满分5 > 初中英语试题 >

Do your parents use their mobile phones ...

    Do your parents use their mobile phones too much? If your answer is “Yes”, you must have the same problem as Emil Rustige. Emil is a 7-year-old boy from Germany.

Last week, he did something special. He invited(邀请) more than 100 children to hold an activity. They went to the street, holding their slogan(标语) in their hands. Their slogan was “Play with ME, not with your mobile phones.” They wanted their parents to put down their mobile phones. They wanted their parents to spend more time playing with them. Many children said it was a wonderful idea. They also wanted to take part in the activity.

Why did Emil Rustige hold the activity? He told a reporter about the reason, “In fact, I’m not pleased with my parents. They spend too much time playing with their mobile phones. Then they don’t have enough time to play with me. I need to do something to change them.”

What do you think of Emil’s idea? Will you do the same thing?

1.Do Emil’s parents use their mobile phones too much?

____________________________________________________________________________________________

2.What did Emil do last week?

____________________________________________________________________________________________

3.Why did Emil hold the activity?

____________________________________________________________________________________________

4.Is it necessary for parents to put down their mobile phones? Why or why not?

____________________________________________________________________________________________

 

1.Yes, they do. 2.He invited more than 100 children to hold an activity. 3.He wanted his parents to put down their mobile phones and spend more time playing with him. 4.Yes, they should spend more time playing with their children.(无标准答案,言之合理即可) 【解析】 本文是一篇记叙文,在埃米尔的带领下,孩子们参加了一个活动,表达孩子们对父母沉迷于手机的不满,他们希望父母能放下手机跟他们玩。 1.题意:埃米尔的父母用手机太频繁了吗? 根据原文第1段Do your parents use their mobile phones too much? If your answer is “Yes”, you must have the same problem as Emil Rustige可知,埃米尔的父母使用手机太频繁了。故答案为Yes, they do. 2.题意:埃米尔上周做了什么? 根据原文第2段Last week, he did something special. He invited(邀请) more than 100 children to hold an activity可知,上周,他邀请了100多个孩子举办活动。故答案为He invited more than 100 children to hold an activity. 3.题意:埃米尔为什么要举办这次活动? 根据原文第2、3段可知,埃米尔和参加活动的小朋友想让父母放下手机,多多陪他们玩。故答案为He wanted his parents to put down their mobile phones and spend more time playing with him. 4.题意:家长有必要放下手机吗?请给出理由。 通读本文可知,说的是在埃米尔的带领下,孩子们参加了一个活动,表达孩子们对父母沉迷于手机的不满,他们希望父母能放下手机跟他们玩。由此可知,孩子们渴望得到父母的关注,所以父母应该放下手机,多与孩子互动。故答案为Yes, they should spend more time playing with their children。本题无标准答案,言之合理即可。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

 

 

A. Where will you play it?

B. What’s your favorite sport?

C. How are you going there?

D. What are you going to do?

E. What sport do you like better?

F. What about you?

G. How far is it?

Bob: Dave, the radio says it will be sunny this weekend. 1.

Dave: I am going to climb the mountains. 2.

Bob: I’m going to do some sports.

Dave: 3.

Bob: I like basketball best. I think it can help me grow taller.

Dave: 4.

Bob: I will play it in the gym. By the way, who are you going to climb mountains with?

Dave: I am going with my parents.

Bob: 5.

Dave: We are going there by car.

Bob: Have a good time.

Dave: The same to you.

 

查看答案

    There was a beautiful garden. Every year the king would go to the garden to decide which flower was the most beautiful one.

For the last few years, the rose was always Number One. Because of this, the rose Gulaab became arrogant. It would never let birds stay on its flower. Then all the birds started staying away from Gulaab.

Behind Gulaab, there was a little yellow flower. People called it Junglee. Junglee wasn’t more beautiful than Gulaab, but it welcomed the birds to stay on its flower. All the birds in the garden liked it.

This year the king went to the garden as before. The gardener pointed at the rose and said to the king, “Your favorite flower, my king.”

Of course, the king also saw the yellow flower behind it and asked, “What flower is that?”

“Oh! That’s Junglee, a wild flower.”

“I didn’t see a flower like it before. There are so many birds on it. I think it’s much more beautiful than the rose. It will be the King Flower of this year!” said the king.

1.From this passage we can know that Junglee was ________.

A.famous B.serious C.friendly D.smart

2.What does the underlined word “arrogant” mean in Chinese?

A.傲慢的 B.粗心的 C.易怒的 D.开朗的

3.What do you think this passage is?

A.An ad B.A story C.A diary D.A piece of news

4.What’s the best title for the passage?

A.The King’s Garden B.The Clever King

C.The Flowers and the Birds D.The Most Beautiful Flower

 

查看答案

    Art lovers around the world think about this question for so many years: why does Mona Lisa smile?

However, they can ask Mona Lisa herself in the show in Beijing. It brings the 500-year-old painting to life.

