满分5 > 初中英语试题 >

语法填空 In the morning, we went camping alo...

语法填空

In the morning we went camping along a path in Green Natural Park. We were happy1. it was a sunny day. We were expecting an2.enjoytwo-day holiday.

3.the way we kept4.singand making jokes. 5.  , in the afternoon when we finished our picnic at one o’clock, it was dark and windy. Soon there was a shower. Unluckily none of us brought an umbrella. We ran about but we could find no place to hide in.

Twenty minutes passed and it was still raining There were hours6.gobefore we could reach the campsite. It was even7.badthat our small compass showed that we went the wrong way. We had lost our way!

We had to make a quick8.decideas it was raining heavily. Chris said we could set up a tent to hide in. so Mary and Tom helped to set up the tent. Chris and I tried to make a fire to keep us warm. But we were9.ableto light the fire as everything was wet. We dried ourselves chatted and waited inside the tent. At about five o'clock it stopped raining. We decided to give up the camping trip because all of us had been very tired.

This camping trip may not be very successful but we know each other better. And the most important thing10.I have learned from this trip is the importance of team spirit.

 

1.because 2.enjoyable 3.On 4.singing 5.However 6.to go 7.worse 8.decision 9.unable 10.that 【解析】 1.句意:因为天气晴朗,我们很高兴。 考查连词的用法。“天气晴朗”是“我们很高兴”的原因,所以空格处填because,“因为”,连词,连接原因状语从句。故答案为because。 2.句意:我们期待着一个愉快的为期两天的假期。 考查词性转化。enjoy享受,欣赏;动词。根据句子成句可知,空格处应填enjoyable,“令人愉悦的”,形容词,作定语修饰two-day holiday。故答案为enjoyable。 3.句意:在路上,我们不停地唱歌、开玩笑。 考查介词词组。根据语境可知,空格处填on,on the way在路上,固定搭配。故答案为On。 4.句意:我们不停地唱歌、开玩笑。 考查固定搭配。keep(kept)doing sth.重复做某事,固定搭配。sing唱歌,动词。故答案为singing。 5.句意:然而,下午,当我们一点钟吃完野餐时,天又黑又刮风。 考查连词的用法。根据上文内容可知,“上午,天气晴朗”而“下午,天又黑又刮风”,前后对比鲜明,语意转折,且空格前有逗号,所以填however,“然后”。故答案为However。 6.句意:我们还有几个小时才能到达营地。 考查there be的固定句式。there be+名词(词组)+to do有某事要做,固定句式,其中动词不定式to do表示将来。故答案为to go。 7.句意:更糟糕的是,我们的小指南针显示我们走错了路。 考查形容词的比较级。根据语境及even(甚至)可知,题干应用比较级。bad坏的,糟糕的,其比较级是worse。故答案为worse。 8.句意:我们必须迅速作出决定…… 考查动词词组。decide决定,动词。make a decision作决定,动词词组,相当于decide to do sth.。故答案为decision。 9.句意:但是我们没能点燃火…… 考查派生词。able能,能够,形容词。题干后半句说,“由于一切都是湿的”。由此可知,“我们没能点燃火”,所以填able的反义词。故答案为unable。 10.句意:我从这次旅行中学到的最重要的一点是团队精神的重要性。 考查关系代词。题干是一个含有定语从句的复合句,且先行词thing前有形容词最高级修饰,所以空格处只能填that(而不能填which),关系代词,引导定语从句,并充当从句的宾语。故答案为that。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

It has been a dream for 30 years but now the world’s first flying car is set to hit the roads this year.

Ever since the “Back to the Future” movies lit up our screens in the 1980s designers have dream of cars that could take to the sky at the push of a button. And now pilots can order their own “roadable” plane for just t 127000.

The plane which has fold- out wings that span(翼展)17.5f has a range(连续的) flying distance of 460 miles and can be up to 115 mph. Back on the land it can also travel at “highway speeds” in car mode(状态)

Fuelling the 19 ft long plane couldn't be simpler-you just drive it into a petrol station and fill it up.

A spokeswoman said"You can keep your light-sport airplane in your garage. But because it needs a short runway to take to the air you will have to drive to your local airport fly up to 460 miles land and drive directly to your destination. You will always be ready to drive or fly."

