满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。 My daughte...

根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。

My daughter Emma told me something about one of her classmates. There was a young boy who was 1. (call) Jack in her class. It seemed that he was a flabby(软弱的)boy. Some boys often 2.(make) fun of him. He had no school supplies because his family couldn't afford 3.(they). He always asked to borrow erasers or other things from his 4.(classmate). They had even more chances to laugh at him.

One night, we made 5. plan to help Jack. We decided to let Emma ask Jack if he needed help. The next day Emma asked Jack whether he needed school supplies. Jack made a small list o6. several things. Emma told him she was happy to help him. And Jack felt very 7. (please). That evening Emma and I went to the store where we bought some things for Jack.

The next day after school, Emma always smiled 8. Jack loved all the supplies we bought for him! I saw him walking home 9. (happy) yesterday with his new schoolbag. It is a good feeling to know we made a difference to his life! Keep hearts o10. and show some action of kindness to those in need, and you will get more happiness in your life. So let's get ready to help others.

 

1.called 2.made 3.them 4.classmates 5.a 6.of 7.pleased 8.because 9.happily 10.open 【解析】 文章大意:文章主要描述的是作者的女儿帮助了一位小朋友,很开心,同时建议大家多帮助别人。 1.句意:班上有一个叫杰克的小男孩。 根据所给空前面的“was”和后面的“Jack”可知,应该是被叫做Jack,被动语态的构成:主语+be+动词过去分词,call的过去分词是called,故填called。 2.句意:有些男孩经常取笑他。 根据后文“It seemed that he was a flabby(软弱的)boy”可知,时态是一般过去时,make fun of意为“取笑”,整篇文章为一般过去时,make的过去式是made,故填made。 3.句意:他没有学习用品,因为他的家人买不起它们。 根据所给空前面的“afford”可知,后面要跟人称代词的宾格,they“它们(学习用品)”的宾格形式是them,故填them。 4.句意:他总是向同学借橡皮或其他东西。 根据后文“They had even more chances to laugh at him”可知,应该填的是可数名词复数,classmate的复数形式是classmates“同学们”,故填classmates。 5.句意:我们制定了一个帮助Jack的计划。 根据所给空后面的“plan”可知,应该填的是不定冠词,由plan是以辅音音素开头的可数名词单数,所以用a,故填a。 6.句意:杰克把几件事列了个小单子。 根据固定搭配make a list of“列出……清单”,所以应该填的是of,故填of。 7.句意:Jack感到很开心。 根据所给空前面的“Jack felt very”可知,应该填形容词作表语,pleased“开心的”,用来修饰人,主语通常是人;pleasant“令人开心的”,用来修饰物,主语通常是物,由主语是Jack可知,应该用的是pleased,故填pleased。 8.句意:艾玛总是微笑,因为杰克喜欢我们为他买的所有用品! 根据所给空前面的“Emma always smiled”和后面的“Jack loved all the supplies we bought for him! ”可知,是因果关系,because意为“因为”,故填because。 9.句意:昨天我看见他带着新书包愉快地走回家。 根据所给空前面的“I saw him walking home”可知,应该填副词修饰动词,happy“开心的”副词形式是happily,故填happily。 10.句意:敞开心扉,对需要帮助的人表示善意。 根据固定搭配keep sb/sth+形容词“使某人/某物保持某种状态”,可知,应该填的是形容词,由后文的“show some action of kindness to those in need”可知,应该是敞开心扉,open意为“开着的”,是形容词,故填open。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读短文,并按要求完成文后小题。

Smart phones with cameras that can take selfies (自拍) have become popular. We can now take every moment of our life and then share it with the world through the Internet. However, some believe that taking a selfie is causing people to take risks that something causing people to take risks that something cause death!

Though the problem of taking selfies has been known for a while, it became worse and had to be dealt with on September 21st following the death of Frank, who was trying to take a selfie with his friends when they fell off some stairs. His friend only broke his leg while Frank died from the accident. It was reported that three Indian students were run over(碾压) by a passing train while they were taking a selfie on the railway tracks.

