满分5 > 初中英语试题 >

Choose the best answer (根据短文内容选择最恰当的答案)....

Choose the best answer (根据短文内容选择最恰当的答案).

What will the students do to celebrate after the exam (考试) in June? Here, three of them tell us what they plan to do.

Li Junzhe, 15, Huaihua, Hunan:

My friends and I will travel to Beijing and Shanghai after the exam. We planned to go by ourselves but were turned down by our parents. They said we were too young to travel alone. I’m OK with it because I’ve already travelled by myself.

Zhu Hanlian, 15, Dexing, Jiangxi:

What am I going to do this summer? Of course I’ll go to Shanghai! But before that, I will watch movies. Because of the big exam, I haven’t seen any movies for a long time. I will watch whatever (不管什么) is at home!

Dong Xu, 14, Dalian, Liaoning:

I will, of course, play VR (Virtual reality) games for days after the big exam. My mother never lets me play games during the school days. I can’t imagine (想象) how exciting (令人激动的) it will be now. Also my friends and I will go to Shanghai.

1.The underlined part “turned down” in the passage means ____.

A.promised B.chosen C.refused D.built

2.Who has the experience (经历) of travelling alone?

A.Dong Xu. B.No one. C.Zhu Hanlian. D.Li Junzhe.

3.Zhu Hanlianwill ____ before travelling to Shanghai.

A.watch movies at home B.play VR games

C.go to the zoo D.go to Beijing with his friends

4.Dong Xu will ____ after the big exam.

A.clean the house B.wash his clothes

C.play VR games D.go to the zoo

5.The three students will be excited about their summer plans because ____.

A.they will go to Shanghai B.they all want to see movies

C.they will play games for days D.they will travel to Beijing

6.The best title (题目) for this passage should be“ ____”.

A.A Plan to Shanghai B.Summer Fun Ahead

C.A trip to Shanghai D.The Big Exam

 

1.C 2.D 3.A 4.C 5.A 6.B 【解析】 学生们在六月的考试结束后将做什么来庆祝?本文主要向我们介绍了三名学生的打算。 1.词句猜测题。promised承诺;chosen选择;refused拒绝;built建造。根据后文“They said we were too young to travel alone.”可知,父母不同意我们独自去旅行,故选C。 2.细节理解题。根据文中“I'm OK with it because I've already travelled by myself.”可知,Li Junzhe独自旅行过,故选D。 3.细节理解题。根据文中“But before that, I will watch movies.”可知,在去上海前,他要看电影,故选A。 4.细节理解题。根据文中“play VR (Virtual reality) games for days after the big exam.”可知,他在考试后要玩虚拟现实游戏,故选C。 5.细节理解题。根据文中“My friends and I will travel to Beijing and Shanghai after the exam.”、“Of course I'll go to Shanghai!”和“Also my friends and I will go to Shanghai.”可知,三名学生都要去上海,故选A。 6.最佳标题题。根据文章内容可知,本文主要是在讲三位学生在六月的考试结束后将做什么来庆祝,分析选项,故选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Choose the right sentences to complete the conversation(从方框中选择恰当的句子完成下面的对话。方框中有句子是多余的).

Mike:  Good morning!

Doctor: Good morning! 1.

Mike:  Well, it’s my eyes. I can’t see clearly.

Doctor: 2.

Mike:  Since last week, I think.

Doctor: Let me have a look. Oh, Mike, I guess you are working too hard these days and taking less care of your eyes.

Mike:  3.What should I do then?

Doctor: Well, when you feel tired, just stop working and come out to enjoy a short rest. Remember, never go to bed too late and don’t read in bed.

Mike: 4.

Doctor: Sure, Mike.

Mike: 5.. Thank you very much.

 

A. Do you think that will help?

B. That’s true.

C. You are wrong.

D. What’s the trouble, Mike?

E. How long have you had the problem?

F. All right, doctor. I’ll try it.

G. Good idea!

 

 

查看答案

Rewrite the following sentences as required.(根据所给要求,改写句子,前四小题题每空格限填一词;最后一小题连词成句)

1.We have already bought some garlic from the market. (改为一般疑问句)

_______ you bought any garlic from the market ________?

2.He has to finish his homework before 9 o’clock every day. (改为否定句)

He ________ ________ to finish his homework before 9 o’clock every day.

3.People eat different kinds of rice dumplings to remember Qu Yuan.(对划线部分提问)

________ ________ people eat different kinds of rice dumplings?

4.Tony would like to take some photos in the park. (保持原句意思不变)

Tony _______ ______ take some photos in the park.

5.it, you, to get there, by underground, how long, does, take (连词成句) ?

_________________________________________________________?

 

查看答案

---Shall we go to help the old lady cross the street?

--- ________

A.That is very kind of you. B.You are right.

C.It doesn’t matter. D.That’s all right

 

查看答案

The football match tonight is exciting, ______don't forget to do your homework, children.

A.however B.but C.so D.or

 

查看答案

Shanghai is one of _______in China.

A.the big city B.the bigger cities

C.the biggest cities D.the biggest city

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.