Now Leonardo da Vinci’s famous painting() can move her head and wave(挥舞) her hand in 3D, and even answer questions. She can answer the questions about her life, her age and so on. But when she talks she doesn’t speak Italian but Chinese like “Da jia hao, wo jiao Mengna Lisha. Hen gao xing jian dao ni men.”

The new digital(数码的) picture of Mona Lisa is the center piece of the World Classic Interactive Arts Exhibition in Beijing. You can also see other world-famous paintings such as Leonardo da Vinci’s Last Supper. Last Supper is another picture that they made alive(活的) with 3D. In this picture, Jesus(耶稣) can walk and talk with his believers(信徒).

It took Wang Hui and over 400 digital artists in South Korea two years to make the picture, at a cost of about 50, 000, 000 yuan.

He says, “What’s special about it is that it’s the first time to use computer technology(技术) to make her speak and move.”

So what does Mona Lisa say if you ask her: “Why are you smiling?”

1.From the passage we know that Mona Lisa is ________.

A.a famous woman in China B.Leonardo da Vinci’s wife

C.a famous painting of Wang Hui D.an Italian woman in Leonardo da Vinci’s painting

2.For many years, art lovers all around the world want to know ________.

A.why Mona Lisa smiles B.who Mona Lisa lives with

C.how old Mona Lisa is D.who Mona Lisa loves

3.Which of the following is TRUE?

A.Wang Hui and his team spent 2 years making the digital pictures.

B.The digital pictures cost Wang Hui 5,000,000 yuan.

C.Wang Hui made this painting with some Chinese artists.

D.About 400 artists wanted to buy the digital paintings.

4.From the passage we know ________.

A.Mona Lisa can also sing in Chinese

B.3D made Mona Lisa move and speak

C.3D made Leonardo da Vinci alive in the show in Beijing

D.in the picture Last Supper, Leonardo da Vinci can walk in his room

 

查看答案

    Lots of kids love video games. In fact, they like them so much that they might hear something like this from mom or dad: “Enough! Stop and find something else to do!”

It can be good advice. Studies show that video games can be good for hand-eye skills, problem-solving(解决问题的) skills, and the mind’s ability(能力). But too much video game playing can cause health problems.

It’s hard to get enough active play and exercise if you’re always inside playing video games. And without enough exercise, kids can become overweight.

Really too much video games playing also can be bad for kids’ friendship and school grades.

But here’s the good news, playing games some of the time can be OK. Just for no more than 1 or 2 hours a week and choose good games.

What’s a good game? That depends on how old you are. Your mom or dad can help choose some which is good for you. If you can choose one to make yourself better and make progress(进步), that’s even better.

As a teenager(青少年), you might challenge(挑战) your mom, dad or even your grandma to play with them or try some cartoons. By doing so, you can improve(提高) friendship with them and even make them feel good. But most teenagers dislike to do so. They prefer to play alone or with friends. But to be honesty(坦白说), this really makes a great difference.

There’s a lot of discussion(讨论) these days about video games. Parents and teachers want to know how to help kids to choose good games.

1.Studies show that for kids video games are ________.

A.harmful B.helpful C.tiring D.necessary

2.It’s ________ for school children to play too many video games.

A.good B.friendly C.bad D.lonely

3.Children can choose good games with the help of ________.

A.their parents B.their friends C.the teachers D.the computer

4.The problem about playing video games is ________.

A.what to do with school work B.how to plan their play time well

C.what to do with their friendship D.how to help choose good games

 

查看答案

    I had been unhappy since(自从) my new neighbor moved in. Every time when I began writing, I could hear a girl singing next door. She didn’t sing well, and even out of tune(). So it is really a noise pollution(噪音污染) for me.

One day, soon after I sat down behind the computer, I heard the girl singing again. I felt it was too noisy, so I had my husband go to next door and complained(抱怨) about the noise. Ten minutes later, my husband came back with a sad look, saying, “That girl is only 17 but she had bone(骨头) cancer. Her mother said that the more painful(痛的) it is, the louder(更大声地) her daughter sings.” I know now the singing helped reduce(减少) her pains.

I said to my husband, “Please tell her mother that the girl can sing as she likes. We don’t mind it at all.”

From that day on, I no longer thought the girl did anything wrong and even got used to her singing. I felt as if(好像) it were like the smell of sunbeams and watching the flowers and plants. The next year I left home on business. My husband phoned me that the girl died.

I returned home in late summer or early autumn. Sitting at home I couldn’t help feeling something wanting. Suddenly I understood that I could no longer hear the next-door girl sing.

1.How did the writer feel when she heard the girl singing at first?

A.Unhappy. B.Thankful. C.Lucky. D.Surprised.

2.When did the girl often sing next to the door?

A.When she was free. B.When she felt tired after work.

C.When she missed her mother. D.When she felt the pain.

3.The girl died at the age of ________.

A.16 B.17 C.18 D.20

4.We can learn from the passage that ________.

A.the writer was a reporter B.the writer worked together with her husband

C.the girl likes singing very much D.the girl sang loudly to relax her illness

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.