满分5 > 初中英语试题 >

Sometimes vaccines(疫苗) do not provide li...

    Sometimes vaccines(疫苗) do not provide lifetime immunity(免疫). Some are only effective(有效)for a limited amount of time. In such cases shots are necessary to maintain continuous vaccine protection. These shots are given at regular time. One vaccine the flu (流感)vaccine must be given every year. This is because there are many kinds of the flu.

A vaccine given in one year may provide protection against certain kinds of the flu virus but when the next year’s flu season starts vaccination against newer or different kinds may be required. Furthermore flu vaccines do not provide protection for a lifetime. After as little as one year protection may be far less than enough.

1.According to the passage if you have a flu vaccine you will be protected from flu _____________.

A.for a year B.for every year C.in the whole life D.for two years

2.The reason why one needs to have vaccine for flu every year is that____________.

A.flu cannot be cured B.flu can never die

C.flu would change every year D.flu never change

3.When the flu season starts new_______ are needed.

A.patients B.viruses C.doctors D.vaccines

4.According to the passage which of the following sentence is TRUE

A.One must have flu vaccine. or he will die. B.Flu vaccines cannot protect a person for the whole life.

C.Vaccines never really protect people. D.Children should not be given vaccines.

5.What is the best title of the passage

A.A Vaccine. Lifetime Immunity. B.Vaccine Can Protect You

C.How to Deal with Flu D.Vaccine Helps but Not Lifetime Immunity

 

1.A 2.C 3.D 4.B 5.D 【解析】 短文以流感疫苗为例,主要讲述疫苗的时效性:疫苗不能提供终身免疫的功能。 1.句意:根据短文描述,如果你接种流感疫苗,你将在一年内免受流感的侵袭。 推理判断题。短文首段第五句说:One vaccine, the flu vaccine, must be given every year.每年都必须接种流感疫苗。由此可判断,流感疫苗的有效期是一年。故选A。 2.句意:人们每年需要接种流感疫苗的原因是流感(病毒)每年都有变化。 推理判断题。短文首段最后一句说:This is because there are many kinds of the flu.(这是因为有很多类型的流感(病毒)。)第二段首句进一步说明:A vaccine given ...be required.(一年内接种的疫苗可以预防某种流感病毒,但明年流感季节开始时,可能需要接种新的或不同种类的疫苗。)由此可判断,“流感(病毒)每年都有变化。”故选C。 3.句意:当流感季节开始时,需要(接种)新的疫苗。 细节理解题。由第二段首句“... vaccination against newer or different kinds may be required. ”可知,当流感季节开始的时候,人们需要接种新的疫苗。故选D。 4.句意:根据短文描述,以下哪一项是正确的? 细节理解题。A.人们必须接种疫苗,否者就会死。B. 流感疫苗不能保护一个人一生。C.疫苗从来都没有真正地保护人们。D.儿童不应该接种疫苗。短文未提及A、D两项内容。短文首段首句说:Sometimes vaccines do not provide lifetime immunity.。由此可知,C项描述与原文不符:“有时疫苗不能提供终身免疫(功能)”而并非“不能真正地保护人们”。短文第二段第二句说:Furthermore, flu vaccines do not provide protection for a lifetime.(此外,流感疫苗不能提供终生保护。)这与B项表述一致。故选B。 5.句意:短文的最佳标题是什么? 最佳标题。A.一种疫苗:终身免疫。B.疫苗可以保护你。C.如何应对流感?D.疫苗有帮助,但不是终身免疫。短文以流感疫苗为例,主要讲述疫苗的时效性:疫苗不能提供终身免疫的功能。所以短文的最佳标题是:疫苗有帮助,但不是终身免疫。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    It was a cold dark night in November and it was raining. It was six o’clock and people were going home from work. Diana left her bank in a hurry but she wasn’t going home. She was driving to her friend Daniel’s house to have dinner.

a. Suddenly she hit something in the road. She stopped and got out of the car. It was a cat but it was dead. So she got back in the car.

b. Diana went on with her drive. She looked in the mirror and saw a black truck behind her. It was very near. She began to feel a bit afraid. It was following her! Then the seven o’clock news started on the radio. “The police are looking for a murderer who ran away from a north London prison last night. He is very dangerous...” Now Diana was really afraid.

c. At ten to seven Diana was driving along the Al Road. Her friend Daniel was a farmer and he lived 30km north of London. She was listening to the radio and beginning to free herself after a hard day at the office.

d. When the doorbell rang Daniel was making dinner. He heard Diana shouting quickly took his gun and ran to the door. At that moment the black truck stopped next to Dinana’s car. A tall man got out. It was Daniel’s father.

e. She began to drive faster but the truck drove faster too. It was right behind her: She left the Al Road but the black truck followed her. Now Diana was terrified. At last she arrived at Daniel s farm. She ran up to the house and rang the doorbell. “Help help Daniel” she shouted.

