满分5 > 初中英语试题 >

Zheng He was born in 1371.He was a Ming ...

    Zheng He was born in 1371.He was a Ming dynasty explorer. We Chinese people are proud of him. As a captain and palace official, he led seven ocean journeys from 1405 to 1433. At that time, the compass played an important role in his sailing. He even succeeded in sailing to the east coast of Africa. He was a great explorer. He is really the pride of China. He died of illness on his way home from Africa in 1433.

1.Zheng He was a captain of Ming dynasty.

2.He led seven ocean journeys from 1405 to 1423.

3.He died at the age of 28 years old.

4.The Chinese people are proud of him.

5.The compass played an important role in his sailing.

 

1.T 2.F 3.F 4.T 5.T 【解析】 这是一篇人物故事类阅读,主要介绍出生于1371年的郑和——明代伟大的探险家。 1.细节理解题。根据“As a captain and palace official, he led seven ocean journeys from 1405 to 1433.”可知郑和是一位船长。故答案为T。 2.细节理解题。根据“he led seven ocean journeys from 1405 to 1433.”可知时间是1405-1433,本题时间与原文不符,故答案为F。 3.推理判断题。根据“Zheng He was born in 1371”和“He died of illness on his way home from Africa in 1433.”可知郑和出生于1371,死于1433,1433-1371=62。题目和文章不符,故答案为F。 4.细节理解题。根据“He is really the pride of China.”可知,中国人为他感到骄傲。故答案为T。 5.细节理解题。根据“At that time, the compass played an important role in his sailing.”可知,那时指南针起了很大的作用。故答案为T。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A Meaningful Gift

Emily was an eight grader. To pass her Civics course(公民课程), she had to do some volunteer service in a nursing home for a week.

One Monday, Emily went to the nursing home after school. When she arrived, she was told she would________an hour every weekday with an elderly lady, Mrs. Blair. She was then led into a room, where an old lady in a flowery dress was sitting on a sofa.”

Emily________ awkwardly(别扭地) in front of the lady. She cleared her throat and said, “Good afternoon. I'm Emily.”

“Good afternoon, Emily. Take a seat, please,” Mrs. Blair replied. Then,________ filled the space between them. Emily wondered what to say. “Tell me about yourself, Emily,” Mrs. Blair said suddenly. “Well,” Emily started, “I don't have any grandparents, so I can't relate to elderly people much. I love the performing arts. I'm here mainly because I have to________here to get a good grade for my Civics class.”

Mrs. Blair didn't seem to ________many people, especially teens, don't seem to care about old people like me. Now you're here, and I'm going to change that about you. Ask me anything.”

Emily thought for a moment, and finally decided, “What was your job?”

“I was a Broadway star in the 1950s,”Mrs.Blair answered.

“Cool! Can you tell me about it?” Emily asked, amazed.

Mrs. Blair smiled. “Back then, only the lead actress had the honor to wear a ________bracelet. I was the lead in almost all of the plays, so I always wore the bracelet. Till this day, I still have it.”

Emily smiled along with Mrs. Blair and listened to the other stories, attentively. She had become so interested in Mrs. Blair's________ that she decided to come earlier the next day.

Tuesday, Wednesday, and Thursday passed by quickly. Then came Friday. As she was leaving, Emily was really________to say goodbye.

“Don't be sad. You can still visit me,” Mrs. Blair comforted her. She then handed a small box to Emily, “It's my gift to you.”

Emily ________opened the box and was surprised to see what was inside. “It's the bracelet that you wore. Thank you!” Emily said, with tears in her eyes. “I'm sure to visit you whenever I'm free.”

On her way home, Emily thought of her own love for the performing arts. She touched the bracelet and made a ________that she would keep her word to Mrs. Blair.

1.A.waste B.spend C.plan

2.A.asked B.sat C.stood

3.A.sadness B.silence C.happiness

4.A.study B.live C.volunteer

5.A.mind B.fear C.regret

6.A.private B.special C.common

7.A.dreams B.hobbies C.stories

8.A.upset B.confused C.nervous

9.A.proudly B.worriedly C.carefully

10.A.promise B.change C.choice

 

查看答案

--- Judy, could you tell me_______the schoolbag?

--- Oh, yes. I bought it in a store on the Internet.

A.where did you buy B.where will you buy

C.where you bought D.where you will buy

 

查看答案

Hangzhou ________ as the City of Silk. Tourists like shopping for silk there.

A. knows    B. is known    C. was known    D. will be known

 

查看答案

My home town is taking action to _________ air pollution.

A.cut up B.cut out C.cut down D.cut off

 

查看答案

“A white elephant” means something that is useless, ___________ it may cost a lot of money.

A.unless B.until C.since D.although

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.