满分5 > 初中英语试题 >

Once a man and his wife worked for a bu...

 

Once a man and his wife worked for a businessman. There was a big box in the businessman’s living room. The businessman pointed at the box and said, “There’s only one thing you mustn’t do. Don’t open the box.” 1. saying this, he left the living room.

The woman said to his husband, “There must be something expensive in the box. Let’s open it,2. we?” Her husband 3. with her.

The woman didn’t give up her idea. One day, she decided to find out 4. was in it. Her husband didn’t stop her. She opened the box and looked inside. She found 5. in the box and tried hard to close it 6. she failed.

That evening the businessman came back home and found the box was open. He was very 7. and asked the woman and her husband to leave his home.

“But there was nothing in the box,” the woman said. “We 8. taken anything at all. The businessman shouted at them, “The box is not important. 1 can’t believe in you. That’s important.”

 

1.After 2.shall 3.disagreed 4.what 5.nothing 6.but 7.angry 8.haven’t 【解析】 本文讲述了一对夫妻为一个商人工作,商人叫他们不能碰一个盒子,但是妻子打开了,里面什么都没有,商人很生气并赶走了他们,盒子虽然没有重要的东西,但是商人对他们的信任已经没有了。 1.句意:说完这个之后,他离开了客厅。 考查介词。根据语境,他说话和他离开了客厅这两件事肯定是一前一后,那么在客厅说话便是在前,离开客厅便是之后,故填After。 2.句意:我们打开它吧,好吗? 考查反义疑问句。根据“Let’s open it”可知这是一句用let开头的祈使句,特点是它的反义疑问句都是shall we,故填shall we。 3.句意:她的丈夫不同意她的观点 考查动词。前文妻子提出要打开盒子,后文又说“The woman didn’t give up her idea”她没有放弃她的想法,说明此处丈夫不赞同她的想法,又因本文讲述的是过去的故事,应该用过去时,故填disagreed。 4.句意:一天,她决定查明里面有什么。 考查宾语从句。根据find out可知,后文是宾语从句,并且她想发现的是盒子里面有什么,应该用what来引导这个宾语从句,故填what。 5.句意:她发现盒子里面什么都没有。 考查不定代词。根据后文妻子说的话“But there was nothing in the box,”可知,盒子里面没有东西,故填nothing。 6.句意:她很努力地想关上它,但是她失败了。 考查连词。根据前后两句的句意,前一句想关上,后一句失败了,可知两个句子之间是转折关系,故填but。 7.句意:他非常生气,然后让这个女人和她的丈夫离开他的家。 考查形容词。根据后文句意,他让这两个人离开他的家可知,此处这位商人很生气,故填angry。 8.句意:我们什么都没有拿。 考查现在完成时。根据句意可知,此处是过去发生的事对现在造成的影响,所以应该用现在完成时,有have加动词的过去分词构成,而根据前一句“But there was nothing in the box”盒子里面什么都没有,所以他们什么都没有拿,此处应该用否定形式,故填haven’t。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

根据所给提示完成句型转换。每空一词(含缩略词),并将答案写到答题卷对应题目的横线上。

1.We ought to shut off the electricity when leaving the room. (改为否定句)

We ______ ______ shut off the electricity when leaving the room.

2.Smoking is bad for our health.(改为同义句)

Smoking is ______ ______ our health.

3.I have been away from school since 2008. (对划线部分提问)

______ ______ have you been away from school?

4.那间房子他已经买了十年了。 (完成译句)

He ______ ______ that house for ten years.

5.她故意提高声音以表示她的愤怒。(完成译句)

She raised her voice ______ ______ just to show her anger .

 

查看答案

阅读下文并回答问题。

Everyone needs friends, There is an old saying.“Friends are God’s way of taking care of us.” But how do you find real friendship and keep it?

The American writer Sally Seamans tells young students some smart ways to find friends. Sally says finding friendship is just like planting a tree. You plant the seed(种子) and take care of it to make it grow.

First, you should choose a friend. What makes a good friend? It is not because a person has money or good looks. A good friend should be kind and patient. For example, if you have a bad day, a good friend should listen to your complaints and do his or her best to help. To make a friend, you cannot be too shy. You should make each other happy and share your lives.

But things cannot always be happy. Even the best friends have fights. What should you do when you have a fight with your friend? You have to talk to him or her. When there is no one around, have an honest talk. If he or she doesn’t want to talk, you could write a letter.

Here are three steps to being friends again:

First, tell him or her how you are feeling, say what your friend has done wrong. and then explain why you did this or that. At last, remember that friendship is the most important thing in your life.

