满分5 > 初中英语试题 >

Einstein is a world-famous scientist. In...

    Einstein is a world-famous scientist. In 1899, he _________ at a famous university in Zurich.

Once Einstein asked his teacher, Professor Minkevsky, “ How _________ a person, like me, leave his clear footprints on the road of science and make a great success?” Minkewsky said that it was a “_________” question and he would give him an answer later.

Three days later, Minkevsky told Einstein that the _________ was coming! He pulled Einstein walk towards a building site and straight set _________ on a conerete(混凝土) road. It was a road that the workers had _________ finished !

All the workers _________ him. “Sir, don’t you lead me the wrong way?” Einstein was confused(疑惑不解的) and asked Minkevsky _________.

“Can’t you see?” Minkrvsky asked. “Only the _________ conerete road surface can leave deep footprints. The old road surface has been walked on and countless __________ have been left by many people,__________ you can hardly find your footprints. ” Hearing that, Einstein thought for a long time and nodded.

After that, a very strong sense of __________ began to guide Einstein’s thought and action. He tried again and again to __________ new things. He believed strongly that __________ could tell him what to do and no books could help him, He always said, “I never memorize what books carry because my brain was only __________ those things that are not in books. ” It was because of this that Einstein left his shining footprints in the history of science.

1.A.worked B.studied C.spoke D.taught

2.A.must B.should C.can D.need

3.A.sad B.stupid C.difficult D.boring

4.A.way B.question C.success D.answer

5.A.hand B.foot C.face D.body

6.A.never B.just C.already D.all

7.A.shouted at B.listened to C.looked for D.talked with

8.A.in public B.in person C.in surprise D.in agreement

9.A.new B.wide C.straight D.beautiful

10.A.steps B.books C.flowers D.dictionaries

11.A.though B.because C.so D.but

12.A.activity B.direction C.creativity D.education

13.A.write B.follow C.remember D.discover

14.A.nobody B.anybody C.somebody D.everybody

15.A.in B.for C.about D.against

 

1.B 2.C 3.C 4.D 5.B 6.B 7.A 8.C 9.A 10.A 11.C 12.C 13.D 14.A 15.B 【解析】 本篇讲述爱因斯坦受到老师的启发,“只有新的水泥路面才能留下深深的脚印,旧路面脚印无数,找不到自己的脚印”;从此他不断尝试发现新东西,在科学史上留下了光辉的脚印。 1.句意:在1899年,他在苏黎世的一所著名大学学习。 worked工作;studied学习;spoke讲;taught教;根据下文“Once Einstein asked his teacher”,可知“他是学生”,由此推断空格指“在苏黎世的一所著名大学学习”;故选B。 2.句意:有一次爱因斯坦问他的老师明克夫斯基教授,像我一样的一个人,怎么能在科学的道路上留下清晰的脚印并取得很大的成功? must必须;should应该;can能;need需要;从文字的表层意思推断,空格指“怎么能在科学的道路上留下清晰的脚印并取得很大的成功”,表某人的能力,故选C。 3.句意:明克斯基说这是一个“困难”的问题,他以后会给他答复。 sad伤心地;stupid愚蠢的;difficult困难的;boring无聊的;根据下文“he would give him an answer later.”,推断上文指“这不是一个容易的马上可以回答的问题”;故选C。 4.句意:三天后,明克夫斯基告诉爱因斯坦,答案来了! way方法;question问题;success成功;answer答案;根据上文“Minkewsky said that it was a “difficult” question and he would give him an answer later. ”,根据文句表达的逻辑关系,推断下文指“答案来了”;故选 D。 5.句意:他拉着爱因斯坦走向一个建筑工地,直踩在一条水泥路上。 hand手;foot脚;face脸;body身体;从文字的表层意思推断,空格指“在一条水泥路上直走”,set foot on意为“踩在……”;故选B。 6.句意:这是工人们刚刚修好的一条路。 never从不;just刚刚;already已经;all所有;根据下文“All the workers shouted at him.”,推断上文指“路刚刚修好,不能往上踩”;故选B。 7.句意:所有的工人都向他喊叫。 shouted at朝……喊叫;listened to听……;looked for寻找……; talked with和……交谈;由上文可知“老师叫爱因斯坦踩在一条工人刚修好的水泥路上”,,由此推断空格指“工人朝他喊叫制止”;故选A。 8.句意:“先生,你不会是给我指错路了吧?”,爱因斯坦困惑不解,惊讶地问明克夫斯基。 in public在公共场合;in person亲自;in surprise惊奇地;in agreement同意;由上文可知“老师叫爱因斯坦踩在一条工人刚修好的水泥路上,工人朝他喊叫”,根据“Sir, don’t you lead me the wrong way”,推断空格指“爱因斯坦惊讶地问老师是不是指错路了” ;故选C。 9.句意:“难道你没看见”,明克斯基说,“只有新的水泥路面才能留下深深的脚印。” new新的;wide宽阔的;straight直直的;beautiful美丽的;根据下文“The old road surface has been walked on and countless steps have been left by many people”,根据文句表达的逻辑关系,推断上文指“新的水泥路面才能留下脚印”故选A。 10.句意:旧路面已被人走过,许多人留下了无数的脚印。 steps脚印;books书;flowers花;dictionaries字典;从文字的表层意思推断空格指“很多人留下无数的脚印”;故选A。 11.句意:所以你几乎找不到你的脚印。 though即使;because因为;so因此;but但是;“旧路面脚印无数”所以“找不到自己的脚印”,前句和后句是因果关系,由此判断空格填表示“因果”的连词;故选C。 12.句意:自那以后,一种强烈的创造力开始引导爱因斯坦的思想和行动。 activity活动;direction方向;creativity创造力;education教育;根据下文“He tried again and again to discover new things.”,根据文句表达的逻辑关系,推断上文指“老师的启发激发爱因斯坦内心的创造力”;故选C。 13.句意:为了发现新事物他一次又一次地尝试。 write写;follow跟随;remember记得;discover发现;根据上文“a very strong sense of creativity began to guide Einstein’s thought and action.”,推断下文指“内心的创造力引导爱因斯坦,为了发现新事物,他不断的尝试”;故选D。 14.句意:他坚信没有人能告诉他该做什么,也没有书能帮他。 nobody没人;anybody任何人;somebody某人;everybody每人;由上文可知“爱因斯坦为了发现新事物,他不断的尝试”,所谓“新的东西就是前人还没有发现,书上没有任何记载的东西”,由此推断下文指“没有人能告诉他该做什么,也没有书能帮他”;故选A。 15.句意:我从来不记得书里有什么,因为我的大脑只为记那些不在书上的东西。 in在……里面;for为、给……,表动作的对象或原因;about关于;against反对;由上文可知“爱因斯坦受到老师的启发,要走前人没走的路,发现新东西”,由此推断空格处指“他的脑袋只记新的东西,不记前人已经发现、书上有记载的东西”;故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