More and more selfie-connected accidents are forcing some governments to deal with the problem. In July, the Russian Interior Ministry began a program which didn't allow visitors to use the selfie stick(自拍杆). Many museums and theme parks haven't allowed visitors to use the selfie stick, either.

Although official ways may help reduce the accidents, the only way to stop selfie-connected accidents is that everyone takes them seriously. So when you decide to take a selfie that appears dangerous, be sure to stop.

1.完成句子__________was lucky enough not to die after he fell off some stairs.

2.完成句子The three Indian students___________ while they were taking a selfie.

3.简略回答问题When did the Russian Interior Ministry stop people from using the selfie stick?

___________________________________________________________________________________

4.找出并写下第三段的主题句___________________________________________________________________________________

5.将划线句子翻译成汉语。___________________________________________________________________________________

 

查看答案

    Oink! The Year of the Pig is coming. How much do you know about pigs? Do you like them? Many people don't, because they believe that pigs are naturally fat, lazy and dirty. But are any of those things true?

It is true that pigs are fat. They eat a lot. But they are useful to us. We get more than just pork from pigs. We can use their skin to make shoes. We can use their hair to make brushes. Pigs also provide us with ingredients for drugs like insulin(胰岛素). Insulin can treat diabetes (糖尿病).

People sometimes say. “You are as stupid as a pig.” But pigs are not stupid. In fact pigs are one of the 10 smartest animals. They have a good memory and can tell different shapes apart. Many experts think pigs are easier to train than dogs or cats. In France, people teach pigs to find truffles(松露). With their good sense of smell, they can find truffles even faster than dogs.

When you see pigs, they are usually in dirty water or mud. That's because pigs have no sweat glands(汗腺). On hot days, they have to cool themselves in water or mud. This keeps insects away from them as well. Mud can also protect their skin from sunburns.

These stereotypes about pigs often make us hold a negative(负面的) view about the animal. For example, If someone eats a lot, we say that they have “pigged out”. If someone's room is very messy, we might say his or her room looks like a pigsty(猪圈).

But people in ancient China really liked pigs. People thought the pig's big head and ears were a symbol of good luck. If someone had a round and chubby(胖乎乎的) face, he or she was thought to be blessed(有福气的). People also believed the animal, stood for wealth, as humans use every part of the pig. Piggy banks are a symbol of this. Most children have a piggy bank that they can use to save money.

1.People can use pigs' skin to___________.

A.make clothes B.make insulin

C.make shoes D.make brushes

2.According to the passage, pigs can____________.

A.tell one hundred different colors apart. B.find truffles with their good eyesight.

C.be of great help to people like dogs. D.get away from insects with their owners' help.

3.Which of the following best explained the underlined word “stereotypes”?

A.fixed ideas B.feelings C.mistakes D.decorations

4.Why did the people in ancient China like pigs?

A.People thought pigs were blessed by God.

B.People believed the animal stood for health.

C.People knew pigs were one of the 10 smartest animals.

D.People thought pigs can bring good luck to them.

5.The writer wrote this passage mainly to_____________.

A.tell that pigs are not stupid, dirty or fat at all. B.criticize people who don't really know about pigs.

C.point out that pigs can do a lot of things for people. D.help people know more about the pigs.

 

查看答案

    Would you like to live in a city where buildings turn the light off for you, and self-driving cars will find the nearest parking space themselves? Although it might sound a little far from you, living in a “smart” city like this could happen sooner than you think.

Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built. One such place is the city of Songdo. Every home there will have a “telepresence” system(远程遥控系统)---allowing users to control the heating and looks, take part in video meeting, and receive education, healthcare and around the city, escalators(自动扶梯) will only move when someone is on them, and offices and schools will all be connected to the system.

The great mind behind Songdo is from the company Cisco. In fact, technology companies around the world such as IBM, Siemens and Microsoft are already in the business.