The spokeswoman added "Never let bad weather change your trip. You can simply divert(改道)and continue on the ground until the weather clears.”

There’s no risk to you----this is only the chance for you to be the first at your home field to unfold your wings and fly into the future.

1.According to the text the “roadable” plane____________.

A.can fly at “highway speeds” in car mode B.is a kind of car with fold-out wings

C.is 19ft long and 17. 5 ft wide inside D.can only travel on the highway

2.We can infer that in the “Back to the Future” movies_________.

A.there are some skillful pilots B.pilots have no cars to drive

C.pilots can’t afford a “roadable” plane D.cars can fly in the sky

3.What does the underlined word “it” in the 5th paragraph refer to

A.The “roadable” plane. B.Your garage.

C.The local airport. D.A petrol station.

4.The last sentence of the text aims to___________.

A.call for people to buy the “roadable” plane

B.show people the use of the “roadable” plane

C.tell people only the “roadable” plane can fly in the future

D.ask people to unfold their wings and fly into the future

5.If you meet with a thunderstorm in your “roadable” plane in the sky you can________.

A.land in a nearby airport until it clears B.turn back home until it clears

C.land and drive on the ground D.fly high up to 460 miles

 

查看答案

    The people of ancient Egypt began their new year in summer. That is when the Nile River flooded its banks bringing water and fertility(肥沃)to the land.

Today most people celebrate New Year’s Day on January 1. People observe the New Year’s holiday in many different ways.

The ancient Babylonians celebrated by forcing their king to give up his crown and royal clothing. They made him get down on his knees and admit all the mistakes he had made during the past year.

Making New Year’ s resolutions(决定)is a common American tradition. Today popular resolutions might include the promise to lose weight stop smoking or be more productive at work.

People offer New Year’ s resolutions of their own. For example one person decided to get a cat. Another promised to stop telling stories about other people.

Other people use New Year’s resolutions to make major changes in their lives. One such resolution might be to “stop and smell the flowers.” This means to take time to enjoy simple pleasures.

Another resolution might be “don’t sweat the small stuff.” This means not to worry or get angry about unimportant problems. Another resolution might be to forget about bad things that happened in the past.

1.Which of the following is not related to the new year of ancient Egyptians

A.The Nile River. B.Summer. C.The king. D.Water and fertility(土地肥沃).

2.What does the underlined word “admit” mean

A.赞扬 B.承认 C.祈祷 D.奖赏

3.Who make New Year’s resolutions according to the passage

A.Ancient Chinese. B.Ancient Babylonians. C.Americans. D.Ancient Egyptians.

4.What do people wish for the coming new year in their resolutions

A.Health. B.Happiness. C.Better work. D.All of the above.

5.“Stop and smell the flowers” means “_________”.

A.to have fun not just work hard all the time B.not to get worried or mad about little things

C.to be thankful for the important things D.to smell more flowers to grow healthier

 

查看答案

    Sometimes vaccines(疫苗) do not provide lifetime immunity(免疫). Some are only effective(有效)for a limited amount of time. In such cases shots are necessary to maintain continuous vaccine protection. These shots are given at regular time. One vaccine the flu (流感)vaccine must be given every year. This is because there are many kinds of the flu.

A vaccine given in one year may provide protection against certain kinds of the flu virus but when the next year’s flu season starts vaccination against newer or different kinds may be required. Furthermore flu vaccines do not provide protection for a lifetime. After as little as one year protection may be far less than enough.

1.According to the passage if you have a flu vaccine you will be protected from flu _____________.

A.for a year B.for every year C.in the whole life D.for two years

2.The reason why one needs to have vaccine for flu every year is that____________.

A.flu cannot be cured B.flu can never die

C.flu would change every year D.flu never change

3.When the flu season starts new_______ are needed.

A.patients B.viruses C.doctors D.vaccines

4.According to the passage which of the following sentence is TRUE

A.One must have flu vaccine. or he will die. B.Flu vaccines cannot protect a person for the whole life.

C.Vaccines never really protect people. D.Children should not be given vaccines.

