满分5 > 初中英语试题 >

In the summer of 2017, 13-year-old Myles...

    In the summer of 2017, 13-year-old Myles Harris took a Boy Scout(童子军)class in water safety and life-saving skills. He didn't know how important that class would become until July 5,2018. On that day, his mother nearly drowned, but Myles saved her life.

Harris, now 15, received a Medal of Merit for his actions. This national honor is awarded by the US president. This honor is awarded to people who do good things. However, it is unusual for the medal to be given to a person as young as Harris.

Harris studies at Mission Vista High School in California. He was surprised when he got the honor. But he was thankful that he had the training and was in the right place at the right time to save his mom. "It was a scary experience," he recalled.

His family was on vacation at the beach. As he looked around, he saw someone floating on the water. Then he swam up quickly to the body and found out it was his mother Karmen. After seeing that she was unconscious, he quickly pulled her back to the family's boat and called for help. Then a lifeguard came to help him and took his mother to the hospital.

After her son won the award, Karmen thanked her son, as well as the Boy Scouts. In their rescue class, students not only learn how to save a drowning victim, but also how to prevent themselves from being accidentally pulled underwater by a victim.

1.On July 5, 2018, Myles Harris ________.

A.saved his mother's life B.took a Boy Scout class

C.went to the beach with his friends D.got a Medal of Merit

2.The Medal of Merit is awarded to ______.

A.a Boy Scout B.Mission Vista High School

C.the US president D.people who do good things

3.The underlined word "unconscious" probably means ______ in Chinese.

A.受伤的 B.伤心的 C.平静的 D.失去知觉的

4.From the passagewe can learn that ______.

A.Harris took a Boy Scout class because he thought it was important

B.A policeman helped Harris take his mother to the hospital

C.Harris learned how to save a drowning victim in a Boy Scout class

D.Harris took a Boy Scout class when he was 14 years old

5.The best title of this passage is ______.

A.An Important Boy Scout Class B.A Quick Thinking Boy Saved Mother

C.A Boy Got a Medal of Merit D.An experience of saving mother

 

1.A 2.D 3.D 4.C 5.B 【解析】 本文主要讲述,一个小男孩,13岁的时候参加了一个童子军训练课程。之后一家出游的时候,拯救了他溺水的妈妈。 1.细节理解题。由文章内容“July 5,2018. On that day, his mother nearly drowned, but Myles saved her life. ”可知,在2018年7月5日,Myles Harris救了他妈妈,故选A。 2.细节理解题。由文章内容“This honor is awarded to people who do good things.”可知,这项荣誉颁给做好事的人,故选D。 3.词义猜测题。由文章内容“As he looked around, he saw someone floating on the water...After seeing that she was unconscious, he quickly pulled her back to the family's boat and called for help.”可知,是有人漂浮在海上,所以是失去知觉的,故选D。 4.细节理解题。A. Harris took a Boy Scout class because he thought it was important哈里斯上童子军课是因为他认为这很重要。由文章内容“He didn't know how important that class would become”可知,他并没有认为很重要,故A错误。B. A policeman helped Harris take his mother to the hospital一名警察帮助哈里斯把他母亲送到医院。由文章内容“Then a lifeguard came to help him and took his mother to the hospital.”可知,不是警察,故B错误。C. Harris learned how to save a drowning victim in a Boy Scout class哈里斯在童子军班上学会了如何救溺水者。由文章内容“students not only learn how to save a drowning victim”可知,他学会了拯救溺水的人,故C正确。D. Harris took a Boy Scout class when he was 14 years old哈里斯14岁时上过童子军课。由文章内容“13-year-old Myles Harris took a Boy Scout(童子军)class”可知,他13岁上的课,故D错误。故选C。 5.主旨大意题。本文主要讲述一个小男孩,哈里,在海上拯救了他的妈妈的故事,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

 

Tibet's capital city Lhasa is labeled one of the most dreamed-about cities in the world.

May to July is the best time to visit Lhasa.

The Potala Palace is considered to be a model of Tibetan architecture. It has 13 storeys. It was first constructed in 641, by Tibetan King Songtsen Gampo, in order to welcome his bride, Princess Wencheng of the Tang Dynasty. This structure was later burned to the ground during a war and rebuilt in the17th century by the Fifth Dalai Lama. Over the past three centuries, the palace has gradually become a place where the Dalai Lama lives and works and a place for preserving the remains of previous Dalai Lamas.

