满分5 > 初中英语试题 >

Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案):...

Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案):

In April, many places in Japan become carpets(毯子) of pink and white cherry blossom(樱花). Most Japanese schools and public buildings have cherry trees outside. In Japan the school year begins in April. In some parts of the country, the first day of school is also the start of the cherry blossom season.

In the season, the Japanese get together under the trees with their family and friends. They sing, drink, eat and talk until late in the evening. Japanese people started to hold parties like this in the third century.

There are more than 305 kinds of cherry trees in Japan. The Japanese love cherry blossom. They think that a flower is like a man’s life, short but bright.

1.In which month do many places in Japan become carpets of pink and white cherry blossom?

A.In May. B.In April. C.In March. D.In February.

2.In some parts of Japan, the start of the cherry blossom season is also ____.

A.the first day of school B.the end of school

C.the middle of school D.the first day of a vacation

3.What do Japanese people do in the cherry blossom season?

A.They visit their friends. B.They go shopping.

C.They hold parties. D.They go boating and cycling.

4.When did Japanese people start to hold parties like this?

A.In the first century. B.In the second century.

C.In the third century. D.In the fourth century.

5.How many kinds of cherry trees are there in Japan?

A.Less than 305. B.More than 305. C.About 503. D.305.

6.The Japanese love cherry blossom because they think ____.

A.it means spring time is here B.it’s beautiful

C.it’s nice and lovely D.it’s like a person’s life

 

1.B 2.A 3.C 4.C 5.B 6.D 【解析】 文章大意:文章主要介绍的是日本的樱花季节。在樱花季节,日本人和家人、朋友一起聚集在樱花树下唱歌、喝酒、吃东西和谈话直到很晚。日本人爱樱花,他们认为樱花像人的生命一样短暂而光明。 1.细节理解题。根据文章第一段第一行“In April, many places in Japan become carpets(毯子) of pink and white cherry blossom”可知,四月,日本许多地方变成了粉色和白色樱花的地毯,故选B。 2.细节理解题。根据文章第一段第三、四行“the first day of school is also the start of the cherry blossom season”可知,开学第一天也是樱花盛开的季节。故选A。 3.细节理解题。根据文章第二段“In the season, Japanese people started to hold parties like this in the third century”可知,日本人民在樱花季节会举办聚会,故选C。 4.细节理解题。根据文章第二段第二、三行“Japanese people started to hold parties like this in the third century”可知,日本人在三世纪开始举办这样的聚会。故选C。 5.细节理解题。根据文章第三段第一行“There are more than 305 kinds of cherry trees in Japan”可知,日本有多于305种樱桃树,故选B。 6.细节理解题。根据文章最后一行“They think that a flower is like a man’s life, short but bright”可知,应该是日本人认为樱花像人的生命一样短暂而光明。故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。每空格限填一词):

1.I have already bought the plane tickets.(改为一般疑问句)

_______ you bought the plane tickets _______?

2.He always has a sore throat. (改为否定句)

He _______ always _______ a sore throat.

3.People celebrate the Dragon Boat festival to celebrate Qu Yuan.(对划线部分提问)

_______ _______ people celebrate the Dragon Boat festival?

4.My sister’s favourite outdoor exercise is cycling. (保持原句意思不变)

My sister _______ cycling _______.

5.Tony doesn’t like to have milk now. He would like to have some orange juice. (保持原句意思不变)

Tony doesn’t like to have milk now. He would _______ ______ some orange juice.

6.I, better, learn, have to, how to, sick people, make (连词成句)

_____________________________________________________________ .

 

查看答案

–– Would you like some moon cakes?

––_______ .

A.No, I wouldn’t. B.Yes, I would.

C.No, thanks. I like moon cakes. D.Yes, please.

 

查看答案

My father’s job is ________ sick people better.

A.to make B.making C.make D.made

 

查看答案

Which sign means you can go out here?

A. B. C. D.

 

查看答案

Peter had a headache _______ he watched TV for too long last night.

A.so B.because C.and D.but

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.