满分5 > 初中英语试题 >

Need a reason to smile? Then you will be...

    Need a reason to smile? Then you will be happy to know that todayMarch 202019is not j1. the first day of springbut also the International Day of Happiness.

Set up by the United Nations in 2012it is meant to remind us that happiness is an essential human goal and right. This year’s themeHappier togethere2. people worldwide to focus on what we have in commonrather than what d3.us.

The idea to create this holiday was suggested by the tiny South Asian country of Bhutan(不丹). A4. the country is poorit consistently ranks among the happiest in the world.

Here are a few  s5. to help you celebrate the International Day of Happiness:

Treat yourself

Go ahead and grab a cup of hot cocoa or a tub of your favorite ice cream and cherish the treatsw6. watching your favorite television show or reading a good book.

Start a c7.

We often spend our days buried behind computers or smartphones. Try to set them aside for one evening and spend time t8. to your parents and siblings(兄弟姐妹).

Create a happiness wall

Ask your familyfriends or mates to write down one thing that makes them h9. on a colorful sticker and create a wall of happiness. This can help remind yourself of all the good things happening around you and keep you s10. .

 

1.just 2.encourages 3.divides 4.Although 5.suggestions 6.while 7.conversation 8.talking 9.happy 10.smiling 【解析】 本文介绍了如何庆祝国际幸福日,让自己高兴的建议:善待自己,主动攀谈,创造一面幸福墙。 1.句意:你会很高兴地知道,今天,2019年3月20日,不仅是春天的第一天,也是国际幸福日。 根据句意可知,译为“不仅仅”,just“仅仅,只是”。故填just。 2.句意:今年的主题是“在一起更快乐”,鼓励全世界的人们关注我们的共同之处,而不是我们之间的分歧。 encourage sb to do sth鼓励某人做某事,主语this year’s theme是第三人称单数,谓语用第三人称单数形式,故填encourages。 3.句意:今年的主题是“在一起更快乐”,鼓励全世界的人们关注我们的共同之处,而不是我们之间的分歧。 根据what we have in common,rather than可知,不是我们共同的东西,因此是分开我们的东西,主语是what,谓语用第三人称单数形式,故填divides。 4.句意:虽然这个国家很穷,但它一直是世界上最幸福的国家之一。 结合句意,前半句表示这个国家很穷,后半句表示它是世界上最幸福的国家之一,前后表示让步关系,故填Although。 5.句意:以下是一些帮助你庆祝国际幸福日的建议。 根据a few可知,此处用复数名词,故填suggestions。 6.句意:当看你最喜欢的电视节目或读一本好书的时候,去拿一杯热可可或一桶你最喜欢的冰淇淋。 结合句意,此处表示看你最喜欢的电视节目或读一本好书的时候,故填while。 7.句意:开始谈话。 根据“Try to set them aside for one evening and spend time t___8___ to your parents and siblings(兄弟姐妹).”可知,开始交谈,有不定冠词a修饰,用单数名词,故填conversation。 8.句意:试着把它们放在一边一个晚上,花时间和你的父母和兄弟姐妹聊天。 talk to和……交谈,spend time doing sth花费时间做某事,故填talking。 9.句意:让你的家人、朋友或伴侣在彩色贴纸上写下一件让他们开心的事,并创建一堵快乐的墙。 根据“Create a happiness wall”可知,此处表示让家人开心,make sb+形容词,表示“使某人……”,故填happy。 10.句意:这有助于提醒自己身边发生的所有好事,让你保持微笑。 根据“This can help remind yourself of all the good things happening around you”可知,帮助你想起自己身边发生的所有好事,因此会让你保持微笑,keep sb doing sth让某人一直做某事,故填smiling。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面短文,根据短文内容回答问题或完成句子。

There is a “murderer” among us. You may wonder what is happening. Let me tell you!

If you get on the Murder Mystery Lunch Train from London’s Victoria Stationyou will surely have such an “experience”. Passengers take part in a detective(侦探)game and find out the “murderer” on their way to Kent.

Before the passengers get on the traina gentleman named Gray will greet them in front of the train. He is dressed in grey with a cat in his arms. Gray will be the first actor to meet the passengers. He will have a chat with them and drop some clues(线索).

As soon as train leaves Victoria Stationa woman will run into the carriage(车厢)and cry“I have been stabbed(刺伤)!” Then a young man called Matt will rush into the carriage and shout“There’s been a ‘murder’!“ Then passengers will have time to question the charactersincluding a detectivea newspaper reporter and a policemanabout what’s going on.

After the mealall the passengers will sit together and put forward their own ideas of the “murderer”. Those who are able to solve the case can get a bottle of champagne(香槟)as a reward(奖励).

One ticket for the Murder Mystery Lunch Train costs about $310. The price includes a five-course lunch with champagne and wine. The game doesn’t sound very expensivebut the question is that it is difficult to book a ticket because the train is now very popular. After allmany people have a detective dreamdon’t they?

1.The Murder Mystery Lunch Train leaves from London’s Victoria Stationdoesn’t it?

2.Who will passengers meet first after they get to on the train?

3.After the mealthe passengers will deal with the “murder” case by _________.

4.Those who are able to solve the murder case can get __________.

5.According to the passagehow many actors and actresses are?

 

查看答案

根据所给中文意思完成句子,每空限填一词。

1.你迟到的理由不合情理。

Your reason for being late doesn’t __________ __________.

2.我们学校至少有800名学生。

There are __________ __________800 students in our school.

