满分5 > 初中英语试题 >

Tree Climbing Course The students in th...

 

Tree Climbing Course

The students in the USA started to take tree climbing courses in the 1980s. Now over 1,000 schools offer tree climbing courses to students in the USA.

Xiamen University was the first school in China to teach students to climb trees in 2012.

Suzhou No. 1 Junior High School also offers a tree climbing course to students.

Swimming Course

Starting from 2017, the new students in Tsinghua University need to take a swimming test at the beginning of their university life.

All primary and middle schools in Hainan will set up swimming courses in 2019. This year the government is busy building swimming pools for schools—at least one for each town, hoping that every student will be able to swim before they leave school from 2020 on.

 

 

1.What is the passage mainly about?

A.Planting trees. B.Doing a school survey.

C.Building swimming pools. D.Setting up new courses.

2.According to the passage, which of the following is true?

A.Students in Suzhou need to take a swimming test.

B.China started tree climbing courses earlier than the USA.

C.Hainan will build at least one swimming pool for each town.

D.Tsinghua University have two kinds of courses mentioned in the passage.

 

1.D 2.C 【解析】 本篇文章难度适中,主要讲述中国一些学校开设了一些新的课程,例如爬树课和游泳课。 1.主旨大意题。根据全文可知,主要讲述厦门大学与苏州大学开设了爬树课,清华大学以及海南所有的学校开设了游泳课,所以本文主要讲述“设立新的课程”,故选D。 2.细节理解题。根据Suzhou No. 1 Junior High School also offers a tree climbing course to students可知,讲述苏州第一中学开设了爬树课,并未提及参加游泳考试,排除A;根据The students in the USA started to take tree climbing courses in the 1980s以及Xiamen University was the first school in China to teach students to climb trees in 2012可知,美国在20世纪80年代开设了爬树课,而2012年厦门大学是第一个教学生们爬树的学校,所以美国设立的爬树课早于中国,排除B;根据Starting from 2017, the new students in Tsinghua University need to take a swimming test at the beginning of their university life可知,文中只提到了一次清华大学,即清华大学开设了游泳课,排除D;根据This year the government is busy building swimming pools for schools—at least one for each town“今年政府忙于为学校建立游泳池,至少一个镇上有一个”可知,海南将为每个镇至少建立一个游泳池,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    There are many colors in natureBut do you think that a color has weight(重量)?I think you'll say "no." But I am afraid you are_________. If you don't_________ityou may do a small experiment(实验).

Please put two objects with the same weight into two_________Then cover the boxes. Nextwrap(包起来)one box with a red piece of paperthe other with a white piece of paper. OK. Now hold the boxes with your hand one by one. It is certain that you will think the red one is a little_________.

_________do you think soA scientist found that different colors have different weights in a man's mind. So he did many tests and at last he_________the result. That is to sayevery color has_________own weight in our mind.

The scientist told us that colors also have smell. According to thisscientists say that people_________the colors they likeand refuse the colors they hate. So your body and mind will be_________by using the colors you like. Or you don't feel well or even get ill. For exampleyou like blue and hate red. If you stay in a room with red windowswallpaper for two hoursyou'll feel you have been there for four hours.__________if the room is blueyou'll feel you have been there for only an hour.

1.A.active B.wrong C.absent D.right

2.A.create B.forget C.believe D.remember

3.A.boxes B.hands C.gloves D.baskets

4.A.wider B.bigger C.longer D.heavier

5.A.How B.When C.Where D.Why

6.A.got B.drew C.decided D.repeated

7.A.my B.our C.its D.your

8.A.accept B.meet C.discover D.produce

9.A.young B.healthy C.weak D.lazy

10.A.Or B.But C.So D.Because

 

查看答案

—Your dress is so nice. Could you tell me______________

—Sure. At the No. 1 Clothing Shop.

A.when you will buy it B.where you bought it

C.how much you pay for it D.who bought it for you

 

查看答案

—______________do you think the little girl is crying?

—She could be crying for her mother.

A.How B.Why C.Who D.Whose

 

查看答案

My teacher ______________my homework, can you see the big word "Good" on it?

A.checks B.will check C.has checked D.is checking

 

查看答案

______________of the twins likes coffee, could you get some tea for them?

A.All B.Both C.None D.Neither

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.