Admission: 200 yuan (May 1-Oct 31); 100 yuan (Nov 1-Apr 30)

Namtso, or Lake Nam, is one of three holy lakes in the Tibet autonomous region and should not be missed by any traveler to the region. In Tibetan, Namtso means "Heavenly Lake". It is famous for its high altitude and imposing scenery. It is the second largest salt lake in China.

Admission: 120 yuan (May 1-Oct 31); 60 yuan (Nov 1-Apr 30)

Barkhor is a small neighborhood consisting of ancient streets and a public square surrounding Jokhang Temple in the old area of Lhasa. The oldest street appeared about 1,300 years ago. The streets are filled with a religious atmosphere and show the original Lhasa. Shops offer prayer wheels, chubas (traditional Tibetan clothing), Tibetan knives and religious article.

Admission: Free

The Tibet Museum is the first large and modern museum within the Tibet autonomous region. It was set up in October 1999, with a permanent collection related to the cultural history of Tibet. The museum displays more than 1,000 artifacts, including Tibetan art and architectural design.

Admission: Free

 

 

1.The best time of the following to visit Lhasa is in ______

A.April B.June C.August D.September

2.Tibetan King Songtsen Gampo built The Potala Palace to ______

A.welcome his bride B.live and work there

C.show the original Lhasa D.preserve the remains of previous Dalai Lamas

3.Mr Smith wants to learn more about the history of Tibet, he can visit ______.

A.The Potala Palace B.Namtso C.Barkhor D.The Tibet Museum

4.Mr Wang is going to visit these four places next winter holiday with his wife. He can at least save ______ yuan

A.160 B.220 C.320 D.380

5.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The Potala Palace was rebuilt by the fourth Dalai Lama. B.Namtso is the largest salt lake in China.

C.You can enjoy the original Lhasa in Barkhor. D.You can see about 1,000 artifacts in the Tibet Museum.

 

查看答案

    When we think of how cities will look in the futurewe probably picture that there are tall gray buildings around the cities and skies are _______ flying cars. One city in Australia howeveris trying to _______ that image. Earlier in last Septemberit was reported that the city of Melbourne plans to build a pair of tall towers. The tall towers look more like big tree houses than skyscrapers. The _______ will turn Melbourne's skyline from gray to green once the two towers are completed. One of the buildings will become the _______ in the Southern Hemisphereat 356. 2 meters tall. _______  towers will have balconies with plants and trees. Meanwhileon the top of each towera botanical garden will _______ a relaxing ace. Visitors can enjoy nature  _______ away from the noise of the city.

In fact, several cities around the world have planned to build skyscrapers from wood.

For example, an 18-story building _______ pine has already existed in Minneapolis, US. In o this modern age of technology and tall buildings. It seems that people just want a touch of nature in their lives.

Making cities greener places isn't a new _______ . Wooden buildings themselves have been far longer than concrete and steel ones. In fact, China's wooden Fogong Temple Pagoda, located in Shanxi province, is still standing almost 1,000 years ____________ it was built.

It seems that human is taking a step backwards to a simpler time. Our future may not be t it'll certainly be a lot greener.

1.A.compared with B.filled with C.played with D.connected with

2.A.change B.control C.believe D.achieve

3.A.program B.performance C.project D.theme

4.A.tallest B.widest C.longest D.deepest

5.A.Every B.Each C.All D.Both

6.A.include B.offer C.discover D.hide

7.A.noisily B.carefully C.quickly D.quietly

8.A.made from B.made up C.made into D.made in

9.A.brain B.idea C.problem D.suggestion

10.A.before B.until C.after D.since

 

查看答案

—HeyLet's do something outdoors today.

—_______. I have to work today at the laboratory.

A.All right B.SorryI can't C.Sound great D.I hope not

 

查看答案

—The flowers look beautiful. Could you tell me __________

—In Taobao.

A.where did you get them do it next time. B.where you got them

C.when did you get them D.when you got them

 

查看答案

—Look at the child! He is climbing the tree.

—Oh, dear! He ______ hurt himself. He ______ do it next time.

A.must, mustn't B.should, can't C.need, mustn't D.may, can't

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.