满分5 > 初中英语试题 >

Answer the following questions. An old c...

Answer the following questions.

An old carpenter was ready to retire. He told his employer(雇主)of his plans to leave the house building business and live a more relaxing life with his wife and children. He would miss the paycheck,but he needed to retire. They thought they could support themselves for the rest of their life.

The employer was sorry to see his good worker go and asked if he could build just one more house. The carpenter said yes,but in time it was easy to see that his heart was not in his work. He turned to bad workmanship and used poor building materials.

It was an unlucky way to end his working life. When the carpenter finished his work and the employer came to see the house,he handed the front door key to the carpenter. "This is your house," he said," my gift to you."

What a shockWhat a shameIf he had only known he was building his own house,he would have done it all so differently. Now he had to live in the home he had built none too well.

So it is with us. We build our lives in a distracted(不专注的)way,willing to put up less than the best. At important points we do not give the job our best effort. Then with a shock we look at the situation we have created and find that we are now living in the house we have built. If we had realized that,we would have done it differently.

It is the only life you will ever build. Even if you live it for only one day more,that day deserves to lived with dignity(尊严).

The sentence on the wall reads,"Life is a do-it-yourself project. "Who could say it more clearly?Your life today is the result of your attitudes and choices in the past. Your life tomorrow will be the result of your attitudes and choices you make today.

1.The old carpenter lived quite a rich life with his wife and children,didn't he?

2.Why did the old carpenter want to retire?

3.What did the old carpenter's employer ask him to do before he retired?

4.How did the carpenter do the job his employer asked him to do?

5.How did the carpenter feel when he realized that the last house be built was his home?

 

1.No, he didn't. 2.Because he wanted to live a more relaxing life with his wife and children 3.The employer asked him to build just one more house. 4.He turned to bad workmanship and used poor materials. 5.He felt greatly shocked and sorry for what he did. 【解析】 文章大意:本文主要讲述了一位优秀的木匠在即将退休前,敷衍了事地建造了最后一座房子,却没想到那是老板给他的礼物,他后悔不已。由此告诉人们应该如何面对生活和人生。 1.推理判断题。题意:老木匠和他的妻子儿女过着富裕的生活,是吗?根据He told his employer(雇主)of his plans to leave the house building business and live a more relaxing life with his wife and children. He would miss the paycheck, but he needed to retire. They thought they could support themselves for the rest of their life. 我们可以知道,木匠辞职不干,会没有薪水,但是他觉得在接下来的日子里,他们家应该是可以维持生计度过余生;所以我们可以看出,木匠辞职之后能够维持生计,而不是过很富裕的生活;故答案为No, he didn't. 2.细节理解题。题意:老木匠为什么要退休?根据He told his employer(雇主)of his plans to leave the house building business and live a more relaxing life with his wife and children. 我们可以得知老木匠想和妻子、孩子过轻松点的生活,所以选择离开这一行;故答案为Because he wanted to live a more relaxing life with his wife and children. 3.细节理解题。题意:老木匠退休前,老板让他做什么?根据The employer was sorry to see his good worker go and asked if he could build just one more house. 我们可以得知在老木匠说出辞职的想法的时候,老板提出能否再建一栋房子的要求;故答案为The employer asked him to build just one more house. 4.细节理解题。题意:这位木匠是怎样做老板要求他做的工作的?根据The carpenter said yes, but in time it was easy to see that his heart was not in his work. He turned to bad workmanship and used poor building materials. 我们可以得知,在老板提出要求后,木匠答应建房子,但是他并没有全心全意的对待这份工作,而是敷衍了事,用的材料也很差;故答案为 He turned to bad workmanship and used poor materials. 5.细节理解题。题意:当木匠意识到最后建造的房子是他的家时,他是什么感觉?根据What a shock!What a shame!If he had only known he was building his own house,he would have done it all so differently. Now he had to live in the home he had built none too well. 我们可以得知,在木匠知道这是给自己的房子的时候,他非常震惊也很遗憾,因为自己要住在这样一个糟糕的房子里;故答案为He felt greatly shocked and sorry for what he did.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Fill in the blanks according to the give letters.

There are many online food shopping sites. Things 11.CDs,books,and DVDs sell well online. But it is quite different to sell food online because people like to see food with their o2.eyes. It is very i3.for people to buy fresh fruit and vegetables. Customers like to c4.their food by its color. They also want to touch and smell it. Some people like going to the same shop to buy food with good quality. So if the food is always g5.,they will feel comfortable buying it online.

Boxes of fruits and vegetables have been d6.to homes around Britain for a few years now. Dried or canned foods are almost the same all the time,but fresh things are not. For example,People may want to pick their own apples so they can take the o7.that look nice. Buying dried and canned food online is easier. A person can buy this kind of food on the Internet and then buy fruits and vegetables at a store or a market.

