Qingming is also a festival, and it is called Tomb-sweeping Day. On that day, people hold a memorial ceremony(祭奠)for the dead.

If a driver breaks the following traffic rules, he will have to pay a fine (罚款)or be punished.

·Put on the seat belts first when driving cars.

·No drunk driving, smoking, or making phone calls while driving.

·Slow down or stop to let passengers go first when driving close to crosswalks.

·Buses that carry too many people are not allowed.

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

By Rachel Joyce

The novel tells a story of a 60-year-old man who lives a boring and unhappy life. One day, he received a letter from his old friend, who got a cancer. He set off to send his reply letter in deep shock and sorrow. 627 miles in 87 days, he walks depending on one belief that “his friend can survive as long as he walks”.

5G promises download speed is 10 to 20 times faster than what we have now. For example, you could download a whole film in just 1 second, according to Xinhua. Also, 5G promises to get away from nearly all processing delays(延迟). China has already tested 5G in some cities like Beijing and Hebei.

 

 

 

1.Qingming is regarded as _________.

A.the beginning of spring B.the warmest day of a year

C.Tree-planting Day D.both a Chinese solar term and a festival

2.When you drive, the first thing you must do is _________.

A.to make sure it is safe inside B.to turn on the radio

C.to put on the seat belt D.to see if the bus carries too many people

3.Who has got a cancer in The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry?

A.A 60-vear-old man. B.Rachel Joyce.

C.A friend of the main character. D.All of the above.

4.People will prefer 5G network because _________.

A.it is popular in other parts of China B.other countries don’t have it

C.it is a new technology D.it has faster download speed

5.Which of the following is TRUE according to the information above?

A.Qingming is the most important festival in China.

B.Drivers who don’t slow down while passing the crosswalk will be fined or punished.

C.The man’s friend lived a long life because he didn’t stop walking.

D.Many parts of China have started using 5G.

 

查看答案

    At the beginning of November 2018, the 35th Chinese Antarctic expedition(南极科考队)set off for the polar(极地的)region. This time, one of their main tasks is to build China’s first permanent(永久的)Antarctic airport, Science and Technology Daily reported.

There are more than 20 airports in Antarctica, according to Global Times. But none of them belongs to China. China’s polar plane Xueying 601 has to take off and land at Russian airports.

The new airport will help Chinese aircraft take off and land in the South Pole. This will make it easier to transport scientific equipment and do research.

In order to be environmentally friendly, the airport will be small, said Sun Bo, the leader of the research team. However, this doesn’t make it easy to build the airport.

The site of the airport is an ice cap, which is a thick layer of ice. It covers the land like a quilt. But this “quilt” is always moving. Scientists have to find the slowest-moving part of the cap. You can hardly notice the movement of the ice in this area.

The next problem is the snow. The snow on the ice cap can be very thick. Also, it is as soft as cotton, which makes it hard to build a runway for airplanes. Scientists have to use a snow blower to get rid of the snow on the top of the cap. Then, they compact the rest of the snow with a road roller-like machine. In this way, the snow will be strong and hard enough to build a runway on the top of the cap.

1.The main purpose of the 35th Chinese Antarctic expedition is to _________.

A.transport scientific equipment B.do some research

C.set up a research station D.build an airport

2.What is the main idea of the third paragraph?

A.Explaining why we need to explore Antarctica.

B.Explaining where China’s polar planes take off and land.

C.Explaining what the new airport in Antarctica can do.

D.Explaining how other countries build their own airports.

3.The new airport in Antarctica will be small because _________.

A.there is no more areas in Antarctica

B.the plane is smaller than usual

C.we should try to protect the Antarctic environment

D.the snow is difficult to clear off

4.The underlined word “compact” in Paragraph 6 refers to _________.

A.压紧 B.铲除 C.冻结 D.融化

5.Which of the following is not the difficulty of building a polar airport according to the passage?

A.The weather changes very often. B.The ice cap is always moving.

C.The snow on the ice cap is thick. D.The snow on the ice cap is soft.

 

查看答案

听独白,完成下面小题。

1.What is the passage about?

A.A summer camp. B.A walking tour. C.A sports center.

2.When can they go swimming?

A.On Wednesday afternoon. B.On Friday afternoon. C.On Sunday morning.

3.Where will they go for a day trip on Saturday?

A.London. B.Oxford. C.Local sports center.

4.Whom can you ask if you need any help?

A.Chris. B.Mary. C.Martin.

 

查看答案

听对话,完成下面小题。

1.What are Julia and Bruce going to do this afternoon?

A.To create some dishes. B.To buy some books. C.To find a cook.

2.What does Bruce want to be when he grows up?

A.A writer. B.A scientist. C.A cook.

3.Where will they meet?

A.At the school gate. B.At Julia’s home. C.At the bus stop.

 

查看答案

听对话,完成下面小题。

1.What is Alice’s main job in the organization?

A.Saving money. B.Collecting waste paper. C.Spreading the messages.

2.How will Jack probably go to school later?

A.Ride a bike. B.Drive a car. C.Take a taxi.

3.What does Jack’s mother usually use when shopping

A.Cloth bags. B.Plastic bags. C.Bamboo baskets.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.