书面表达

现在各行各业都在为建设美丽中国,实现中国梦而努力奋斗。习大大在新年贺词中提出我们都是追梦人,我们都在努力奔跑。请以“My Dream”为题,根据以下要求与提示,用英语写一篇短文。

要求:

1.语句通顺,语法正确,书写规范,写作要点齐全,并做适当发挥;

2.短文中不得出现任何真实人名、校名及其它相关信息,否则不予评分;

3..不少于60词。

提示:

1.What is your dream?

2. Why do you choose it as your dream?

3.How are you going to do to make your dream come true?

4. If you can make your dream come true, how will you feel? If you can't make your dream come true, what will you do?

My Dream

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________

 

查看答案

阅读表达

Beauty sleep is a real thing, researches have shown that people who have enough sleep look more attractive(有魅力的) to others.

A few bad nights is enough to make a person look "especially"more ugly, their sleep experiments show.

The researchers asked 25 university students to join in their sleep experiment. They were asked to get a good nights sleep for two nights A week later, they were asked to sleep for only four hours every night for two nights in a row(接连).

The researchers took make- up free photos of the volunteers .after both two nights’ good sleep and two nights’ bad sleep.

Next, they asked 122 strangers to have a look at the photos and judge them on attractiveness ,health, and sleepiness, as well as asking them, “How much would you like to make friends with this person in the picture?

The, strangers were good at judging if the person they were looking at was tired, and, if they were sleepy, their attractiveness score. was low The strangers also said they wouldn't want to make friends with the tired students. The researchers say this is natural for people. An unhealthy-looking face makes people, run away. In other words, people don t want to hang around with people. Who might be rill It meant that strangers wanted to make friends who were attractive and energetic.

Dr Brewer, an. expert at the. University of Liverpool said Judgement of attractiveness. is. Often unconscious, but we, all do it, and we are able to judge on even something small like whether someone looks tired or unhealthy This study shows-how important sleep is to us.”

根据短文内容,回答下列问题。

1.How many students were asked to join in the sleep experiment?

_________________________________________________________________________________

2.When did the researchers take make-up free photos?

_______________________________________________________________________________

3.What were the strangers asked to judge?

___________________________________________________________________________________

4.What kind of friends did the strangers like to make?

__________________________________________________________________________________

5.What is the passage mainly about?

_________________________________________________________________________________

 

查看答案

根据短文内容,用括号内所给动词的适当形式填空,必要时可加助动词或情态动词。

“Kids can make a difference.” Craig Kielburger said. When Craig was 12, he started a group that has helped kids all over the world.

