满分5 > 初中英语试题 >

This Sunday is grandma's birthday. The S...

    This Sunday is grandma's birthday. The Smith family are going to celebrate it at home, so they will have a busy weekend.

Saturday

Morning

Dad-clean the car in the garden

Mum-clean the kitchen and bedrooms of their house

Cindy-have dance lessons in the gym

Jenny-work on science projects in the library

Afternoon

Mum and Dad-buy some food at the supermarket

Cindy and Jenny-choose gifts and cards for grandma

Evening

Watch TV together

Sunday

Morning

Mum-make a big birthday cake

Cindy and Jenny-wrap(包)grandma's gifts

Afternoon

Cindy-help Mum cook delicious food

Jenny-help Dad decorate the sitting room

Evening

Cindy and Jenny-give gifts to grandma

The whole family-have a party

 

 

1.What is the passage about?

A.Two girls' weekend activities.

B.A description of a birthday party.

C.The instructions about how to make a birthday cake.

D.The Smith family's plan to celebrate grandma's birthday.

2.Where will Cindy be on Saturday morning?

A.At home. B.In the gym.

C.In the library. D.At the supermarket.

3.Who will give birthday gifts to grandma?

A.Mum and Dad. B.Dad and Cindy.

C.Jenny and Cindy. D.Mum and Jenny.

4.Which of the following is right?

A.Dad will clean the car on Sunday morning.

B.The Smiths will have a busy and meaningful weekend.

C.The whole family will have a party on Saturday evening.

D.Jenny and Mum will cook some food on Sunday afternoon.

 

1.D 2.B 3.C 4.B 【解析】 本篇文章难度适中,主要讲述本周日是祖母的生日,史密斯一家人打算在家为祖母庆祝生日,描述了他们忙碌的周末。 1.细节理解题。根据This Sunday is grandma's birthday. The Smith family are going to celebrate it at home, so they will have a busy weekend“本周日是祖母的生日,史密斯一家人打算在家庆祝生日,所以他们将会有一个忙碌的周末”可知,史密斯一家人打算庆祝祖母的生日,故选D。 2.细节理解题。根据Cindy-have dance lessons in the gym“辛迪在体育馆上舞蹈课”,所以辛迪在体育馆,故选B。 3.细节理解题。根据Cindy and Jenny-give gifts to grandma“辛迪和杰妮——将礼物给祖母”可知,杰妮和辛迪给祖母礼物,故选C。 4.细节理解题。根据Sunday morning中的Dad-clean the car in the garden“在院子里洗车”可知,爸爸周六早晨洗车,排除A;根据Sunday Evening中的The whole family-have a party“全部家人举办派对”可知,全家人在周天晚上举办派对,排除C;根据Cindy-help Mum cook delicious food. Jenny-help Dad decorate the sitting room“辛迪——帮助妈妈做可口的食物,杰妮——帮助爸爸装饰客厅”可知,辛迪和妈妈周日下午做饭,排除D;根据This Sunday is grandma's birthday. The Smith family are going to celebrate it at home, so they will have a busy weekend“本周日是祖母的生日,史密斯一家人打算在家庆祝生日,所以他们将会有一个忙碌的周末”可知,他们的周末很忙碌,且为祖母准备生日是有意义的,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    Owen Howkins was born with a very unusual illness. According to Owen's father, Will Howkins, at present there are only around 30 people in the world with the illness. Owen always needs a wheelchair to get around. Not surprisingly, people are always looking at him, and that used to make the young boy nervous and uncomfortable.

Owen became lonely and even stopped going outside his house. That, howeverwas all before a dog named Haatchi came into his life

Haatchi had a very difficult start in life too. When he was just five months oldthe dog was hit by a train. His tail and a leg were hurt so badly that both had to be cut off. Luckilyhis story was posted online and was seen by Owen's father and mother. They fell in love with Haatchi and decided to keep himthinking that they were helping him.