 

查看答案

Cloze test.

For many people, having your own business sounds like the perfect job. You can do work that you love. You can set your own timetable, and wear jeans to work. You never have to________a boss, and you make all decisions yourself. You can even raise your salary any time you want.

But the reality is different. "Having your own business can be________,"says David Paik. After working for an advertising agency for six years, he started a website design business at home. His income in the first two months was $0.________, he got a big project creating a website for a magazine. Then he had a new problem: his timetable. "I was working twelve hours a day, seven days a week, because I didn't have employees to help me." Today, Palk Web Design is successful, but David says, "I really wasn't prepared to be a business owner. I didn't________the difficulty."

With no boss, it's easy to take too much time off-and get too little work done. With no workmates, you might feel bored or________. You have to pay for your own holidays. If you make a bad business decision, you could lose all the money. For all of these reasons, more than half of all new business fail within one year.

Another problem is balancing work with personal life. As a business owner, you can't just stop at 5 p. m. and forget about your work until tomorrow. "Even when I'm watching TV in the evening, I'm always thinking about my________and projects," says David Paik.

Still, hundreds of people around the world start businesses every day, and most enjoy the experience. "There are lots of advantages to having your own business," says Denise Williams, the owner of a women's clothing store. "You can decide exactly how to do your work, how much money you want to make, and who will work for you."

1.A.talk about B.listen to C.hear from D.look after

2.A.hard B.expensive C.foolish D.strange

3.A.As a result B.In addition C.For example D.At last

4.A.memorize B.realize C.have D.solve

5.A.angry B.funny C.lonely D.sorry

6.A.lessons B.holidays C.customers D.friends

 

查看答案

    Under pressure from health and children’s groups, McDonald’s is making changes to its famous Happy Meals. The fast food chain (连锁店) will add a serving (一份食物的量) of fruit or vegetable to all of the meals, which are aimed at children, and reduce the amount of French fries.

McDonald’s said it first experimented with cutting fries entirely from the Happy Meals, but children and parents disagreed. “People come to McDonald’s and, first of all, they want the choice and the control to be theirs, but their expectation of a Happy Meal does include fries,”said Jan Fields, president of McDonald’s in the US. ”When we did it without fries, there was a huge disappointment.”

The new French fries in Happy Meals will contain 1.1 ounces (31 grams) of potatoes, down from 2.4 ounces. Apple slices will often be included as the healthy dish, but it could also be carrots, pineapple slices or oranges, depending on the time of year and the region(区域) in which they are being served.

Although the subject to variation (变化) depends on what is ordered, the new meals will represent, on average, a 20% decrease (减少) in calories (卡路里) , the chain said. Fields said Happy Meal prices will not go up as a result of the changes. But the chain has raised prices this year as a result of increasing costs.

As the world’s largest restaurant chain by sales, McDonald’s has been under careful examination for the nutritional (营养的) quality of its food. People also criticized its sales of children’s meals with a toy, connecting it to the nation’s obesity (肥胖) problem.

1.Which of the following is NOT true, according to the passage?

A.New Happy Meals contain fewer calories.

B.New Happy Meal prices are not the same as the old ones.

C.People do not want to eat French fries in Happy Meals.

D.Old Happy Meals contain 2.4 ounces of potatoes in the form of French fries.

2.According to the passage ,_____________won’t be served in the new Happy Meals.

A.apple slices B.oranges

C.bananas D.carrots

3.Why did people criticize the sale of children’s meals with a toy at McDonald’s?

A.The toy is of poor quality.

B.Children prefer its toys to its meals.

C.It makes the children’s meals more expensive.

D.It will cause the obesity problem.

4.What is the best title for the passage?

A.McDonald’s to Raise Price Again

B.McDonald’s in Careful Examination

C.McDonald’s Criticized by Children and Parents

D.McDonald’s to Make Happy Meals Healthier

 

查看答案

Rewrite the sentences according to the instructions in the brackets.

1.Mother goes shopping twice a week. (就划线部分提问)

_________ _________ _________Mother go shopping?

2.Ben used to do his homework before supper. (改为一般疑问句)

_________Ben _________to do his homework before supper?

3.Alice likes orange juice better than Cola. (保持原句意思不变)

Alice _________orange juice _________Cola.

4.He doesn't live in this flat any longer. (保持原句意思不变)

He _________ _________ _________in this flat.

5.is,to raise,for,having,the SPCA,international,school,an,money,food,festival,our

____________________________________________________________________________

 

查看答案

—Can I take a seat here, sir?

—__________. My friend will be back soon.

A.It's hard to say B.Go ahead C.Yes, please D.I'm afraid not

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.