How did Craig get started? In the seventh grade he learned something that made him angry. A 6-year-old boy in Pakistan1. (send) to work in a factory. The boy could not go to school. He could not even play. He had no freedom at all.

Craig compared that with his own life. Laws in his country said that kids must go to school. Education was free to all kids. But in, some countries school was not free. Children from poor families went to work instead of2.(go) to school.

Craig wanted to help those who didn’t have the same advantages as he and his friends. As a result, Craig and some friends started Free The Children. Craig and his friends decided that Free The Children should raise money 3. (build)schools. Craig hoped that learning would help kids in poverty(贫困)live better.

Today, Craig’s charity4.(have) more than one million members in 45 countries. It is still going strong. The money they have raised has done many good things. It5.(help ) build more than 500 schools around the world so far. It also pays for health care in poor communities. Craig has had a lot of success. However, he still remembers his unpleasant start in the seventh grade.

“We were laughed at by other kids, who6.(say) you couldn’t change things,”he says. Still, Craig didn’t give up. Now he wants to help more kids. “Go to freethechildren. com. Tell it to your friends.7.(bring) it to your teachers,”he says. “As you gain more confidence, friend will join you. It just gets easier.”

 

查看答案

    Most of us think the telephone was invented by Alexander Graham Bell.1.In fact,an Italian named Antonio Meucci was officially recognized(认定)as the inventor a few years ago. Who is Meucci and why wasn’t he known for his invention at the time?

Antonio Meucci was bom in Italy in 1808. He studies, Meucci started to experiment with electricity.2.When two places were connected with wire, people in those places could hear each other talk.

In 1850, Meucci and his wife, Ester, moved to New York. Meucci was worried about his wife ,because she had become very ill.3.To solve this problem, he connected metal cables between his home and his workshop. This way, they could talk to each other conveniently.

Meucci invited a group of people to see his new invention.They listened in amazement as the voice of a singer was heard through the wires.4.Even worse, Meucci never applied for a patent(专利) on his invention. Meanwhile, Alexander graham Bell was working on the same idea and in 1876 the patent for the telephone was given to him.

In 2002, more than a century after Meucci's death, his work was finally recognized by the government.5.

根据短文内容,从方框中选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容通顺完整。

 

A. He discovered that sound could travel through metal cables.

B. However, he wasn't the first person to think of the idea.

C.Unfortunately,only a few people attended this talk.

D. He will now be known all over the world as the telephone’s invent.

E. He needed to keep in touch with her at all times.

F. Luckily, many people thought it was such a great idea.

 

 

 

查看答案

    You may have heard of people who are allergic(过敏)to seafood, smoke or pets. But did you know that some people were allergic to Wi-Fi signals(信号)?

Rose White, a 44-year-old woman from Britain, first found herself being allergic to Wi-Fi signals in 2015. She had a cough, heart trouble and great pains in her head when she stayed at the places covered with Wi-Fi signals.

Rose has tried many ways to keep away from Wi-Fi signals In the past six months, she either slept in her car or in tent which she had put up in the woodland and in the fields. She even tried sleeping in a shed (棚子). Being completely tired, Rose had no choice but to quit her job and moved 370 kilometers away from her home to avoid Wi-Fi signals, but failed. Because of the hard life, she got a stomach problem.

She is now living in a small house in the rural area in England. There are far fewer Wi-Fi signals.However, the house, which belongs to her friend, will be sold to others, so she, has to move again soon.

Rose is planning to move to a more rural area. She is also planning to buy a camper van(野营车)so that she can drive away from Wi-Fi signals whenever she is feeling uncomfortable. As she can not work to make money, she has to raise money online. She is hoping to raise 15,000 pounds. So far,she has raised over 1, 600 pounds. She still has a long way to go.

根据短文内容,选择最佳答案。

1.Which is not Rose’s allergic symptom(症状)?

A.Stomachache. B.Heart trouble C.Headache

2.What did rose do to keep away from Wi-Fi signals?

A.She slept in tent in the woodland.

B.She bought a small house in the countryside.

C.She moved to a more rural area.

3.What does the underlined word “quit” in paragraph 3 mean?

A.leave B.begin C.change

4.Why does she have to move again soon?

A.Because the place she lives in is near the Wi-Fi signals.

B.Because her friend decided to sell the house.

C.Because she wants to move to a new place.

5.What does the sentence “She still has a long way to go.” in the last paragraph refer to(指的是)?

A.It's not easy for her to raise enough money.

B.It's difficult for her to find a place without Wi-Fi signals.

C.There will be a lot of difficulties for her to deal with.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.