5.What is the best title of the passage

A.A Vaccine. Lifetime Immunity. B.Vaccine Can Protect You

C.How to Deal with Flu D.Vaccine Helps but Not Lifetime Immunity

 

查看答案

    It was a cold dark night in November and it was raining. It was six o’clock and people were going home from work. Diana left her bank in a hurry but she wasn’t going home. She was driving to her friend Daniel’s house to have dinner.

a. Suddenly she hit something in the road. She stopped and got out of the car. It was a cat but it was dead. So she got back in the car.

b. Diana went on with her drive. She looked in the mirror and saw a black truck behind her. It was very near. She began to feel a bit afraid. It was following her! Then the seven o’clock news started on the radio. “The police are looking for a murderer who ran away from a north London prison last night. He is very dangerous...” Now Diana was really afraid.

c. At ten to seven Diana was driving along the Al Road. Her friend Daniel was a farmer and he lived 30km north of London. She was listening to the radio and beginning to free herself after a hard day at the office.

d. When the doorbell rang Daniel was making dinner. He heard Diana shouting quickly took his gun and ran to the door. At that moment the black truck stopped next to Dinana’s car. A tall man got out. It was Daniel’s father.

e. She began to drive faster but the truck drove faster too. It was right behind her: She left the Al Road but the black truck followed her. Now Diana was terrified. At last she arrived at Daniel s farm. She ran up to the house and rang the doorbell. “Help help Daniel” she shouted.

1.Choose the right order of the whole story.

A.c-b-a-e-d B.c-a-b-e-d C.a-b-c-e-d D.c-e-b-a-d

2.It took Diana________ to drive to her friend’s home.

A.fifty minutes B.an hour C.more than an hour D.half an hour

3.Diana became even more afraid after she________.

A.hit the cat B.saw the police C.found the truck D.heard the news

4.Diana worked in_________.

A.a bank B.a police station C.a farm D.school

5.Why did the tall man stop the truck next to Diana’s car Because__________

A.he wanted to kill Diana B.he wanted to have dinner with her

C.he arrived home D.he was Daniel’s friend

 

查看答案

 

Tuesday Jan. 6 9: 50 p.m.

We are sitting in our warm living room the TV is running everything is peaceful. Our back yard is brightly lit(照亮的), as if somebody turns on floodlights! Suddenly the light goes out. Then everything goes black. We find the flashlight and some candles and go to bed.

Wednesday Jan. 7 7: 30 a m.

My first thought after waking up is that it is very cold in the bedroom. Clearly the power has not come back on. After I look out of the window I feel even more depressed because it is still raining heavily. The temperature in the house has gone down to 10 degrees. Although that isn’t too bad we have no idea when the power will come back on. So Ron lights a fire in the fireplace.

Thursday Jan 8 12: 30 p. m.

It has started to snow. The poor trees which are already bent(弯曲的)under the ice now have to carry the weight of snow. Ron comes back home as there is no power in his office. What’s more the storm is supposed to last until Saturday morning.

Friday Jan 9 6: 00 p. m.

Still no power. Even though we have lit a series of candles it is difficult to do anything in their weak light. I am sitting beside several candles but I am having trouble reading.

Saturday Jan. 10 1: 00 p. m

I take the car to go on a search for a store. The destruction along the roads is sad: everywhere trees have been broken and the traffic light is out of order. I buy something like bread some fruit more drinking water and cat food.

Monday Jan 12 9: 46 p. m.

Suddenly the alarm system(警报系统) goes off and the fridge and the answering machine come on. After so many days the power has come back on!

 

 

1.What did the writer do after the light went out on Tuesday

A.She went to bed. B.She looked out of the window.

C.She took the car to a store. D.She turned on the fridge.

2.What do the underlined words “more depressed” mean in English

A.Happier. B.Sadder. C.More careful. D.More humorous.

3.What did Ron do to help the writer

A.He bought a lot of things. B.He took her out for dinner.

C.He tried to make her warm. D.He tried to turn the power on.

4.Why did the writer say it was hard to do anything on Friday

A.Because the power kept turning on and off.

B.Because the flashlight batteries had run out.

C.Because the candlelight was not bright enough.

D.Because the temperature in the house was too low.

5.Why does the writer write the diary

A.To tell us an interesting story. B.To encourage us to look after ourselves.

C.To explain how to be safe. D.To introduce a disaster.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.