满分5 > 初中英语试题 >

by Lois Lenski 1.Sing a song of people! ...

by Lois Lenski

1.Sing a song of people!

Walking fast or slow;

People in the city

Up and down they go.

2.People on the sidewalk.

People on the bus;

People passing, passing,

In back and front of us.

3.People on the subway

Underneath the ground.

People riding taxis

Round and round and round.

4.People with their hats on,

Going to the doors;

People with umbrellas

When it rains and pours.

5. People in tall buildings

And in stores below;

Riding elevators(电梯)

Up and down they go.

6. People walking singly,

People in a crowd;

People saying nothing,

People talking loud.

7.People laughing, smiling,

Grumpy(坏脾气的)people too;

People who just hurry

And never look at you

8.Sing a song of people

Who like to come and go;

Sing of city people

You see but never____________

1.What is the city like

A.Round. B.Busy. C.Rainy.

2.What does the underlined word "singly" mean

A.Alone. B.Fast. C.Quietly.

3.Stanza(节)2 and____________ talk about kinds of transportation.

A.Stanza 3 B.Stanza 5 C.Stanza 7

4.According to the rhyme(押韵)of the poemwhich is the best word for ____________.

A.hear B.admire C.know

5.Which is the best title of the poem

A.Sing a song of people B.Up and down they go C.Who like to come and go

 

1.B 2.A 3.A 4.C 5.A 【解析】 本文是一首诗歌,作者是Lois Lenski。在这首诗歌中,他描写了城市里来去匆匆、忙忙碌碌的人们。 1.推理判断题。根据诗歌中对人们的描写以及诗歌后半部分“People who just hurry. And never look at you!”可知,城市里的人来去匆匆,他们在各种交通工具上、在大楼里、在电梯里,他们忙忙碌碌不会看你,故选B。 2.词句猜测题。根据文意可知,诗歌中描写了各式各样的人们,且根据后文“People in a crowd”可知,这两句话是相反的意思,所以此处表示“独自,单独”的含义,故选A。 3.细节理解题。根据第三节内容“People on the subway. Underneath the ground. People riding taxis. Round and round and round.”可知,第三节也是在谈论各种交通工具,故选A。 4.推理判断题。hear /hɪə(r)/;admire /ədˈmaɪə(r)/;know /nəʊ/。根据本节中go的音标是/ɡəʊ/,押/əʊ/的韵,分析选项音标,故选C。 5.最佳标题题。分析本文内容可知,是在描述各式各样的人,所以是一首关于人们的诗歌,故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂"A",错误的涂"B"

Thinking of improving your Chinese this winterAihan School provides a 15-day course for 3500 RMB. We have a special 10% discount(打折)offer until the end of January 10th of 2020. Don't miss the great chance

Located in the heart of ChengduAihan School has been chosen the best Chinese school by students for several years. Since 2016 we have  been helping foreign workers and students achieve their Chinese language goals. Our energetic team believe that anyone can learn Chinese. With experienced teachers and correct guidance, even the busiest person can find the time to make progress.

Considering joining Aihan school's friendly community

Free try out for the first two classes.

Contact(联系)angelina.lee@aihanschool.com or call 6403 8670.

1.Aihan School is a good place to practice your English language skills.

2.According to the passageyou simply pay 3150 RMB for the winter Chinese course by the end of January 10th of 2020.

3.If you are busyit is difficult for you to improve your Chinese at Aihan School.

4.You won't pay for anything unless you are satisfied(满意的)with the first two classes at Aihan School.

5.If you want to contact usyou can e-mail or make a call.

 

查看答案

    Last year, we took a trip to New York City. When we arrived at our________, it was around 11 P. M. We washed and were ready to go to bed. My son, Joseph, looked out at the lights of Times Square and said he wanted to go_______I told him it was too________but he kept looking out of the window and said, "Just for two minutes.”

It was 11:30 P.M.________by the window, my wife and I just looked at each other, smiled and said, "Two minutes. "We got dressed and walked to the center of Times Square. When we got there at 11:50 P..M., my son pointed at the lights and said, "Dad,________!"And then he started to fall asleep. So we had to go back to the hotel.

It took us twenty minutes to________for the twenty seconds we spent outside, but it made our son________and that meant a lot to us. That night, I learned a lesson about happiness. We sometimes have chances to________happy moments, but we often find an excuse to do something else. We ourselves are the biggest________to our own happiness.________happiness is a door that is always open, we are the ones to decide whether we walk through the door or not.

1.A.city B.hotel C.square

2.A.outside B.home C.

3.A.cold B.early C.late

4.A.Entering B.Standing C.Recalling

5.A.smile B.listen C.look

6.A.wait B.prepare C.search

7.A.intelligent B.glad C.bored

8.A.create B.miss C.avoid

9.A.friends B.guards C.enemies

10.A.Because B.Although C.Unless

 

查看答案

    Human beings have different feelings. While we all look for happiness, we still often end up with bad feelings. Here is some advice to deal with your________feelings.

Talk with someone

When you talk about your feelings to someone you trust, he will understand how you feel. It starts you on the road to becoming________.

Get out of the house

Getting out can be________if you don't want to be around people. That's OK for now, but at least make yourself walk to a place that brings you some peace.

Eat your favorite food

Don't eat too much, _______allow yourself to eat whatever you love. Maybe the foods you love are good for you and can make you happy.

Smile

If you are shy, ______at home first, and then go to a public place and wear that smile. People will smile back, and that will make you happier.

1.A.high B.low C.normal

2.A.happier B.silenter C.wiser

3.A.helpful B.valuable C.hard

4.A.because B.but C.or

5.A.stay B.perform C.practice

 

查看答案

补全对话根据对话内容,从右边方框中选出适当的选项补全对话。

A: HiTomyou look unhappy.1.

B: I argued with my parents last night because they prevented me playing computer games.

A: 2.

B: Yes, they did. The final exam is coming. They think I am supposed to spend more time reviewing lessons.

A: I see.3.They just want you to study harder and get better grades.

B: I think playing computer games helps me relax. One more thing, I like drawing best, but they think it gets in the way of my schoolwork.

A: 4.You can talk to your parents to make them understand you more.

B: They really care about me, but they are too strict with me. It makes me mad.

A: Your parents must be upset, too. 5.

B: All right. It's very kind of you to help me.

 

A. What's wrong?

B. They have a point.

C. You should say sorry to them.

D. I know your dream is to be an artist when you grow up.

E. Did your parents use to allow you to play for two hours on weekends?

 

 

查看答案

You can surf the Internet ______________you want to know about the 2021 World University Games in LongquanChengdu.

A.until B.after C.if

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.