In factit was Haatchi who helped them. By always staying with Owenhe became the boy's best friend. SlowlyOwen liked going out. Now he proudly walks around the neighborhoodshowing off his dog and telling anyone Haatchi's story.

Haatchi's influence on the young boy is great. In October 2012the International Fund for Animal Welfare gave Haatchi a special award(奖),The amazing friendship between the two has been shown in a short film called "A Boy and His Dog". It has not only won several awardsbut also been watched by millions of people. British writer Wendy Holden has also written their story in a heart-warming children's book.

1.Owen stopped going out of his house because_______________.

A.his wheelchair didn't work well B.he disliked always being looked at

C.his father was too busy to take him outside D.he felt uncomfortable to see the 30 sick people

2.Both Haatchi and Owen_______________.

A.had a hard start in life B.was hit by a train

C.found a five-month old boy D.fell in love with their neighbor

3.Which of the following is TRUE about "A Boy and His Dog"?

A.It is a popular film. B.It made several children rich.

C.It was created by Owen's father. D.It got special help for millions of people.

4.What is the best title of the passage?

A.A Kind Family. B.A Brave Dog.

C.An Unusual Illness. D.A Special Friendship.

 

查看答案

 

Tree Climbing Course

The students in the USA started to take tree climbing courses in the 1980s. Now over 1,000 schools offer tree climbing courses to students in the USA.

Xiamen University was the first school in China to teach students to climb trees in 2012.

Suzhou No. 1 Junior High School also offers a tree climbing course to students.

Swimming Course

Starting from 2017, the new students in Tsinghua University need to take a swimming test at the beginning of their university life.

All primary and middle schools in Hainan will set up swimming courses in 2019. This year the government is busy building swimming pools for schools—at least one for each town, hoping that every student will be able to swim before they leave school from 2020 on.

 

 

1.What is the passage mainly about?

A.Planting trees. B.Doing a school survey.

C.Building swimming pools. D.Setting up new courses.

2.According to the passage, which of the following is true?

A.Students in Suzhou need to take a swimming test.

B.China started tree climbing courses earlier than the USA.

C.Hainan will build at least one swimming pool for each town.

D.Tsinghua University have two kinds of courses mentioned in the passage.

 

查看答案

    There are many colors in natureBut do you think that a color has weight(重量)?I think you'll say "no." But I am afraid you are_________. If you don't_________ityou may do a small experiment(实验).

Please put two objects with the same weight into two_________Then cover the boxes. Nextwrap(包起来)one box with a red piece of paperthe other with a white piece of paper. OK. Now hold the boxes with your hand one by one. It is certain that you will think the red one is a little_________.

_________do you think soA scientist found that different colors have different weights in a man's mind. So he did many tests and at last he_________the result. That is to sayevery color has_________own weight in our mind.

The scientist told us that colors also have smell. According to thisscientists say that people_________the colors they likeand refuse the colors they hate. So your body and mind will be_________by using the colors you like. Or you don't feel well or even get ill. For exampleyou like blue and hate red. If you stay in a room with red windowswallpaper for two hoursyou'll feel you have been there for four hours.__________if the room is blueyou'll feel you have been there for only an hour.

1.A.active B.wrong C.absent D.right

2.A.create B.forget C.believe D.remember

3.A.boxes B.hands C.gloves D.baskets

4.A.wider B.bigger C.longer D.heavier

5.A.How B.When C.Where D.Why

6.A.got B.drew C.decided D.repeated

7.A.my B.our C.its D.your

8.A.accept B.meet C.discover D.produce

9.A.young B.healthy C.weak D.lazy

10.A.Or B.But C.So D.Because

 

查看答案

—Your dress is so nice. Could you tell me______________

—Sure. At the No. 1 Clothing Shop.

A.when you will buy it B.where you bought it

C.how much you pay for it D.who bought it for you

 

查看答案

—______________do you think the little girl is crying?

—She could be crying for her mother.

A.How B.Why C.Who D.Whose

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.