About 75% of the world's population will live in cities by 2050, so cities will need to be more modern to deal with the coming problems. “Making cities smarter is one way out, and I think this will in turn make cities greener," said Dan Hill, head of a research company.

1.According to the text, living in a “smart” city________.

A.is not a green way B.will be far from you

C.will soon become true D.is completely impossible

2.What is Paragraph 2 mainly about?

A.A city of the future. B.A meeting in Songdo.

C.A plan to build a house. D.A report on public health.

3.Dan Hill thinks that making cities smarter is one way to_________.

A.drive people out of cities B.control the world's population

C.develop his own company D.solve the cities' coming problems

 

查看答案

    There was once a poor woman with only one son. One day, she asked her son if there was anything he wanted. The boy said he wanted a drum. The mother left for the market, feeling very sad, because she did not have enough money to buy a drum.

On the way home, she found a piece of wood and gave it to her son to play with. Later that day, the boy went outside to play. Along the road, he saw an old woman crying. The old woman was trying to start a fire to cook some food, but she didn't have any wood. Hearing this, the boy gave her his piece of wood. The old woman gave him a piece of the bread she had made.

Then, further down the road, the boy met a pot maker's wife and her crying child. The boy asked her what was wrong. The woman said she had no food for her hungry child. The boy gave the woman the piece of bread, and she gave him a pot. The boy walked on.

Before long, he saw a husband and wife arguing. He asked them why they were arguing. They said, “We have broken our pot and have nothing to clean our clothes in.” The boy gave his pot to them, and they gave the boy a new coat.

Next, the boy saw a man who had no shirt. The man said he had been robbed(抢劫) on his way home. The robbers had taken this money, and his shirt. The boy gave the man his new coat. The man was so happy that he gave the boy his horse.

Finally, on his way home, the boy met a huge group of people going to a wedding. There were musicians, the bridegroom(新郎)and his family. Everyone looked sad. The bridegroom's father said, “We are waiting for a horse. If it doesn't come soon, we will be late for the wedding.” The boy gave them his new horse. The group asked the boy what they could give him, and he replied, “A drum.” So, the musicians gave him their drum. The boy ran home to tell his mother how he had at last gotten the drum he had wanted.

1.The old woman was crying because___________.

A.she couldn't find her daughter B.she had no money to buy food

C.she had no wood to make a fire D.she couldn't find her way back

2.Why did the pot maker's wife give her pot to the boy?

A.Because the pot was useless. B.Because the boy helped her.

C.Because the pot made her child cry. D.Because she didn't like it.

3.How many times did the boy give a hand to other people?

A.Three times. B.Four times. C.Five times. D.Six times.

4.We know that the boy_______ from the story.

A.got a drum for his kind heart B.helped the bridegroom get a new coat

C.got a piece of bread from his mother D.got some money from the robber

 

查看答案

 

Tree Climbing Course

The students in the USA started to take tree climbing courses in the 1980s. Now over 1,000 school offer tree climbing courses to students in the USA.

Xiamen University was the first school in China to teach students to climb trees in 2012. Suzhou No.1 Junior High School also offers a tree climbing course to students.

Swimming Course

Starting from 2017 the new students in Tsinghua University need to take a swimming test at the beginning of their university life.

All primary and middle schools in Hainan will offer swimming courses in 2019. This year the government is busy building swimming pools for schools ----at least one for each town, hoping that every student will be able to swim before they leave school from 2020 on.

 

 

1.All primary and middle schools in Hainan will start swimming courses in_______.

A.2017 B.2018 C.2019 D.2020

2.According to the passage, which of the following is true?

A.China started tree climbing courses earlier than the USA.

B.Hainan will build at least one swimming pool for each town.

C.Students in Suzhou need to take a swimming test.

D.Tsinghua University started the tree climbing course first in China.

3.The passage is mainly about___________.

A.climbing trees B.building swimming pools

C.setting up new courses D.taking a swimming test

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.