1.Does Sally Seamans teach students to find friendship?

__________________________________________________

2.What kind of people can be a good friend?

__________________________________________________

3.When should you have an honest talk with your friends?

__________________________________________________

4.Do you think friendship is everything in your life? Why or why not?

__________________________________________________

__________________________________________________

 

查看答案

阅读下列对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

 

A. Only 10 minutes’ walk from here.

B. What a wonderful novel!

C. In the Rose Bookshop.

D. He’s a great English writer.

E. How many times have you read it?

F. What are you doing here?

G. In 1974, the book came out and it became very popular.

A: Hi, Bill. I notice you are reading the novel again. 1.

B: Three times. Every time I read it, I can learn something new.

A: Really? Who wrote it?

B: Richard Adams.2. I like writers who have special opinions.

A: Me, too. Could you please tell me more?

B: OK. Richard wrote a book for his daughters in the early time.3.

A: Sounds interesting. Where did you buy this book?

B:4.

A: Is it far from here?

B: No.5. Just next to the People’s Cinema.

A: Oh, I see. Thank you!

 

查看答案

    Money is what people use to buy things they need or want. A long time ago, people didn’t use money. So how did they get the things they wanted? Well, there is a long and interesting story about this.

At first, they would exchange something they had for what they needed. For example, if the shoemaker needed some bread, he would give the baker shoes and the baker would give him bread. This was called “bartering”(易货). Bartering worked fine for a while. But after the baker had too many shoes, the shoemaker still needed more bread. What could they do? The solution to this problem was money.

There were many earlier forms of money, such as cattle(), salt, grain and shells(贝壳). But it was not easy to move them to far-away places or store them. So coins began to take the place of things.

Coins had a fixed(固定的) value and could be stored. It became possible for people to trade in a standardized(标准的) way. Different coins are worth different amounts. Metal money was used in China as early as 1000 BC.

About three hundred years ago, paper money came into wider use. Paper money is cheaper to make than coins. It is also easier to carry around. Now people use paper money and coins in most countries.

Cash(现金) has been the most popular form of money. But these days, it seems that things have changed. Cashless payment has come into our lives and changed our world. China was the first country in the world to use paper money. Now, centuries later, it may become the first cashless society soon. Cashless payment apps such as Alipay(支付宝) and WeChat Pay are becoming more common in China. The buyer just scans the QR code (扫描二维码) of the seller, or the other way around. No real money is needed at all. Is tomorrow already there?

1.The underlined word “It” in Para 5 refers to ______.

A.Bartering B.coins C.paper money D.cashless payment

2.We can see the passage in ______.

A.a story book

B.an ad. of a health center

C.Chinese govermment work report

D.a social magazine

3.Nowadays ______ becoming more common in China.

A.Bartering B.coins C.paper money D.Alipay and WeChat Pay

4.The best title of the passage should be ______.

A.The First Country Use Paper Money.

B.Where is Our Money

C.The Progress of Money

D.Cashless Payment Come True

 

查看答案

    Have you kept the secrets in your heart? Have you tried to hide anything from others? Is it all right if you don’t tell the truth? You’ll find the answer after reading the following passage.

Marie was Joey’s mother. There was something wrong with her son’s feet. The doctor told her that Joey would be able to walk like others, but would never run very fast. At the age of eight, Joey ran around with the children in his neighborhood. His mother never told him that he wouldn’t be able to run as fast as the other children. So he didn’t know.

In the seventh grade, he decided to try out for a runner on his school team. He ran more than any of the others in order to be chosen. Joey practiced running four to five miles a day —— even one day when he had a high fever. Although Marie was worried about him, she never told him he couldn’t run with such a high fever. So he didn’t know.

Two weeks later, Joey made the team. Marie never told him he couldn’t do it. So he didn’t know. He just did it.

Although sometimes we don’t tell others the truth, it can make them optimistic and meet the challenge(挑战) of their lives bravely. Why not go for it?

1.Joey had some problems with his.

A.hands B.feet C.heart D.head

2.The underlined word “optimistic” in Paragraph 5 means

A.孤独的 B.包容的 C.乐观的 D.消极的

3.The passage mainly talks about ____________

A.a sunny boy

B.a silly mother

C.a boy’s love for running

D.a mother’s love for her son

4.Which of the following shows the structure(结构) of the passage?

(=Para. 1    =Para.2        =Para.3         =Para.4         =Para.5)

A.①—②③④⑤ B.①—②③④—⑤ C.①—②—③④⑤ D.①—②③—④—⑤

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.