满分5 > 初中英语试题 >

Tree Climbing Course The students in th...

 

Tree Climbing Course

The students in the USA started to take tree climbing courses in the 1980s. Now over 1,000 school offer tree climbing courses to students in the USA.

Xiamen University was the first school in China to teach students to climb trees in 2012. Suzhou No.1 Junior High School also offers a tree climbing course to students.

Swimming Course

Starting from 2017 the new students in Tsinghua University need to take a swimming test at the beginning of their university life.

All primary and middle schools in Hainan will offer swimming courses in 2019. This year the government is busy building swimming pools for schools ----at least one for each town, hoping that every student will be able to swim before they leave school from 2020 on.

 

 

1.All primary and middle schools in Hainan will start swimming courses in_______.

A.2017 B.2018 C.2019 D.2020

2.According to the passage, which of the following is true?

A.China started tree climbing courses earlier than the USA.

B.Hainan will build at least one swimming pool for each town.

C.Students in Suzhou need to take a swimming test.

D.Tsinghua University started the tree climbing course first in China.

3.The passage is mainly about___________.

A.climbing trees B.building swimming pools

C.setting up new courses D.taking a swimming test

 

1.C 2.B 3.C 【解析】 文章大意:文章是一篇关于爬树和游泳课程的短文。爬树课程早已在美国开展,中国厦门大学和苏州第一中学也开展了爬树课程。而清华大学和海南所有中小学对游泳课程都有各自的要求。 1.细节理解题。根据第二个表格第四行“All primary and middle schools in Hainan will offer swimming courses in 2019”“海南所有中小学将在2019年开设游泳课程。”故选C。 2.细节理解题。根据第一个表格第二行“The students in the USA started to take tree climbing courses in the 1980s”“美国的学生在20世纪80年代开始学习爬树课程。”第一个表格第四行“Xiamen University was the first school in China to teach students to climb trees in 2012”“厦门大学是2012年中国第一所教学生爬树的学校”可知,A说法是错误的;根据第二个表格第四、五行“This year the government is busy building swimming pools for schools ----at least one for each town”“今年政府正忙着为学校建游泳池,每个镇至少建一个”可知,B说法是正确的;根据第二个表格第二、三行“Starting from 2017 ……their university life”“从2017年开始,清华大学的新生在大学生活之初需要参加游泳测试”可知,C说法是错误的;根据第一个表格第四行“Xiamen University was the first school in China to teach students to climb trees in 2012”“厦门大学是2012年中国第一所教学生爬树的学校”可知,D说法是错误的,故选B。 3.主旨大意题。文章主要讲了一些学校建立爬树和游泳课程可知,文章主要是关于建立新课程的,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

    “Today I will give you a special test,” said the English teacher with a smile on his face.

All the students sat up straight and waited for the test to begin. The teacher began to give the test papers to all the students._______ he finished handing out the test papers, he asked them to begin.

The students were very_____________ to see that there was not a question but a black dot(圆点) in the centre of the paper. The teacher noticed the students' surprise and said, “I want you to_____________about what you see there.”

At the end of the class, the teacher took all the students' answer sheets(答题纸) and read the answers._________of them described the black dot. After reading all the answers, the teacher said, “Here everyone only paid attention to the black dot, _________no one wrote about the white paper.” The whole class listened___________, because they were afraid to fail in the exam.

Then the teacher said, “Don't worry about your marks for this test. I just want you to think about our life. The white paper is like our whole life and the black dot in the centre of the paper _____________problems in our daily life.”

Our life is a___________given to us by God, with love and care. However, we just pay attention to the problems like illnesses and poverty(贫穷)and never see that these problems are very_____________compared to everything else we have in our life.

So we should try to take our eyes off our problems and____________each moment life gives us.

1.A.After B.Before C.Until D.While

2.A.happy B.surprised C.excited D.sad

3.A.talk B.write C.hear D.learn

4.A.All B.None C.Some D.Many

5.A.or B.although C.if D.but

6.A.silently B.angrily C.happily D.quickly

7.A.helps B.finds C.represents D.solves

8.A.problem B.gift C.moment D.door

9.A.serious B.big C.small D.important

10.A.refuse B.stop C.waste D.enjoy

 

查看答案

—Excuse me, I wonder ______.

—Yes, it’s near the bookstore.

A.where we will go for the holiday

B.if there is a lost and found office

C.when she will give me a call

D.how we can go to Hong Kong

 

查看答案

Thousands of books______ to the village school. How heart-warming it was!

A.are sent B.were sent C.send D.sent

 

查看答案

The movie The Wandering Earth is so wonderful that I_______ it twice. And I want to watch it again.

A.watch B.am watching C.will watch D.have watched

 

查看答案

—When will Uncle Sam come to see us?

—He will visit us this weekend. He________ me that by e-mail.

A.told B.is told C.will tell D.tells

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.