1.Choose the right order of the whole story.

A.c-b-a-e-d B.c-a-b-e-d C.a-b-c-e-d D.c-e-b-a-d

2.It took Diana________ to drive to her friend’s home.

A.fifty minutes B.an hour C.more than an hour D.half an hour

3.Diana became even more afraid after she________.

A.hit the cat B.saw the police C.found the truck D.heard the news

4.Diana worked in_________.

A.a bank B.a police station C.a farm D.school

5.Why did the tall man stop the truck next to Diana’s car Because__________

A.he wanted to kill Diana B.he wanted to have dinner with her

C.he arrived home D.he was Daniel’s friend

 

查看答案

 

Tuesday Jan. 6 9: 50 p.m.

We are sitting in our warm living room the TV is running everything is peaceful. Our back yard is brightly lit(照亮的), as if somebody turns on floodlights! Suddenly the light goes out. Then everything goes black. We find the flashlight and some candles and go to bed.

Wednesday Jan. 7 7: 30 a m.

My first thought after waking up is that it is very cold in the bedroom. Clearly the power has not come back on. After I look out of the window I feel even more depressed because it is still raining heavily. The temperature in the house has gone down to 10 degrees. Although that isn’t too bad we have no idea when the power will come back on. So Ron lights a fire in the fireplace.

Thursday Jan 8 12: 30 p. m.

It has started to snow. The poor trees which are already bent(弯曲的)under the ice now have to carry the weight of snow. Ron comes back home as there is no power in his office. What’s more the storm is supposed to last until Saturday morning.

Friday Jan 9 6: 00 p. m.

Still no power. Even though we have lit a series of candles it is difficult to do anything in their weak light. I am sitting beside several candles but I am having trouble reading.

Saturday Jan. 10 1: 00 p. m

I take the car to go on a search for a store. The destruction along the roads is sad: everywhere trees have been broken and the traffic light is out of order. I buy something like bread some fruit more drinking water and cat food.

Monday Jan 12 9: 46 p. m.

Suddenly the alarm system(警报系统) goes off and the fridge and the answering machine come on. After so many days the power has come back on!

 

 

1.What did the writer do after the light went out on Tuesday

A.She went to bed. B.She looked out of the window.

C.She took the car to a store. D.She turned on the fridge.

2.What do the underlined words “more depressed” mean in English

A.Happier. B.Sadder. C.More careful. D.More humorous.

3.What did Ron do to help the writer

A.He bought a lot of things. B.He took her out for dinner.

C.He tried to make her warm. D.He tried to turn the power on.

4.Why did the writer say it was hard to do anything on Friday

A.Because the power kept turning on and off.

B.Because the flashlight batteries had run out.

C.Because the candlelight was not bright enough.

D.Because the temperature in the house was too low.

5.Why does the writer write the diary

A.To tell us an interesting story. B.To encourage us to look after ourselves.

C.To explain how to be safe. D.To introduce a disaster.

 

查看答案

    A professor told students to go into the city slums(贫民窟) to study the life of 200 boys. He asked them to____reports about each boy’s life and future. Most of the students wrote “He doesn’t have any hope.”

Twenty-five years__________ another professor read about the earlier reports. He told his students to________what happened to the boys They tried very hard and found that 176 of the boys had become successful_________doctors teachers or scientists.

The professor was very__________and decided to study it further. Luckily all the men were living in the same city and he was able to visit and ask each one “What made you__________

They all answered “There was a good teacher.”

The teacher was__________ living there so the professor found her and asked the old lady__________she had pulled those boys out of the slum and changed them into successful people. The teacher’s_________began to shine and said with a sweet smile “It’s really very easy I__________those boys. I’m proud of them.”

1.A.read B.study C.write D.make

2.A.later B.before C.ago D.after

3.A.search B.find out C.look for D.look up

4.A.for B.like C.as D.with

5.A.glad B.surprised C.worried D.sad

6.A.surprising B.successful C.famous D.happy

7.A.already B.even C.still D.ever

8.A.how B.where C.when D.why

9.A.face B.eyes C.mouth D.heart

10.A.taught B.loved C.helped D.hoped

 

查看答案

— He, together with his parents ______going to visit Shanghai in July. How about you?

— I'm afraid I have to stay at home _   _.

A.are; on my own B.is, by myself C.is; by my own D.are; on myself

 

查看答案

When________ a post office I stopped_________ some stamp.

A.passed buying B.passing to buy C.pass to buy D.having passed buy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.