3.李明经去过北京许多次了,难怪他对它这么了解。

Li Ming has been to Beijing many times.__________ __________he knows it so well.

4.你上了火车后请给我发个短信。

Please send me a(n)__________ __________when you get on the train.

5.飞机突然向下倾斜,人们变得担心起来。

The plane__________ __________ and the people became worried.

 

查看答案

根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)

 

A. That’s not true.

B. For about three months.

C. How do you celebrate it?

D. I Believe you will love it.

E. You mean in your hometown?

F. I can’t wait for the coming of that day.

G. If soyou can come to celebrate it with my family.

A:Lucyhow long have you been in China?

B1.

A:Wow!That’s a long time.

B:Yesand I’m going to stay longer to see how the Mid-Autumn Festival is celebrated here.

A2.

B:Can I ? That’s very kind of you!

A3. We’ll celebrate it in the countryside.

B4.

A:YesI’m sure you’ll learn a lot about Chinese traditions there.

B:Sounds great! 5.

A:Looking forward to your coming.

 

查看答案

    I’ve never been the kind of person to say“It’s the thought counts”(贵在心意)when it comes to gifts. That was until a couple of weeks ago when my kids gave me a present that blew me away.

For years now. I’ve been wanting to sell our homethe place where my husband and I raised our kids. But to methis house is much more than just  building.

In the front roomthere is a wall that has hundreds of pencil linesmarking the progress of my children’s growth. Every growth stage is marked in greywith each child’s name and the date on which they were measured. Of all the objects and all the memoriesIt’s this one thing that’s the hardest to leave behind. Friends I know have returned home after work only to discover their wall of heights that has been freshly painted over. A new paint job wouldn’t normally be greeted by tearsbut erasing that evidence(证据)of motherhood hurts more than it should. Our kids grow in so many waysbut the wall is a piece of physical evidence of their progressright there for everyone to see.

Over the yearsI’ve talked about how much I would hate leaving that wall behind when I movedeven thought the last marks were made ten years ago when my kids stopped growing.

So one daymy children decided to do something about it.

They hired Jacquie Manninga professional photographer whose work is about capturing(拍摄)the beautiful things in lifefrom clear lakes and skies to diamonds and ball gowns. She came to our house while I was at workand over several hourstook photos of the hundreds of drawings and lineslittle grey fingerprints and old marks. Somehowshe managed to photograph all those years of memories perfectly. Afterwardsshe put all the photos together into one image(影像),turning them into a beautiful history of my family.

Three weeks latermy children’s wonderful gift made its way to mea life-size-photo of the pencil lines and fingerprints that represents(代表)love and growth.

1.What was the hardest thing to leave behind when the author planned to move?

A.The presents friends gave her. B.Some expensive objects.

C.Some old photos. D.The pencil lines and fingerprints on a wall.

2.Who came up with the idea of the photo gift?

A.A professional photographer. B.The author herself.

C.The author’s children. D.The author’s friends.

3.We can include from the article that the author          .

A.was strongly against selling her home

B.was not happy with the gift from her family

C.measures her children’s heights every Christmas

D.put great love and care in raising her children

4.The author used the example of her friendsin paragraph 4to           .

A.persuade her family to leave the wall as it was

B.stress the meaning of keeping good memories

C.explain why her house needed a new paint job

D.share her memory of being a mother with her readers

5.The main purpose of the article is to           .

A.give advice on picking gifts for parents

B.introduce effective ways of communicating with children

C.explain why memories of love and growth are important

D.recommend a unique way of recording family history

 

查看答案

    The year 2022 will be a big year for sports in China. That’s because it will hold not only the 24th Winter Olympics in Beijingbut also the 19th Asian Games in Hangzhou.

On August 62018the official emblem(会徽)for the Hangzhou Asian Games was released. The city won the hosting right for the 2022 Asian Games in 2015. It will be the third Chinese city to host the Asian Games after Beijing and Guangzhou in 1990 and 2010.

People first held the Asian Games in 1951. It is the largest multi-sport(综合体育)event in Asia. It also means a lot to ChinaChina News Service noted.

To make the Games a great successChinese people worked hard to prepare. Beijing built a great number of roads and stadiumsincluding the famous Beijing Olympic Sports Centre and Asian Games Village.

The Games helped the world see China and its achievements. Since thenChina has improved its global imageChina Youth Daily reported.

For the coming 2022 Asian GamesHangzhou has already started building 33 sports venues(场馆),according to The Paper. The themes of the Hangzhou Asian Games are “greensmarteconomical(节俭)and civilized(文明)”. All the Games’ buildings will be environmentally friendly(有利于环境的).

1.Which city will host the 2022 Asian Games?

A.Beijing. B.Guangzhou. C.Shanghai. D.Hangzhou.

2.When did people hold the first Asian Games?

A.In 1951. B.In 1985. C.In 1990. D.In 2010.

3.According to the writerhow did the Beijing Asian Games influence China?

A.Beijing built a lot of roads and stadiums. B.The world saw China and its achievements.

C.It made China’s economy improve very fast. D.It helped China attract more tourists.

4.Which of the following is NOT right according to the passage?

A.China will hold the 24th Winter Olympics in Beijing in 2022.

B.So farChina has hosted the Asian Games twice.

C.Chinese people have built Asian Games Village in Hangzhou.

D.Hangzhou has started building 33 sports venues.

5.What is the main idea of the passage?

A.The development of the Asian Games in China. B.Why China wants to host the Asian Games.

C.How to prepare for the Asian Games. D.How the Asian Games emblem was designed.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.